iPad - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht1

• Hoogte: 242,8 mm

• Breedte: 189,7 mm

• Diepte: 13,4 mm

• Gewicht:

• 0,68 kg (Wi-Fi-model);

• 0,73 kg (Wi-Fi- + 3G-model)

Display

• 9,7-inch (diagonaal) Multi-Touch-breedbeelddisplay met glanzende toplaag, led-achtergrondverlichting en IPS-technologie

• Resolutie van 1024 x 768 pixels bij 132 ppi (pixels per inch)

• Vetafstotende deklaag

• Ondersteuning voor gelijktijdige weergave van meerdere talen en tekensets

Draadloos en mobiel

Wi-Fi-model

• Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)

• Bluetooth 2.1 + EDR-technologie

Wi-Fi + 3G-model

• UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• Alleen gegevens

• Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)

• Bluetooth 2.1 + EDR-technologie

Locatiebepaling

• Wi-Fi

• Digitaal kompas

• Assisted GPS (Wi-Fi + 3G-model)

• Mobiel (Wi-Fi + 3G-model)

Inhoud van de verpakking

• iPad

• Dockconnector-naar-USB-kabel

• Lichtnetadapter van 10 W

• Documentatie

Milieurapportage

iPad is een goed voorbeeld van het voortdurende streven van Apple om bij te dragen aan een beter milieu. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed op het milieu te beperken:

• Arseenvrij glas

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Kwikvrij lcd-display

• Pvc-vrij

• Recyclebare behuizing van aluminium en glas

Capaciteit2

• 16-GB, 32-GB of 64-GB flash-schijf

Processor

• Zeer snel en zuinig, intern ontwikkeld Apple A4-systeem "op een chip" van 1 GHz

Sensoren

• Versnellingsmeter

• Sensor voor omgevingslicht

Geluid afspelen

• Frequentieresponsie: 20 Hz tot 20.000 Hz

• Ondersteunde geluidsstructuren: AAC (16 tot 320 Kbps), Protected AAC (van iTunes Store), MP3 (16 tot 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (2, 3 en 4), Apple Lossless, AIFF en WAV

• Door gebruiker in te stellen maximumvolume

Video

• Ondersteuning van 1024 x 768 met de dockconnector-naar-VGA-adapter, van 576p en 480p met een Apple component-A/V-kabel en van 576i en 480i met een Apple composite-kabel

• H.264 video tot 720p, 30 beelden per seconde, Main Profile level 3.1 met AAC-LC audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren; MPEG-4-video tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per seconde, Simple Profile met AAC-LC audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren

Ondersteunde e-mailbijlagen

• Ondersteunde documenttypen: .jpg, .tiff, .gif (afbeeldingen); .doc en .docx (Microsoft Word); .htm en .html (webpagina's); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Voorvertoning en Adobe Acrobat); .ppt en .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (tekst); .rtf (rich text-structuur); .vcf (contactgegevens); .xls en .xlsx (Microsoft Excel)

Talen

• Taalondersteuning voor Engels, Frans, Duits, Japans, Nederlands, Italiaans, Spaans, Vereenvoudigd Chinees en Russisch

• Toetsenbordondersteuning voor Engels (VS), Engels (VK), Frans (Frankrijk en Canada), Duits, Japans (QWERTY), Nederlands, Vlaams, Spaans, Italiaans, Vereenvoudigd Chinees (Handschrift en Pinyin) en Russisch

• Woordenboekondersteuning voor Engels (VS), Engels (VK), Frans (Frankrijk, Canada en Zwitserland), Duits, Japans, Nederlands, Vlaams, Spaans, Italiaans, Vereenvoudigd Chinees (Handschrift en Pinyin) en Russisch

Toegankelijkheid

• Ondersteuning voor het afspelen van ondertiteling

• VoiceOver-schermlezer

• Schermvergroting

• Wit op zwart

• Monogeluid

Batterij en stroomvoorziening3

• Ingebouwde, oplaadbare lithium-polymeerbatterij van 25 wattuur

• Tot 10 uur internetten (via Wi-Fi), video's bekijken of muziek beluisteren

• Opladen via lichtnetadapter of USB naar computersysteem

In- en uitvoer

• Dockconnector

• 3,5-mm stereokoptelefoonaansluiting

• Ingebouwde luidsprekers

• Microfoon

• Sleuf voor simkaart (alleen Wi-Fi + 3G-model)

Externe knoppen en bedieningselementen

• Aan/Uit, sluimerstand aan/uit

• Geluid uit

• Volume harder/zachter

• Beginscherm

Systeemvereisten voor de Mac

• Mac met USB 2.0-poort

• Mac OS X versie 10.5.8 of hoger

• iTunes 9.1 of hoger (gratis te downloaden vanaf www.itunes.com/nl/download)

• iTunes Store-account

• Internettoegang

Systeemvereisten voor Windows

• Pc met USB 2.0-poort

• Windows 7, Windows Vista of Windows XP Home of Professional met Service Pack 3 of hoger

• iTunes 9.1 of hoger (gratis te downloaden vanaf www.itunes.com/nl/download)

• iTunes Store-account

• Internettoegang

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 0 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -20 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5 tot 95%, niet-condenserend

iPad-accessoires

iPad Keyboard Dock

Met het Keyboard Dock kun je je iPad aan een toetsenbord koppelen en 'm meteen opladen. Het dock heeft aan de achterkant een 30-pens-connector, zodat je je iPad via een USB-lichtnetadapter op een stopcontact kunt aansluiten, met je computer kunt synchroniseren en accessoires zoals de Camera Connection Kit kunt gebruiken. Bovendien is er een audio-uitgang voor aansluiting op een stereo-installatie of aparte luidsprekers.

iPad Case

Met de iPad Case kun je je iPad niet alleen beschermen, maar 'm ook in de gewenste positie zetten, bijvoorbeeld om makkelijker te kunnen typen, foto's en diavoorstellingen te bekijken of naar een film te kijken.

iPad Dock

Met het iPad Dock kun je je iPad docken en opladen. Aan de achterkant zit een 30-pens-connector, zodat je je iPad via een USB-lichtnetadapter op een stopcontact kunt aansluiten, met je computer kunt synchroniseren en accessoires zoals de Camera Connection Kit kunt gebruiken. Bovendien is er een audio-uitgang voor aansluiting op een stereo-installatie of aparte luidsprekers.

iPad Camera Connection Kit

Met de Camera Connection Kit kun je op twee manieren foto's en video's vanaf een digitale camera importeren. Met de Camera Connector kun je ze via de USB-kabel van je camera importeren op je iPad. Of je gebruikt de SD-kaartlezer om ze direct van de SD-kaart van je camera te importeren.

USB-lichtnetadapter voor iPad

Via de USB-lichtnetadapter van 10 W kun je je iPad direct aansluiten op een stopcontact. De kabel is ruim 1,8 m lang, zodat het stopcontact niet per se heel dichtbij hoeft te zitten.

1. Werkelijke afmetingen en gewicht kunnen variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. Tests uitgevoerd door Apple in maart 2010 met prototypen van iPad en de software. Bij de tests werden de volgende taken uitgevoerd totdat de batterij helemaal leeg was: video's en muziek afspelen, en internetten via Wi-Fi of 3G. Het gebruikte videomateriaal was een herhaalde film van 2 uur en 23 minuten die was aangeschaft bij de iTunes Store. De gebruikte muziek was een afspeellijst van 358 unieke nummers, deels via iTunes geïmporteerd van cd's (128-Kbps AAC) en deels afkomstig uit de iTunes Store (256-Kbps AAC). De internet-via-Wi-Fi- en internet-via-3G-tests werden uitgevoerd met een gesloten netwerk (bij alleen Wi-Fi) en een speciale web- en mailserver. Hierbij werden 20 populaire webpagina's bezocht en werd eenmaal per uur mail opgehaald. De tests werden uitgevoerd met standaardinstellingen, met uitzondering van: Wi-Fi was gekoppeld aan een netwerk (met uitzondering van internetten via 3G), de Wi-Fi-functie die vraagt om in te loggen op netwerken was uitgeschakeld en de functie voor automatische helderheidsbepaling was uitgeschakeld. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, het gebruik en vele andere factoren. Voor de batterijtests werden specifieke iPads gebruikt; de feitelijke resultaten kunnen afwijken.