iMac (medio 2007) - Technische specificaties

Inhoud van de verpakking

• iMac

• Apple Keyboard

• Mighty Mouse

• Apple Remote

• Reinigingsdoekje

• Voedingskabel

• Installatie-/herstel-dvd's

• Gedrukte en elektronische documentatie

Processor en geheugen

• 2,0-GHz of 2,4-GHz Intel Core 2 Duo-processor, of 2,8-GHz Intel Core 2 Extreme-processor

• 4 MB gedeelde L2-cache op volledige processorsnelheid

• 800-MHz systeembus

• 1 GB (één SO-DIMM) PC2-5300 (667-MHz) DDR2-geheugen

• Uitbreidbaar tot 4 GB via twee SO-DIMM-sleuven

Harde schijf

• 20-inch model met 2,0-GHz processor

• 250-GB seriële ATA 7200-rpm harde schijf1

• Optionele 320-GB of 500-GB seriële ATA 7200-rpm harde schijf

• 20-inch model met 2,4-GHz processor

• 320-GB seriële ATA 7200-rpm harde schijf1

• Optionele 500-GB of 750-GB seriële ATA 7200-rpm harde schijf

• 24-inch model met 2,4-GHz processor

• 320-GB seriële ATA 7200-rpm harde schijf1

• Optionele 500-GB, 750-GB of 1-TB (1024-GB) seriële ATA 7200-rpm harde schijf

Optische eenheid

• Slot-loading 8x SuperDrive (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw)

• Brandt dvd+r DL- en dvd-r DL-schijven met max. 4-voudige snelheid

• Brandt dvd-r- en dvd+r-schijven met max. 8-voudige snelheid

• Brandt dvd-rw- en dvd+rw-schijven met max. 8-voudige snelheid

• Leest dvd's met max. 8-voudige snelheid

• Brandt cd-r-schijven met max. 24-voudige snelheid

• Brandt cd-rw-schijven met max. 16-voudige snelheid

• Leest cd's met max. 24-voudige snelheid

Beeldscherm

• Ingebouwd 20-inch (reëel weergavegebied) of 24-inch (reëel weergavegebied) TFT active-matrix breedbeeld-lcd-scherm met glanzende toplaag

• Resolutie

• 20-inch: 1680 x 1050 pixels

• 24-inch: 1920 x 1200 pixels

• Miljoenen kleuren bij alle resoluties

• Kijkhoek (standaard)

• 20-inch modellen

• 160° horizontaal

• 160° verticaal

• 24-inch model

• 178° horizontaal

• 178° verticaal

• Helderheid (standaard): 290 nits (20-inch modellen); 380 nits (24-inch model)

• Contrastverhouding (standaard): 800:1 (20-inch modellen); 750:1 (24-inch model)

Communicatie

• Ingebouwde draadloze AirPort Extreme-netwerkvoorziening (802.11n)2

• Ingebouwd Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate)

• Ingebouwd 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-connector)

• Geschikt voor 56K V.92-USB-modem van Apple (afzonderlijk verkrijgbaar)

Grafische ondersteuning en video

• 20-inch model met 2,0-GHz processor

• ATI Radeon HD 2400 XT grafische processor

• 128 MB GDDR3-geheugen

• 20-inch model met 2,4-GHz processor en 24-inch model

• ATI Radeon HD 2600 PRO grafische processor

• 256 MB GDDR3-geheugen

• Mini-DVI-uitvoerpoort met ondersteuning voor DVI, VGA, S-video en composite-video via adapter3

• Ingebouwde iSight-camera

• Ondersteuning voor extern beeldscherm met uitgebreid bureaublad

• Digitale resoluties tot 1920 x 1200

• Analoge resoluties tot 2048 x 1536

• Ondersteuning voor extern beeldscherm met synchrone weergave

Voeding en omgeving

• Voldoet aan ENERGY STAR 4.0-norm

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom

• Frequentie: 50 Hz tot 60 Hz, enkelfasig

• Maximaal continu vermogen: 200 W (20-inch modellen); 280 W (24-inch model)

• Temperatuur bij gebruik: 10° tot 35° C

• Temperatuur bij opslag: -40° tot 85° C

• Relatieve vochtigheid: 5% tot 95%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: max. 3.000 m

Afmetingen en gewicht (20-inch)

• Hoogte: 46,9 cm

• Breedte: 48,5 cm

• Diepte: 18,9 cm

• Gewicht: 9,1 kg4

Afmetingen en gewicht (24-inch)

• Hoogte: 52,0 cm

• Breedte: 56,9 cm

• Diepte: 20,7 cm

• Gewicht: 11,5 kg4

Poorten voor randapparatuur

• Eén FireWire 400- en één FireWire 800-poort; beide 7 W

• In totaal vijf USB 2.0-poorten: drie op de computer, twee op het toetsenbord

Audio

• Ingebouwde stereoluidsprekers

• Ingebouwde digitale versterker van 24 watt

• Koptelefoon/optische digitale geluidsuitvoer (mini-aansluiting)

• Geluidsinvoerpoort/optische digitale geluidsinvoer (mini-aansluiting)

• Ingebouwde microfoon

Software

• Mac OS X versie v10.5 Leopard (met Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat AV, Safari, Adresboek, QuickTime, iCal, DVD Player, Xcode, Developer Tools)

• iLife '08 (bestaat uit iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

• Front Row

• Photo Booth

iMac-specificaties iMac-opties

20-inch iMac

(MA876*/A)

20-inch iMac

(MA877*/A)

24-inch iMac

(MA878*/A)

Processor

2,0-GHz Intel Core 2 Duo

2,4-GHz Intel Core 2 Duo

L2-cache

4 MB gedeeld

"Frontside"-bus

800 MHz

Geheugen

1 GB (één SO-DIMM) 667-MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300), uitbreidbaar tot 4 GB

Harde schijf

250-GB seriële ATA1; 7200 rpm

320-GB seriële ATA1; 7200 rpm

Optische eenheid

Slot-loading 8x SuperDrive die DL-schijven met 4-voudige snelheid brandt (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw)

Beeldscherm

20-inch (reëel weergavegebied) TFT active-matrix breedbeeld-lcd-scherm met glanzende toplaag, 1680 x 1050 pixels, miljoenen kleuren

24-inch (reëel weergavegebied) TFT active-matrix breedbeeld-lcd-scherm met glanzende toplaag, 1920 x 1200 pixels, miljoenen kleuren

Video

Ingebouwde iSight; mini-DVI-uitvoerpoort met ondersteuning voor DVI, VGA, S-video en composite-video via adapter3

Grafische ondersteuning

ATI Radeon HD 2400 XT met 128 MB GDDR3-geheugen

ATI Radeon HD 2600 PRO met 256 MB GDDR3-geheugen

FireWire

Eén FireWire 400- en één FireWire 800-poort; beide 7 W

USB

Drie USB 2.0-poorten op de computer; twee USB 2.0-poorten op het toetsenbord

Audio

Ingebouwde stereoluidsprekers met digitale versterker van 24 W, ingebouwde microfoon, optische digitale geluidsuitvoer/koptelefoonaansluiting, optische digitale geluidsinvoer/geluidsingang

Ethernet

Ingebouwd 10/100/1000BASE-T (Gigabit)

Draadloze voorzieningen

Ingebouwd AirPort Extreme (802.11n)2; ingebouwd Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate)

Accessoires

Apple Remote, Apple Keyboard en Mighty Mouse

Overig

Ingebouwde IR-ontvanger

Ingebouwde IR-ontvanger; optionele VESA-montageadapterkit

Maatwerkopties

• Geheugenuitbreiding 2 GB (2x 1 GB)

• Geheugenuitbreiding 4 GB (2x 2 GB)

• 320-GB of 500-GB harde schijf

• Apple Wireless Keyboard

• Draadloze Mighty Mouse

• Apple USB-modem

• Software: iWork '08, Aperture, Logic Express, Final Cut Express

• Geheugenuitbreiding 2 GB (2x 1 GB)

• Geheugenuitbreiding 4 GB (2x 2 GB)

• 500-GB of 750-GB harde schijf

• Apple Wireless Keyboard

• Draadloze Mighty Mouse

• Apple USB-modem

• Software: iWork '08, Aperture, Logic Express, Final Cut Express

• 2,8-GHz Intel Core 2 Extreme

• Geheugenuitbreiding 2 GB (2x 1 GB)

• Geheugenuitbreiding 4 GB (2x 2 GB)

• 500-GB, 750-GB of 1-TB (1024-GB) harde schijf

• Apple Wireless Keyboard

• Draadloze Mighty Mouse

• Apple USB-modem

• Software: iWork '08, Aperture, Logic Express, Final Cut Express

Garantie en service

iMac wordt geleverd met 90 dagen telefonische ondersteuning en een beperkte garantie van één jaar. Als je het AppleCare Protection Plan koopt, krijg je zelfs drie jaar lang service en ondersteuning. Bovendien kun je dan gebruikmaken van telefonische ondersteuning door technische experts van Apple en ben je ervan verzekerd dat herstellingen worden uitgevoerd door gediplomeerde Apple technici, die alleen originele Apple onderdelen gebruiken. Ga voor meer informatie naar de Apple ondersteuningssite of bel 0800 0200 570.

Apple en het milieu

Hier vind je meer informatie over de inspanningen die we leveren om het effect van onze producten en processen op het milieu te beperken. De pagina met milieuaspecten van Apple producten geeft een overzicht van de milieubelasting van onze producten.

Recycling

Apple heeft een holistische visie op materiaalgebruik en afvalvermindering. Hier vind je meer informatie over het recyclen van je Mac.

iMac-specificaties iMac-configuraties

Accessoires

• AirPort Express-basisstation (M9470*/A)

• AirPort Extreme-basisstation (MB053*/A)

• Apple Wireless Keyboard (MB167*/A)

• Draadloze Apple Mighty Mouse (MB111*/A)

• Set Apple 8x-dvd-r-schijven (M9472*/A)

• Apple mini-DVI-naar-DVI-adapter (M9321*/A)

• Apple mini-DVI-naar-VGA-adapter (M9320*/A)

• Apple mini-DVI-naar-videoadapter (M9319*/A)

• Apple FireWire-kabel (M8706*/A)

• AppleCare Protection Plan (MA520*/A)

• iMac 24-inch VESA-montageadapter (MB060*/A)

Programma's

• iWork (MA790*/A)

• Aperture (MA438*/A)

• Logic Express (MA338*/A)

• Final Cut Express (MA261*/A)

• .Mac-abonnement (MA927*/A)

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. Gebaseerd op een IEEE 802.11n-conceptspecificatie. Ook compatibel met IEEE 802.11a, IEEE 802.11b en IEEE 802.11g. Voor draadloze internettoegang zijn een draadloos toegangspunt en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk moet betalen).

3. Adapters afzonderlijk verkrijgbaar.

4. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.