Over het Apple ID-saldo en cadeaubonnen in Singapore

Apple stopt vanaf 1 juli 2024 met de mogelijkheid om aankopen te doen met een Apple ID-saldo in Singapore.

Geef je Apple ID-saldo uit voordat Apple vanaf 1 juli 2024 stopt met de mogelijkheid om hiermee aankopen te doen in Singapore. Alle App Store- en iTunes-cadeaubonnen die voor die tijd zijn ingewisseld, kunnen nog steeds worden gebruikt voor digitale aankopen. Als je je Apple ID-saldo niet vóór 1 juli gebruikt, begint Apple met het terugbetalen van eventueel resterend saldo.

Apple Store-cadeaubonnen worden niet beïnvloed door deze wijziging en je kunt ze blijven gebruiken in Apple Stores.

Wat te doen voor 1 juli 2024

Aankopen met een Apple ID-saldo zijn niet meer mogelijk na 1 juli 2024

Vanaf 1 juli kun je geen Apple ID-saldo gebruiken voor aankopen in Singapore. Als je aankopen wilt blijven doen en je bestaande abonnementen wilt behouden, zorg je dat je een andere geldige betaalmethode registreert. Als je er geen hebt, voeg je een betaalmethode toe.

Als je abonnementen hebt en geen betaalmethode toevoegt vóór 1 juli, vervallen je abonnementen automatisch op de volgende verlengingsdatum.

Resterend Apple ID-saldo wordt terugbetaald

Nadat je je saldo niet langer kunt uitgeven, begint Apple automatisch met het terugbetalen van het resterende Apple ID-saldo aan gebruikers in Singapore. Als je een saldo hebt, wordt je geld teruggestort op de standaard creditcard of betaalkaart die is geregistreerd als betaalmethode voor je Apple ID. Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer Apple je terugbetaling heeft verwerkt. Daarna kan het tot 30 dagen duren voordat de terugbetaling op je rekening bij je financiële instelling is te zien.

Als je na 1 juli extra App Store- en iTunes-cadeaubonnen vindt, kun je ze blijven inwisselen naar je Apple ID-saldo. Apple stort het geld na een paar weken automatisch terug op je standaard creditcard of betaalkaart. Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer Apple je terugbetaling heeft verwerkt. Daarna kan het tot 30 dagen duren voordat de terugbetaling op je rekening bij je financiële instelling is te zien.

Als Apple in eerste instantie geen terugbetaling naar je creditcard of betaalkaart kan uitvoeren, word je per e-mail op de hoogte gebracht en ontvang je aanvullende instructies over hoe je je terugbetaling kunt ontvangen. Als je geen creditcard of betaalkaart hebt die je kunt toevoegen aan je Apple ID, neem je contact op met Apple Support.