Foto's importeren met Apple camera-adapters

Lees hier hoe u foto's en video's van een digitale camera of SD-kaart importeert naar uw iPhone, iPad of iPod touch met behulp van Apple camera-adapters.

U kunt een van de volgende producten gebruiken om foto's en video's naar uw iOS-apparaat te importeren vanaf een SD-kaart, een digitale camera of een ander ondersteund accessoire:

• Lightning-naar-SD-kaartlezer

• Lightning-naar-USB 3-camera-adapter

• Lightning-naar-USB-camera-adapter

• Apple USB-C-naar-SD-kaartlezer

Als u een iPhone 5 of nieuwer hebt, hebt u iOS 9.2 of hoger nodig. Als u een iPod touch of iPhone 4s hebt, hebt u iOS 9.3 nodig. Als u een Lightning-naar-USB 3-camera-adapter gebruikt, hebt u een iPad met iOS 9.3 nodig.

Foto's en video's importeren

Volg deze stappen om materiaal te importeren van uw SD-kaart of digitale camera:

1. Sluit de adapter aan op uw iOS-apparaat.

2. Sluit uw digitale camera aan op de adapter via USB of plaats een SD-kaart.

3. De Foto's-app wordt nu automatisch geopend op het tabblad 'Importeer'. Als dat niet het geval is, opent u Foto's en tikt u op 'Importeer'.

4. Tik op 'Importeer alles' om het materiaal te importeren. U kunt ook op specifieke items tikken en vervolgens op 'Importeer' tikken.

5. Wanneer het importeren is voltooid, wordt u mogelijk gevraagd of u de media op de camera of de SD-kaart wilt bewaren of verwijderen.

U kunt materiaal alleen importeren naar uw iPhone, iPad of iPod touch. U kunt geen materiaal exporteren naar een SD-kaart of digitale camera.

Als u de optie om te importeren niet ziet

Volg deze stappen als u het tabblad 'Importeer' niet ziet:

1. Zorg ervoor dat de digitale camera is ingeschakeld en in de juiste stand staat voor het exporteren van afbeeldingen.

2. Koppel de adapter los, wacht 30 seconden en sluit deze vervolgens opnieuw aan.

3. Koppel de digitale camera of SD-kaart los, wacht 30 seconden en sluit deze vervolgens opnieuw aan.

4. Herstart het iOS-apparaat en schakel de camera uit en weer in.

5. Test met een andere digitale camera of SD-kaart, als u er een hebt. Als u media kunt importeren met een andere digitale camera of SD-kaart, is er mogelijk een probleem met de gegevens op de camera of SD-kaart. Probeer de gegevens te importeren naar een ander apparaat of andere computer. Gebruik vervolgens uw digitale camera om de SD-kaart te formatteren of opnieuw in te stellen. Als u de SD-kaart opnieuw formatteert, worden alle afbeeldingen gewist. Raadpleeg de handleiding van uw digitale camera voor meer informatie.

Als u bepaald materiaal niet kunt importeren

Camera-adapters van Apple kunnen verschillende typen mediabestanden importeren van uw digitale camera of SD-kaart. Als de bestandsstructuur niet compatibel is met iOS, kunt u het materiaal niet bekijken op uw apparaat. U kunt het later wel importeren op uw computer.

Camera-adapters van Apple kunnen alleen materiaal importeren dat is vastgelegd met een digitale camera. Als het materiaal is hernoemd, bewerkt of naar de digitale camera of SD-kaart is gekopieerd, kunt u het mogelijk niet importeren.

Ondersteunde SD-kaarten en protocollen voor beeldoverdracht

• Picture Transfer Protocol (PTP)

• Protocol voor massaopslagapparaten

• SDSC

• SDHC

• miniSD

• microSD

• MMC

• SDXC

Afbeeldingen kunnen niet worden geïmporteerd vanaf een flashdrive of USB-stick.

Als u een Lightning-naar-USB 3-camera-adapter gebruikt, vindt de overdracht naar deze iPad-modellen plaats op USB 3-snelheid:

• iPad Pro (12,9-inch, 2e generatie)

• iPad Pro 10,5-inch

• iPad Pro 12,9-inch

Bij alle andere adapters en iOS-apparaten vindt de overdracht plaats op USB 2-snelheid.

Meer informatie

Meer informatie over USB-camera-adapters.

Lees hoe u verbinding maakt met andere apparaten en accessoires via de USB-C-poort.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.