Apple Pay gebruiken als de Wallet-app niet je standaardapp voor contactloze transacties is

Voer Apple Pay-transacties uit als de Wallet-app niet is ingesteld als je standaardapp voor contactloze transacties.

De functies in dit artikel zijn alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers in landen of regio's van de Europese Economische Ruimte.

Als je in de Europese Economische Ruimte woont en je iPhone iOS 17.4 of nieuwer hebt, kun je in plaats van Apple Wallet een andere in aanmerking komende app voor contactloze transacties instellen als standaardapp voor contactloze transacties.

De Europese Economische Ruimte omvat alle landen in de Europese Unie, evenals IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

Apple Pay-transacties uitvoeren

Als je een andere app voor contactloze transacties selecteert als standaardapp, heeft dit invloed op het gebruik van Apple Pay en Wallet. Als je twee keer op de zijknop drukt of je iPhone bij een contactloze lezer in de winkel houdt, wordt de geselecteerde app automatisch gestart nadat je je iPhone hebt ontgrendeld. De kaarten die je in je Apple Wallet hebt opgeslagen om Apple Pay-transacties mee uit te voeren, worden niet meer weergegeven.

Contactloze transacties uitvoeren met Apple Pay

1. Open de Wallet-app op je iPhone.

2. Selecteer je kaart.

3. Druk twee keer op de zijknop om je identiteit te verifiëren met Face ID of voer je toegangscode in voordat je een betaling doet.

Als je Apple Pay en de Wallet-app automatisch wilt laten starten wanneer je twee keer op de zijknop drukt of je iPhone bij een contactloze lezer houdt, moet je Apple Wallet selecteren als standaardapp voor contactloze transacties in Instellingen.

De Express-modus gebruiken

De Express-modus blijft werken, zelfs als Apple Wallet niet je standaardapp is. Met de Express-modus kun je sommige kaarten en sleutels in Apple Wallet gebruiken zonder je apparaat uit de sluimerstand te halen of te ontgrendelen, of te verifiëren met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

Als je een betaling doet met een app voor contactloze transacties, wordt de Express-modus onderdrukt om te voorkomen dat de contactloze transactie wordt verstoord.