MacBook Air (15-inch, M3, 2024) - USB-C-kaarten

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Tape voor afdekplaatje van I/O-connector

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

• USB-C-oplaadkabel

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Opmerking

• Voor deze procedure heb je de tape voor het afdekplaatje van de I/O-connector nodig. Deze wordt meegeleverd met een vervangend moederbord, maar kan ook afzonderlijk worden besteld.

• De afbeeldingen voor deze procedure zijn voor het verwijderen en monteren van slechts één USB-C-kaart. De procedure is echter hetzelfde voor beide USB-C-kaarten.

Verwijderen

1. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de rechterbenedenhoek van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector los te trekken. Verwijder vervolgens de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector. Gooi de tape weg.

2. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) te verwijderen uit het afdekplaatje van de I/O-connector. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart uit de connector te tillen.

4. Til het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart (1) op terwijl je het zwarte staafje gebruikt om de plakstrip los te maken (2). Trek vervolgens de flexkabel van de USB-C-kaart van de bovenbehuizing.

5. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-08978) te verwijderen uit de USB-C-kaart.

6. Kantel de USB-C-kaart omhoog en til deze uit de bovenbehuizing.

Montage

1. Als je een vervangende USB-C-kaart installeert, verwijder je de afdekstrip van de flexkabel van de USB-C-kaart.

2. Plaats de USB-C-kaart in de bovenbehuizing.

3. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-08978) gedeeltelijk terug te plaatsen in de USB-C-kaart.

4. Steek het ene uiteinde van de USB‑C-oplaadkabel in de poort voor een juiste uitlijning van de USB-C-kaart (1). Pas de uitlijning van de USB-C-kaart aan totdat het uiteinde van de kabel gemakkelijk kan worden geplaatst en verwijderd.

•  Gevaar: De USB‑C-oplaadkabel mag geen stroom krijgen.

5. Stel de instelbare momentschroevendraaier in op een draaimoment van 11,5 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het 5-bitje om de twee 5IP-schroeven volledig terug te plaatsen in de USB-C-kaart (2).

6. Verwijder de USB-C-oplaadkabel.

7. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de USB-C-kaart voorzichtig tegen de USB-C-kaart te drukken (1). Druk vervolgens het uiteinde van de flexkabel van de USB-C-kaart in de connector (2).

8. Houd de flexkabel van de USB-C-kaart 10 seconden ingedrukt om deze aan de bovenbehuizing te bevestigen.

9. Plaats het afdekplaatje van de I/O-connector over de uiteinden van de flexkabels.

10. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de I/O-connector.

11. Verwijder de beschermlaag van de vervangende tape van het afdekplaatje van de I/O-connector. Lijn de tape vervolgens uit met de rechterrand van het afdekplaatje van de I/O-connector, zoals afgebeeld.

•  Voorzichtig: Zorg ervoor dat de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector niet over de rand van het afdekplaatje steekt.

12. Druk langs de lengte van de tape van het afdekplaatje van de I/O-connector om het aan het afdekplaatje van de I/O-connector te bevestigen.

13. Trek de linkerbovenhoek van de bovenste afdekstrip iets los. Rol de afdekstrip van het afdekplaatje van de I/O-connector vervolgens langzaam los.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: