Siri's toegang tot je gegevens in de Gezondheid-app in- of uitschakelen

Op ondersteunde apparaten en in ondersteunde talen kun je Siri toegang geven om bepaalde gegevens, zoals je bloeddruk of lichaamstemperatuur, uit de Gezondheid-app te lezen of naar de Gezondheid-app te schrijven. Tijdens het uitvoeren van Siri-verzoeken blijven je gegevens uit de Gezondheid-app altijd op je apparaat staan.

Toegang van Siri tot je gegevens in de Gezondheid-app in- of uitschakelen

Je kunt de toegang van Siri tot de gegevens van de Gezondheid-app op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open de Instellingen-app.

2. Scrol omlaag en tik op 'Gezondheid'.

3. Tik op 'Gegevenstoegang en apparaten'.

In de gezondheidsinstellingen op de iPhone kun je instellingen aanpassen, zoals Siri's toegang tot gezondheidsgegevens.
  4. Tik op 'Siri' en schakel vervolgens toegang tot gezondheidsgegevens in of uit.

Tik op de iPhone in Gezondheid in Instellingen op 'Siri' om Siri's toegang tot je gegevens in de Gezondheid-app in of uit te schakelen.

Als je Siri's toegang tot je gegevens in de Gezondheid-app uitschakelt en je een verzoek indient waarvoor Siri toegang moet hebben tot die gegevens, vraagt Siri je om de toegang tot je gegevens in de Gezondheid-app weer in te schakelen.

Info over Siri's toegang tot gegevens in de Gezondheid-app en privacy

Siri en de Gezondheid-app zijn ontworpen om je privacy te beschermen. De persoonlijke informatie die je toevoegt in de Gezondheid-app, is voor je eigen gebruik en je bepaalt zelf hoe je deze deelt. Jij bepaalt welke gegevens in de Gezondheid-app worden gezet en je bepaalt ook wie toegang heeft tot je gegevens.

• Je gegevens in de Gezondheid-app-worden op je apparaat versleuteld met een toegangscode.

• De gegevens van je Gezondheid-app blijven altijd op je apparaat staan om je Siri-verzoek te voltooien.

• Als Siri je verzoek niet herkent als een verzoek om gegevens uit de Gezondheid-app te lezen of te schrijven, behandelt Siri het verzoek met het standaardgedrag en worden eventuele gezondheidsgegevens die je in het verzoek opneemt, naar Apple servers verzonden.

Meer informatie over het standaardgedrag voor Siri en de dicteerfunctie

Je kunt er ook mee akkoord gaan bepaalde gegevens met Apple te delen om de gezondheids-, activiteits- en fitnessfuncties te helpen verbeteren. Deze gegevens bevatten geen persoonlijke gegevens en worden niet gedeeld met Apple, tenzij je je aanmeldt voor 'Verbeter Gezondheid en Activiteit'.

Leer hoe bepaalde gegevens die je met Apple wilt delen, worden verzameld en gebruikt

Beschikbaarheid van Siri-verzoeken met betrekking tot gegevens in de Gezondheid-app

Om gegevens in de Gezondheid-app te openen en bij te houden met Siri, heb je het volgende nodig:

• iPhone met iOS 17.2 of nieuwer, ondersteunde iPad-modellen* met iPadOS 17.2 of nieuwer, of Apple Watch Series 9 of Apple Watch Ultra 2 met watchOS 10.2 of nieuwer

• Siri-taal ingesteld op 'Engels (Verenigde Staten)' of 'Chinees (Mandarijn - China, vasteland)'. Om je Siri-taal te controleren, ga je naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' > 'Taal'.

*Beschikbaar op de 12,9-inch iPad Pro (3e generatie en nieuwer), 11-inch iPad Pro (1e generatie en nieuwer), iPad Air (3e generatie en nieuwer), iPad mini (5e generatie en nieuwer) en iPad (8e generatie en nieuwer).