Een terugbetaling krijgen voor aankopen gedaan met creditcard of betaalkaart met Apple Pay

Om iets dat je hebt gekocht met Apple Pay te retourneren en je geld terug te krijgen, moet je mogelijk wat aanvullende gegevens verstrekken.

Je kunt in het algemeen aankopen die je hebt gedaan met Apple Pay retourneren als je het ontvangstbewijs overlegt. Wanneer de verkoper je terugbetaling heeft verwerkt, wordt deze automatisch teruggestort op de kaart waarmee de betaling is gedaan. Als je het betalingsbewijs niet hebt of als de verkoper om meer informatie vraagt, kun je het Apple Pay-kaartnummer voor je betaalkaart opgeven.

Het nummer van je Apple Pay-kaart controleren

Om terugbetalingen te verwerken voor aankopen die zijn gedaan met Apple Pay, gebruikt de verkoper het Apple Pay-kaartnummer van je betaalkaart, in plaats van het betaalkaart- of creditcardnummer van je fysieke kaart. Sommige verkopers hebben het Apple Pay-kaartnummer mogelijk niet nodig.

Het Apple Pay-kaartnummer van een betaalkaart controleren op je iPhone

1. Open de Wallet-app op je iPhone.

2. Tik op de kaart die je hebt gebruikt voor het doen van de aankoop.

3. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en vervolgens op 'Kaartnummer'.

Op dit scherm kun je de laatste vier cijfers van het Apple Pay-kaartnummer voor je betaalkaart bekijken.

Het Apple Pay-kaartnummer van een betaalkaart controleren op je Apple Watch

1. Open de Wallet-app op je Apple Watch.

2. Tik op de kaart die je hebt gebruikt voor het doen van de aankoop.

3. Scrol naar beneden en tik op 'Kaartgegevens'.

Op dit scherm kun je de laatste vier cijfers van het Apple Pay-kaartnummer voor je betaalkaart bekijken.

Een terugbetaling ontvangen op een betaalkaart die je hebt gebruikt met Apple Pay

1. Als de verkoper je betaalkaart nodig heeft om de terugbetaling te verwerken, open je de Wallet-app op het apparaat dat je hebt gebruikt voor de aankoop.

2. Tik op de kaart waarop je de terugbetaling wilt ontvangen.

3. Druk tweemaal op de zijknop. Je wordt mogelijk gevraagd jezelf te identificeren met Face ID, Touch ID of de toegangscode van je apparaat.

4. Houd je apparaat dicht bij de lezer voor contactloos betalen.

Het kan enkele dagen duren voordat de terugbetaling op je kaartafschrift verschijnt.