Power Mac G4 (spiegel-drivedeur) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 43, 2 cm

• Breedte: 22, 7 cm

• Diepte: 46, 8 cm

• Gewicht: 19, 1 kg8

Processor en geheugen

• Twee 867-MHz, 1-GHz of 1, 25-GHz PowerPC G4- processors

• Velocity Engine vectorverwerkingseenheid

• Volledig 128-bits-gegevenspaden voor intern geheugen

• Krachtige drijvende- kommaeenheid voor “single cycle, double- precision” -berekeningen

• “Data stream prefetching”-bewerkingen met ondersteuning voor 4 gelijktijdige 32- bits- gegevensstromen

• 256 KB Level 2 “on-chip” -cache op processorsnelheid

• Tot 2 MB DDR SRAM L3-cache per processor met een doorvoersnelheid tot 4 GBps

• Een systeembus van max. 167 MHz voor ondersteuning van een doorvoersnelheid van meer dan 1, 3 GBps

• 256 of 512 MB PC2100 of PC2700 DDR SDRAM- geheugen met een doorvoersnelheid tot 2, 7 GBps

• Vier DIMM-sleuven voor uitbreiding tot 2 GBDDR SDRAM met behulp van de volgende DIMM’s3:

• DIMM’s van 256 MB (64-bits, 128-Mbits-technologie)

• DIMM’s van 512 MB (64-bits, 256-Mbits-technologie)

Grafische ondersteuning en beeldschermen

• Een van de volgende videokaarten, geïnstalleerd in een speciale AGP 4x-sleuf:

• NVIDIA GeForce4 MX-videokaart met 32 MB DDR SDRAM

• ATI Radeon 9000 Pro-videokaart met 64 MB DDR SDRAM

• NVIDIA GeForce4 Ti-videokaart met 128 MB DDR SDRAM (maatwerkoptie)

• Ondersteuning voor digitale resoluties tot 1920 x 1200 pixels en analoge resoluties tot 1600 x 1200 pixels

• ADC- en DVI-connectors; DVI-naar-VGA- adapter meegeleverd

• Ondersteuning voor twee beeldschermen voor een uitgebreid bureaublad en synchrone weergave

• Ondersteuning voor aansluiting van twee Apple beeldschermen1

Opslag en uitbreiding

• Vier uitbreidingsnissen voor 3, 5- inch harde schijven

• Een 7200-rpm Ultra ATA/100 harde schijf geïnstalleerd in standaardconfiguraties: 60, 80 of 120 GB4

• Ondersteuning voor tot vier interne ATA-schijven (twee Ultra ATA/100 en twee Ultra ATA/66)

• Ondersteuning voor tot vier interne SCSI-schijven (hiervoor is een PCI SCSI-kaart vereist die afzonderlijk verkrijgbaar is)

• Ondersteuning voor een combinatie van interne ATA- en SCSI-schijven (vier in totaal)

• Een van de volgende optische-schijfeenheden:

• SuperDrive (gecombineerde dvd-r/cd-rw-eenheid; branden van dvd-r’s met 2-voudige snelheid, lezen van dvd’s met 6-voudige snelheid; branden van cd-r’s met 8-voudige snelheid; branden van cd-rw’s met 4-voudige snelheid; lezen van cd’s met 24-voudige snelheid)

• Gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid (lezen van dvd’s met 8-voudige snelheid; branden van cd-r’s met 16-voudige snelheid; branden van cd-rw’s met 10-voudige snelheid; lezen van cd’s met 32-voudige snelheid)

• Optionele gecombineerde dvd-rom/cd-rw-eenheid in de tweede nis

• Vier 64-bits 33-MHz PCI-sleuven van volledige lengte

• Een AGP 4x-sleuf met geïnstalleerde videokaart

Communicatie

• 10/100/1000BASE-T Ethernet-connector (RJ-45)

• Ingebouwde antennes en kaartsleuf voor optionele 11-Mbps AirPort-kaart; voldoet aan IEEE 802.11b-norm5

• Ingebouwde 56K V.92-modem6

Randapparatuur en geluid

• Twee 400-Mbps FireWire-poorten7 (totaal 15 W)

• Vier USB-poorten (twee op het systeem, twee op het toetsenbord)

• Koptelefoonaansluiting aan de voorkant

• Ingebouwde luidspreker

• Mini-stereoaansluiting voor geluidsinvoer en -uitvoer

• Apple miniluidsprekeringang voor aansluiting van optionele Apple Pro Speakers

Voeding en keurmerken

• Voldoet aan ENERGY STAR-norm

• Netspanning: 100-125 V wisselstroom of 200-240 V wisselstroom

• beeldschermenFrequentie: 50-60 Hz, enkelfasig

• Maximaal continu vermogen: 6, 5 A (laag voltage) of 7, 5 A (hoog voltage) of 7, 5 A (hoog voltage)

• Temperatuur bij gebruik: 10°tot 35°C

• Temperatuur bij opslag: -40°tot 47°C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5% tot 95%, niet-condenserend

• Hoogte: tot 3000 m

Configuraties

Bestelnummer

M8787*/A

M8689*/A

M8573*/A

Processor

Twee keer 867-MHz PowerPC G4

Twee keer 1-GHz PowerPC G4

Twee keer 1, 25-GHz PowerPC G4

L3-cache

1 MB DDR SRAM per processor

1 MB DDR SRAM per processor

2 MB DDR SRAM per processor

Systeembus

133MHz

167MHz

167MHz

Werkgeheugen (tot 2 GB3)

256 MB PC2100 (266 MHz) DDR SDRAM

256 MB PC2700 (333 MHz) DDR SDRAM

512 MB PC2700 (333 MHz)DDR SDRAM

Harde-schijfeenheid4

60-GB Ultra ATA/100; 7200 rpm

80-GB Ultra ATA/100; 7200 rpm

120-GB Ultra ATA/100; 7200 rpm

Optische-schijfeenheid

Gecombineerde dvd-rom/cd-rw

SuperDrive (dvd-r/cd-rw)

SuperDrive (dvd-r/cd-rw)

Grafische ondersteuning

NVIDIA GeForce4 MX met 32 MB DDR SDRAM

ATI Radeon 9000 Pro met 64 MB DDR SDRAM

ATI Radeon 9000 Pro met 64 MB DDR SDRAM

Uitbreidingssleuven en -nissen

Vier vrije 64-bits, 33-MHz PCI-sleuven; AGP 4x- sleuf met geïnstalleerde videokaart; vier interne nissen voor harde schijven (één bezet); twee nissen voor optische-schijfeenheden (één bezet)

Poorten

Twee FireWire-poorten, vier USB-poorten, mini-aansluiting aan de voorkant voor koptelefoon en luidspreker, mini-aansluiting aan de achterkant voor Apple luidsprekers, geluidsinvoerpoort, geluidsuitvoerpoort, ADC- en DVI-connectors voor aansluiting van twee beeldschermen

Netwerkvoorzieningen

Ingebouwde 10/100/1000BASE-T Ethernet-poort en 56K-modem6i; voorbereid voor AirPort5.

Programmatuur

Mac OS X, Mac OS 9, QuickTime, iChat, iMovie, iPhoto, iTunes, iDVD (vereist SuperDrive), Dvd-speler, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Acrobat Reader, Art Director’s Toolkit, FAXstf, FileMaker Pro Trial, Graphic Converter, OmniGraffle, OmniOutliner, PixelNhance, Snapz Pro, Developer Tools

Service en ondersteuning

90 dagen telefonische ondersteuning en een jaar garantie

Meegeleverd

Apple Pro Keyboard, Apple Pro Mouse, DVI- naar- VGA-adapter, modemkabel

Voor internettoegang is een compatibele internetaanbieder nodig; je dient hiervoor mogelijk te betalen.Dit product bevat elektronische documentatie.Een reservekopie van de programmatuur wordt meegeleverd op cd-rom.

* N voor Nederlandse versie, FN voor Belgische versie

Op maat bestellen

Je kunt een op maat gemaakt systeem bestellen bij je Apple reseller of via de Apple Store op het internet. Hierbij kun je onder andere kiezen uit de onderstaande opties:

• Processor: Twee keer 867 MHz, twee keer 1 GHz, twee keer 1, 25 GHz

• Geheugen: (PC2100 of PC2700 DDR SDRAM): 256 MB, 512 MB, 1GB, 1, 5 GB, 2 GB

• Harde schijven: 60-GB Ultra ATA/100 (7200 rpm), 80-GB Ultra ATA/100 (7200 rpm), 120-GB Ultra ATA/100 (7200 rpm), 36-GB Ultra160 SCSI (10.000 rpm), 72-GB Ultra160 SCSI (10.000 rpm)4.

• Optische-schijfeenheden: SuperDrive (dvd-r/cd-rw), gecombineerde dvd-rom/cd-rw

• Videokaart: NVIDIA GeForce4 MX met 32 MB DDR SDRAM, ATI Radeon 9000 Pro met 64 MB DDR SDRAM, NVIDIA GeForce4 Ti met 128 MB DDR SDRAM

• Geluid: Apple Pro Speakers, Apple iPod, Harman Kardon iSub, Harman Kardon SoundSticks

• Overige opties: AirPort-kaart, AirPort-basisstation, Ultra SCSI PCI-kaart, Ultra160 SCSI PCI-kaart, Bluetooth- adapter, set Apple dvd-r-schijven

Apple beeldschermen

Product

Bestelnr.

Apple Studio Display (15-inch flat-panel)

M7928ZM/A

Apple Studio Display (17-inch flat-panel)

M7649ZM/A

Apple Cinema Display (22-inch flat-panel)

M8058ZM/A

Apple Cinema HD Display (23-inch flat-panel)

M8537ZM/A

Apple DVI-naar-ADC-adapter

M8661Z/A

1. Voor een tweede Apple flat-panelbeeldscherm is een Apple DVI- naar- ADC-adapter vereist, die afzonderlijk verkrijgbaar is.

2. Alleen geleverd bij bepaalde modellen.

3. Maximaal 999 MB per programma onder Mac OS 9.

4. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

5. Voor draadloze internettoegang zijn een AirPort-kaart, een AirPort-basisstation en een internet- abonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort. Het bereik van AirPort is in een overdekte ruimte ongeveer 50 meter vanaf het AirPort-basisstation. Het bereik kan variëren, afhankelijk van de omgeving.

6. Geschikte internetaccount en telefoondienst vereist. Je internetaanbieder ondersteunt mogelijk niet alle V.92- voorzieningen. Modem functioneert volgens de V.90-norm indien geen V.92-diensten beschikbaar zijn. De werkelijke modemsnelheid kan variëren en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

7. De werkelijke snelheid kan variëren.

8. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.