Authentieke en gecertificeerde Apple Watch-opladers identificeren

Apple raadt aan je Apple Watch alleen op te laden met opladers van Apple, of opladers die de Apple MFi-certificering hebben doorlopen en die de Made for Apple Watch-badge gebruiken. Als je een nagemaakte of niet-gecertificeerde oplader gebruikt, kan dit leiden tot langzaam opladen, herhaalde geluidssignalen en een kortere levensduur van de batterij. Lees hier hoe je opladers kunt identificeren die door Apple zijn gemaakt of die een MFi-certificering hebben.

Opladers identificeren die door Apple zijn gemaakt

Authentieke oplaadconnectors die door Apple zijn gemaakt, zijn wit. Sommige Apple Watch-opladers bevatten tekst en wettelijk verplichte aanduidingen op de oplaadkabel:

Apple Watch-oplaadkabel met wettelijk verplichte aanduidingen

Hieronder zie je enkele voorbeelden van opladers die door Apple zijn gemaakt:

Magnetische snellader-naar-USB-C-kabel voor Apple Watch

Magnetische snellader-naar-USB-C-kabel voor Apple Watch (1 m)

Magnetische oplaadkabel van Apple Watch

Magnetische oplaadkabel van Apple Watch (1 m)

Opladers die niet door Apple zijn gemaakt, hebben mogelijk een afwijkende kleur, een andere tekst of andere ontwerpen op het oppervlak van de oplaadconnector.

Als je Watch-oplader door Apple is gemaakt, zie je een van de volgende modelnummers op de kabel:

• A1570

• A1598

• A1647

• A1714

• A1768

• A1923

• A2055

• A2056

• A2086

• A2255

• A2256

• A2257

• A2458

• A2515

• A2652

• A2879

Je kunt de fabrikant van de oplader ook controleren met je Mac:

1. Sluit je Apple Watch-oplaadkabel aan op je Mac.

2. Kies op je Mac het Apple-menu  >'Systeeminstellingen' en klik op 'Algemeen' in de navigatiekolom.

3. Klik op 'Info' aan de rechterkant.

4. Klik op 'Systeemoverzicht'.

5. Klik op 'USB'.

6. Kies je Watch-oplader om de details te bekijken.

7. Zoek de fabrikant. Bij Watch-opladers die zijn gemaakt door Apple, wordt Apple Inc. als de fabrikant vermeld.

Systeemoverzicht voor MacBook Pro met fabrikantgegevens van magnetische oplaadkabel voor Apple Watch

Opladers met MFi-certificering identificeren

Om opladers van derden te identificeren die de MFi-certificering hebben doorlopen, bekijk je zorgvuldig de verpakking van de oplader en de oplader zelf. Voor geautoriseerde Apple Watch-opladers wordt de Made for Apple Watch-badge op de verpakking gebruikt:

Made for Apple Watch MFi-logo Made for iPhone, iPad, iPod en Apple Watch MFi-logo Made for Apple Watch en MagSafe MFi-logo Made for Apple Watch, iPhone en MagSafe MFi-logo

Controleren of de oplader MFi-certificering heeft

Om te controleren of je oplader gecertificeerd is, kun je zoeken in de openbare database met geautoriseerde MFi-accessoires.