Power Mac G4 Cube - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 24, 8 cm

• Breedte: 19, 5 cm

• Diepte: 19, 5 cm

• Gewicht: circa 6, 4 kg8

Processor

• 450-MHz PowerPC G4-processor

• Velocity Engine voor vectorverwerking

• Volledig 128-bits gegevenspaden voor intern geheugen

• Krachtige drijvende-kommaeenheid voor “single-cycle, double-precision” -berekeningen

• “Data stream prefetching”- bewerkingen met ondersteuning voor vier gelijktijdige 32-bits gegevensstromen

• 1 MB level 2 “backside”- cache met een snelheid van 225 MHz

• 100-MHz systeembus voor gegevensoverdracht met een snelheid van 800 MBps

Geheugen

• 128 MB PC100 SDRAM

• Drie DIMM-sleuven voor uitbreiding tot 1, 5 GB PC100 SDRAM2 met behulp van de volgende DIMM’s van maximaal 1, 38 inch (35 mm):

• 32, 64 of 128 MB DIMM’s (64 bit, 64-Mbit-technologie)

• 128 of 256 MB DIMM’s (64 bit, 128-Mbit-technologie)

• 512 MB DIMM’s (64 bit, 256-Mbit-technologie)

Opslag

• 5400-rpm Ultra ATA/66 harde schijf van 20 GB3

• Cd-rw-sleuf

• Ondersteuning voor externe FireWire- en USB- opslageenheden

Grafische ondersteuning

• ATI RAGE 128 Pro-videokaart met 16 MB SDRAM, geïnstalleerd in een speciale AGP 2x-sleuf

• Ondersteuning voor een resolutie van maximaal 1920x1200 pixels bij 32 bits per pixel (miljoenen kleuren)

• Apple Display Connector (ADC) voor overdracht van analoge en digitale videosignalen, USB-gegevens en stroom

• 15-pens D-Sub VGA-miniconnector

Communicatie

• 10/100BASE-T Ethernet-connector (RJ-45)

• Ingebouwde 56K V.90-modemkaart6

• Optionele 11-Mbps AirPort-kaart; voldoet aan IEEE 802.11 DSSS-norm5

• Optioneel AirPort-basisstation met een 56K- modem en een 10BASE-T Ethernet-poort55

Aansluitingen voor randapparatuur

• Twee 400-Mbps FireWire-poorten (IEEE 1394)7, 12 W totaal vermogen; bevat een 4-pens-naar- 6-pens FireWire-kabel voor aansluiting van een dv-camera

• Twee USB-poorten (elk 12 Mbps)

Luidsprekers en geluid

• Digitale versterker en luidsprekers met Harman Kardon-audiotechnologie

• Totaal uitgangsvermogen: 20 W

• Frequentiebereik: 80 Hz tot 20 kHz

• Enkele USB-kabel voor doorvoer van zowel stroom als geluid, die kan worden aangesloten op de USB-poort van de G4 Cube of een beeldscherm met ADC

• Verwijderbare bescherming voor de luidsprekers

• Digitale versterker met een voorziening voor beveiliging tegen diefstal en een mini-aansluiting voor een stereokoptelefoon

• Ondersteuning voor externe FireWire-apparatuur en digitale USB-randapparatuur van andere fabrikanten, zoals een microfoon, luidsprekers en MIDI-apparatuur

Toetsenbord en muis

• Apple Pro Keyboard met functie- en navigatietoetsen van standaardafmetingen, volumeregelaars en een toets voor het verwijderen van schijven

• Apple Pro Mouse met optische sensor voor nauwkeurige cursorbesturing

Voeding en keurmerken

• Netspanning: 115 V wisselstroom (90 tot 132 V wisselstroom) of 230 V wisselstroom (180 tot 264 V wisselstroom)

• Frecuencia: 47 tot 63 Hz, enkelfasig

• Maximaal continu vermogen: 205 W

• Voldoet aan U.S. EPA ENERGY STAR-norm

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 10° tot 35°C

• Temperatuur bij opslag: -40° tot 47°C

• Relatieve vochtigheid: 5% tot 95%, niet-condenserend

• Hoogte: max. 3000 m

Bestelinformatie

Power Mac G4 Cube

Bestelnummer M8328*/A

Wordt geleverd met een Apple Pro Keyboard, een Apple Pro Mouse, Apple luidsprekers, een FireWire- camcorderkabel, een RJ-11-modemkabel, Mac OS 9.1, QuickTime, iMovie 2, iTunes1, AppleWorks, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Outlook Express, Netscape Communicator, Palm Desktop, FAXstf, Cro-Mag Rally, Bugdom, Nanosaur, een Apple Hardware Test-cd, complete documentatie en een jaar garantie.

Dit product bevat elektronische documentatie.Een reservekopie van de programmatuur wordt meegeleverd op cd-rom.

* N voor Nederlandse versie; FN voor Belgische versie

Op maat bestellen

Je kunt de hier beschreven standaardconfiguratie of een op maat gemaakt systeem bestellen bij je Apple reseller of via de Apple Store op het Internet. Hieronder volgen enkele maatwerkopties, waarbij je er rekening mee dient te houden dat de beschikbaarheid per optie kan verschillen. Raadpleeg voor de meest recente informatie www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore.

• Processor: 450-MHz of 500-MHz PowerPC G4

• Geheugen: 128 MB, 256 MB, 384MB, 512 MB, 768 MB, 1 GB of 1, 5 GB2

• Videokaart: ATI RAGE 128 Pro met 16 MB SDRAM, NVIDIA GeForce2 MX met 32 MB SDRAM of ATI RADEON met 32 MB DDR RAM

• Harde schijven: 20-GB Ultra ATA/66 (5400 rpm), 40-GB Ultra ATA/66 (5400 rpm) of 60-GB Ultra ATA/66 (7200 rpm)3

• Optische-schijfeenheden: cd-rw of dvd-rom

• Communicatie: AirPort-kaart, AirPort-basisstation

• Geluid: Harman Kardon SoundSticks-luidsprekers en -subwoofer

Apple beeldschermen

• Apple Studio Display (17-inch beeldbuis, reële weergave van 16 inch); M7770ZM/A

• Apple Studio Display (15-inch flat panel); M7928ZM/A

• Apple Cinema Display (22-inch flat panel); M8058ZM/A

1. iTunes mag worden gebruikt om materiaal te reproduceren. Op basis van de iTunes-licentie mag alleen materiaal worden gereproduceerd dat niet auteursrechtelijk is beschermd, of waarvoor uitdrukkelijke toestemming voor de reproductie is verleend.

2. Maximaal 999 MB per programma onder Mac OS 9.

3. De capaciteit van de harde schijf wordt gemeten in gigabytes. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

4. Hiervoor heb je DV-IN nodig.

5. Voor draadloze Internet-toegang zijn een AirPort-kaart, AirPort-basisstation en een Internet-abonnement nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde Internet-aanbieders, zoals America Online, zijn momenteel niet compatibel met AirPort. Het bereik van AirPort kan variëren, afhankelijk van de omgeving.

6. De werkelijke modemsnelheid ligt lager en is afhankelijk van de verbindingssnelheid en andere factoren.

7. De werkelijke snelheid kan variëren.

8. Het gewicht is afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.