De privacy-indicators op externe schermen verbergen in macOS

In macOS Sonoma 14.4 of nieuwer kun je ervoor kiezen om de privacy-indicators op een extern scherm te verbergen wanneer je een app op volledig scherm bekijkt. De privacy-indicators verschijnen nog wel op het hoofdscherm van de Mac.

De privacy-indicators uitschakelen voor externe beeldschermen bij je Mac

Vereist macOS Sonoma of 14.4 nieuwer

Om de privacy-indicators (de oranje en groene puntjes naast het bedieningspaneel in de menubalk die aangeven dat je microfoon of camera in gebruik is) te verbergen op een extern beeldscherm wanneer je een app op volledig scherm bekijkt, moet je eerst in Terminal een ‘system-override’-commando uitvoeren. Daarna schakel je in Systeeminstellingen de privacy-indicators voor externe beeldschermen uit.

1. Start op via macOS-herstel:

1. macOS-herstel gebruiken op een Mac met Apple silicon

2. macOS-herstel gebruiken op een Intel-Mac

2. Kies 'Terminal' uit het Hulpprogramma's-menu in de menubalk.

3. Voer dit commando in: system-override suppress-sw-camera-indication-on-external-displays=on

4. Stop Terminal.

5. Kies in het Apple-menu 'Herstart'.

6. Nadat de Mac opnieuw is opgestart, kies je het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik je in de navigatiekolom op 'Privacy en beveiliging'.

7. Klik op 'Microfoon' (of 'Camera').

8. Schakel de privacy-indicators voor toegang tot de microfoon (of de camera) uit.