iBook (16 VRAM), (14.1 LCD 16 VRAM) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht: iBook met een beeldscherm van 12,1 inch

• Breedte: 28,5 cm

• Diepte: 23,0 cm

• Hoogte: 3,4 cm

• Gewicht: 2,2 kg1

Afmetingen en gewicht: iBook met een beeldscherm van 14,1 inch

• Breedte: 32,3 cm

• Diepte: 25,9 cm

• Hoogte: 3,4 cm

• Gewicht: 2,7 kg1

Processor en geheugen

• 600- of 700-MHz PowerPC G3-processor met 512 KB Level 2 “on-chip”-cache op volledige processorsnelheid

• 100-MHz systeembus

• Een van de volgende geheugenconfiguraties:

• 128 MB SDRAM (ingebouwd)

• 256 MB SDRAM (128 MB ingebouwd en 128 MB in SO-DIMM-sleuf)

• Eén 1,25-inch standaard-SO-DIMM-sleuf (3,3 V) voor ondersteuning van een SO-DIMM tot 512 MB voor in totaal 640 MB SDRAM

Opslag

• Ultra ATA harde schijf van 20 of 30 GB2

• Een van de volgende optische eenheden:

• Cd-romspeler met (max.) 24-voudige snelheid

• Gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid met (max.) 8-/8-/8-/24-voudige snelheid (beschrijven van cd-r's en cd-rw's met 8-voudige snelheid; lezen van dvd-rom's met 8-voudige snelheid; lezen van cd-rom's met 24-voudige snelheid)

• Ondersteuning voor externe FireWire- en USB-opslagapparatuur

Beeldscherm

• Keuze uit ingebouwd active-matrix TFT XGA-beeldscherm van 12,1 of 14,1 inch (diagonaal)

• Ondersteuning voor miljoenen kleuren bij een resolutie van 1024 x 768 pixels

• Ondersteuning van resolutieaanpassing tot 800 x 600 pixels en 640 x 480 pixels met miljoenen kleuren

Grafische ondersteuning

• ATI Mobility Radeon-videoversneller met 16 MB toegewezen videogeheugen en AGP 2x-ondersteuning

Communicatie

• Ingebouwde 56K V.90-modem (RJ-11-connector)5

• Ingebouwd 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45-connector)

• Ingebouwde antennes en kaartsleuf voor optionele 11-Mbps AirPort-kaart; voldoet aan IEEE 802.11b-norm6

Poorten voor randapparatuur

• Twee 12-Mbps USB-poorten

• Eén 400-Mbps FireWire-poort (IEEE 1394)8

Geluid

• Mini-aansluiting voor 16-bits-stereogeluidsuitvoer van cd-kwaliteit

• Ingebouwde stereoluidsprekers

• Ingebouwde microfoon

• Ondersteuning voor externe USB-audioapparatuur zoals microfoons en luidsprekers

Beeld

• VGA-video-uitvoer voor synchrone weergave op een extern beeldscherm of een externe projector (24-bits-kleuren) met behulp van de meegeleverde Apple VGA-beeldschermadapter

• S-video- en composite-video-uitvoer naar een televisie of een projector7

Batterij en stroomvoorziening

• iBook met beeldscherm van 12,1 inch: lithium-ionbatterij van 47 wattuur met een gebruiksduur tot 5 uur zonder bijladen3

• iBook met beeldscherm van 14,1 inch: lithium-ionbatterij van 55 wattuur met een gebruiksduur tot 6 uur zonder bijladen3

• Ingebouwde LED-ladingsindicator op batterij

• Poort voor lichtnetadapter

Toetsenbord

• Ingebouwd toetsenbord (volledig formaat) met 78 toetsen (ISO),waaronder 12 functietoetsen, 4 pijltoetsen ("omgekeerde T") en numeriek toetsenbord

Stuurvlak

• Vast stuurinstrument voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing; ondersteunt klikken, dubbel klikken en slepen

Voeding

• Netspanning: 100 - 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50 - 60 Hz

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 10°tot 35°C

• Temperatuur bij opslag: -25°tot 60°C

• Relatieve vochtigheid: 20 tot 80%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: tot 3000 m

• Hoogte bij opslag: tot 4500 m

Configuraties

Bestelnummer

M8600*/A

M8602*/A

M8603*/A

Processor

600-MHz PowerPC G3

700-MHz PowerPC G3

700-MHz PowerPC G3

Level 2-cache

512 KB op 600 MHz

512 KB op 700 MHz

512 KB op 700 MHz

Systeembus

100 MHz

100 MHz

100 MHz

Geheugen

128 MB, uitbreidbaar tot 640 MB

128 MB, uitbreidbaar tot 640 MB

128 MB, uitbreidbaar tot 640 MB

Harde schijf2

Ultra ATA,20 GB

Ultra ATA,20 GB

Ultra ATA,30 GB

Optische eenheid

Cd-rom

Dvd-rom/cd-rw

Dvd-rom/cd-rw

Beeldscherm

TFT XGA, 12,1 inch (diagonaal)

TFT XGA, 12,1 inch (diagonaal)

TFT XGA, 14,1 inch (diagonaal)

Grafische ondersteuning

ATI Mobility Radeon met 16 MB VRAM

ATI Mobility Radeon met 16 MB VRAM

ATI Mobility Radeon met 16 MB VRAM

FireWire

Eén poort

Eén poort

Eén poort

USB

Twee poorten

Twee poorten

Twee poorten

VGA-,S-video- en composite-video-uitvoer

Ja

Ja

Ja

Modem5

56K

56K

56K

Ethernet

10/100BASE-T

10/100BASE-T

10/100BASE-T

Draadloos netwerken6

Voorbereid voor AirPort

Voorbereid voor AirPort

Voorbereid voor AirPort

Alle modellen worden geleverd met een ingebouwd toetsenbord en stuurvlak, VGA-beeldschermadapter, modemkabel, lichtnetadapter, stekker, netsnoer, lithium-ionbatterij, Mac OS X 10.1, Mac OS 9.2, QuickTime, iMovie 2, iPhoto, iTunes 2, AppleWorks, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Otto Matic, Deimos Rising, Top Calculette Pro, Acrobat Reader en FAXstf, complete documentatie (installatie,introductie en naslag) en beperkte garantie.

Voor internettoegang is een internetabonnement nodig,waarvoor je mogelijk dient te betalen. Dit product bevat elektronische documentatie. Een reservekopie van de programmatuur wordt meegeleverd op cd-rom.

* N voor Nederlandse versie, FN voor Belgische versie

Op maat bestellen

Naast de standaardconfiguraties van deze computer kun je ook een op maat gemaakte iBook bestellen bij je Apple reseller of via de Apple Store op het internet.Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor meer RAM, een grotere harde schijf, een dvd-romspeler en de draadloze AirPort-netwerkvoorziening. Raadpleeg voor de meest recente informatie www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore,of bel naar 0800-023 0432 (Nederland) of 0800-95172 (België).

Verwante producten

Product

Bestelnr.

Apple Portable Power Adapter

M8743Z/A

Oplaadbare iBook-batterij (12,1-inch model)

M8433G/B

plaadbare iBook-batterij (14,1-inch model)

M8665G/A

Apple videoadapter

M8734G/A

Apple VGA-beeldschermadapter

M8639G/A

AirPort-kaart

M7600Z/D

AirPort-basisstation

M8209*/A

Apple FireWire-kabel (6-pens naar 6-pens, 0,5 meter)

M8633G/B

Apple FireWire-kabel (6-pens naar 6-pens, 2 meter)

M8634G/B

Apple FireWire-kabel (4-pens naar 6-pens, 2 meter)

M8635G/A

AppleCare Protection Plan

M7813Z/A

* N voor Nederlandse versie, FN voor Belgische versie

1. Het gewicht kan variëren,afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke,geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. De batterijduur is afhankelijk van de configuratie en het gebruik.

4. Voor het branden van cd’s is een cd-rw-eenheid nodig.iTunes mag alleen worden gebruikt voor de reproductie van materiaal waarvoor de gebruiker over wettelijke rechten of auteursrechten beschikt. Steel geen muziek.

5. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

6. Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort-kaart, een AirPort-basisstation en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen).Bepaalde internetaanbieders zijn niet compatibel met AirPort. Het bereik van AirPort is in een overdekte ruimte ongeveer 50 meter vanaf het AirPort-basisstation. Het bereik kan variëren, afhankelijk van de omgeving.

7. Apple videoadapter vereist (apart verkrijgbaar).

8. De werkelijke snelheid kan variëren.