Schakelbediening gebruiken op je apparaat om een ander Apple apparaat te bedienen

Als je 'Gebruik andere apparaten' voor schakelbediening instelt, kun je andere Apple apparaten in hetzelfde wifinetwerk op afstand bedienen zonder dat je verbindingen voor schakelaars hoeft aan te passen. Op deze manier kun je op je Mac of Apple TV navigeren met dezelfde schakelaarconfiguratie die je gebruikt om je iPhone te bedienen.

Een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om een ander apparaat te bedienen

1. Verbind de apparaten met hetzelfde wifinetwerk.

2. Log in bij iCloud met dezelfde Apple ID op beide apparaten.

• Als je een Mac wilt bedienen, kies je het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' op je computer.

• Selecteer 'Toegankelijkheid'. Kies 'Schakelbediening' in de navigatiekolom.

• Schakel het aankruisvak naast 'Bedien je computer via platformoverschakeling' in.

3. Schakel 'Schakelbediening' in op je iPhone, iPad of iPod touch, als je dat nog niet hebt gedaan.

4. Gebruik je schakelaar om door het schakelbedieningsmenu te navigeren. Selecteer 'Apparaat'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  5. Selecteer 'Gebruik ander apparaat'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  6. Selecteer het apparaat dat je wilt bedienen en selecteer vervolgens 'Verbind'. Je kunt de schakelaar die verbonden is met je iPhone, iPad of iPod touch nu gebruiken om het andere apparaat te bedienen.

Een Mac gebruiken om een ander apparaat te bedienen

1. Verbind de apparaten met hetzelfde wifinetwerk.

2. Log in bij iCloud met dezelfde Apple ID op beide apparaten.

3. Schakel 'Schakelbediening' in op je Mac, als je dat nog niet hebt gedaan.

4. Gebruik je schakelaar om door het beginpaneel van schakelbediening te navigeren. Kies 'Apparaten'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  5. Selecteer het apparaat dat je wilt bedienen en selecteer vervolgens 'Verbind'. Je kunt de schakelaar die verbonden is met je Mac nu gebruiken om het andere apparaat te bedienen.

Stoppen met het bedienen van een ander apparaat

Houd de schakelaar tien seconden ingedrukt om te stoppen met het bedienen van een ander apparaat. Je schakelaar bedient nu weer het oorspronkelijke apparaat.

Je kunt ook deze stappen volgen:

Stoppen met het bedienen van een Mac

1. Gebruik je schakelaar om door het beginpaneel van schakelbediening te navigeren. Kies 'Apparaten'.

2. Selecteer 'Verbreek verbinding'. Je schakelaar bedient nu weer het oorspronkelijke apparaat.

Stoppen met het bedienen van een iPhone, iPad of iPod touch

1. Gebruik je schakelaar om door het schakelbedieningsmenu te navigeren. Selecteer 'Apparaat'.

2. Selecteer 'Stop gebruik apparaat'. Je schakelaar bedient nu weer het oorspronkelijke apparaat.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Schakelbediening uitschakelen

Volg deze stappen op je apparaat om schakelbediening volledig uit te schakelen:

Schakelbediening uitschakelen op een iPhone, iPad of iPod touch

Gebruik je schakelaar om te navigeren naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Schakelbediening' en schakel de instelling uit.

Op bepaalde modellen kun je ook drie keer op de thuisknop of de zijknop klikken om schakelbediening uit te schakelen.

Schakelbediening uitschakelen op een Mac

Gebruik je schakelaar om te navigeren naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Toegankelijkheid' > 'Schakelbediening' en schakel het aankruisvak 'Activeer schakelbediening' uit.