MacBook Air (15-inch, M3, 2024) - Geluidskaart

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Veilig omgaan met batterijen en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

Raadpleeg een complete lijst met gereedschappen die nodig zijn voor alle reparaties.

Belangrijk

Als je de geluidskaart verwijdert, moet je een nieuwe plaatsen.

Verwijderen

1. Gebruik het zwarte staafje om het schuimkussen op het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart omhoog te kantelen (1).

2. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om de drie 3IP-schroeven (923-08925) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart (2). Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

3. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart uit de connector te tillen.

4. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep uit de connector te tillen.

5. Trek de flexkabel van de geluidskaart voorzichtig uit de bovenbehuizing.

6. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de twee 5IP-schroeven (923-08924) uit de geluidskaart te verwijderen.

7. Open het ESD-veilige pincet en schuif één punt onder de connector van de hoeksensor van de klep om de plakstrip los te maken.

• Opmerking: de plakstrip onder de connector van de hoeksensor van de klep is erg sterk.

8. Kantel de geluidskaart omhoog en verwijder de kaart uit de bovenbehuizing.

9. Gebruik het zwarte staafje en het ESD-veilige pincet om achtergebleven plakstrip of resterende stukjes van de connector van de hoeksensor van de klep uit de bovenbehuizing te verwijderen. Lagen van de connector van de hoeksensor van de klep kunnen delamineren tijdens het verwijderen.

Montage

1. Verwijder de beschermstrook van de connector van de hoeksensor van de klep op de geluidskaart.

• Belangrijk: verwijder de beschermstrook van de flexkabel van de geluidskaart niet.

2. Plaats de geluidskaart in de bovenbehuizing (1).

• Belangrijk: zorg ervoor dat de flexkabel van de hoeksensor van de klep (2) niet bekneld raakt onder de connector van de hoeksensor van de klep (3) op de geluidskaart.

3. Stel de verstelbare momentschroevendraaier (10–34 Ncm) in op een draaimoment van 16 Ncm. Duw de geluidskaart voorzichtig tegen de bovenbehuizing (1) terwijl je de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje gebruikt om de twee 5IP-schroeven (923-08924) terug te plaatsen in de geluidskaart (2).

•  Voorzichtig: druk niet tegen de met rood omlijnde connector van de hoeksensor van de klep.

4. Zorg ervoor dat de connector van de hoeksensor van de klep is uitgelijnd met het beeldschermscharnier en de rand van de bovenbehuizing, zoals afgebeeld.

• Belangrijk: als de connector van de hoeksensor van de klep niet is uitgelijnd, draai je de twee 5IP-schroeven los. Pas de positie van de connector van de hoeksensor van de klep aan en herhaal montagestap 3.

5. Druk het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep in de connector van de hoeksensor van de klep op de geluidskaart. Houd 30 seconden ingedrukt om de lijm te activeren.

6. Druk het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart in de connector (1) en houd het vast. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de geluidskaart voorzichtig op te tillen en lijn de kromming van 90 graden in de flexkabel uit met de connector op het tussenbord (2).

7. Blijf het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart in de connector (1) drukken en vasthouden. Gebruik vervolgens een ESD-veilig pincet om de beschermstrook van de plaklaag van de flexkabel (2) te verwijderen.

8. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de flexkabel van de geluidskaart voorzichtig tegen de geluidskaart te drukken, zodat een kromming van 90 graden ontstaat.

9. Zorg ervoor dat de flexkabel van de geluidskaart parallel loopt aan de rand van de bovenbehuizing (1) en parallel loopt aan de connector van de geluidskaart op het tussenbord (2).

• Belangrijk: de flexkabel van de geluidskaart moet plat op de bovenbehuizing liggen.

10. Houd de flexkabel van de geluidskaart 30 seconden ingedrukt om deze aan de bovenbehuizing te bevestigen.

11. Druk het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart in de connector om ervoor te zorgen dat deze niet loskomt tijdens het uitlijnen van de flexkabel.

12. Plaats het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart op het uiteinde van de flexkabel van de geluidskaart.

• Belangrijk: let goed op de positie van het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart in de onderstaande afbeelding. Zorg ervoor dat de rand van het afdekplaatje onder het koelelement zit en dat de afdekking van schuim boven op het koelelement zit.

13. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om het schuim op het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart omhoog te kantelen (1).

14. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het 3IP-bitje om één 3IP-schroef (923-08925) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de geluidskaart (2).

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: