OS X Yosemite - Technische specificaties

Algemene vereisten

• OS X versie 10.6.8 of hoger

• 2 GB geheugen

• 8 GB opslagruimte

Voor een aantal voorzieningen is een Apple ID vereist; onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

Voor bepaalde functies is een compatibele internetaanbieder nodig, waarvoor je mogelijk moet betalen.

Specifieke vereisten

Handoff en Instant Hotspot Worden ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Voor Handoff is een iPhone, iPad of iPod touch met Lightning-connector en iOS 8 vereist.

Voor Instant Hotspot is een iPhone of iPad met mobiel internet, een Lightning-connector en iOS 8.1 vereist. Persoonlijke hotspot moet worden ondersteund door je netwerkaanbieder.

Bellen

Om te kunnen bellen is een iPhone met iOS 8 vereist. Hiervoor is een actief abonnement nodig.

Sms

Om te kunnen sms’en is een iPhone met iOS 8.1 vereist. Hiervoor is een actief abonnement nodig.

AirDrop

AirDrop tussen Macs en iOS-apparaten wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Air (2012 of nieuwer)

• MacBook Pro (2012 of nieuwer)

• iMac (2012 of nieuwer)

• Mac mini (2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Voor AirDrop naar iOS-apparaten is een iPhone, iPad of iPod touch met Lightning-connector en iOS 7 of hoger vereist.

AirDrop tussen twee Macs wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Pro (eind 2008 of nieuwer)*

• MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)

• MacBook (eind 2008 of nieuwer)*

• iMac (begin 2009 of nieuwer)

• Mac mini (medio 2010 of nieuwer)

• Mac Pro (begin 2009 met AirPort Extreme-kaart, of medio 2010 of nieuwer)

Time Machine

Vereist een aparte harde schijf of AirPort Time Capsule (afzonderlijk verkrijgbaar).

Photo Booth

Vereist een FaceTime- of iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB Video Class) of FireWire DV-camcorder. Voor het gebruik van achtergrondeffecten in combinatie met een DV-camcorder zijn een vaste focus, belichting en witbalans vereist.

FaceTime

Voor videogesprekken zijn een ingebouwde FaceTime-camera, iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB video class) of FireWire DV-camcorder en een internetverbinding met een upstream- en downstreamsnelheid van 128 Kbps vereist. Voor het houden van videogesprekken in HD zijn een ingebouwde FaceTime HD-camera en een internetverbinding met een upstream- en downstreamsnelheid van 1 Mbps vereist. Voor het ontvangen van videogesprekken in HD is een Intel-Mac vereist. Meer informatie

Boot Camp

Ondersteunt bestaande Boot Camp-installaties met Windows XP Service Pack 2, Windows Vista of Windows 7. Voor nieuwe Boot Camp-installaties is Windows 7 of Windows 8 vereist (afzonderlijk verkrijgbaar).

Spotlight-suggesties

Vereist een breedbandinternetverbinding.

Exchange-ondersteuning

Vereist Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4, Exchange Server 2010 of Exchange 2013. Voor automatische configuratie moet de Autodiscovery-voorziening van Microsoft Exchange Server zijn geactiveerd.

Synchrone AirPlay-weergave

Vereist een Apple TV (tweede generatie of nieuwer). Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Pro (begin 2011 of nieuwer)

• MacBook Air (medio 2011 of nieuwer)

• iMac (medio 2011 of nieuwer)

• Mac mini (medio 2011 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Peer-to-peer AirPlay

Vereist een Mac (2012 of nieuwer) met OS X Yosemite en een Apple TV (derde generatie rev. A, model A1469 of nieuwer) met Apple TV-software versie 7.0 of hoger.

Power Nap

Wordt ondersteund door de volgende Mac-modellen:

• MacBook Pro met Retina-display (medio 2012 of nieuwer)

• MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)

• iMac (eind 2012 of nieuwer)

• Mac mini (eind 2012 of nieuwer)

• Mac Pro (eind 2013)

Vingerbewegingen

Vereist een Multi-Touch-trackpad, Magic Trackpad of Magic Mouse.

VoiceOver-navigatie met vingerbewegingen

Vereist een Multi-Touch-trackpad of Magic Trackpad.

Dicteerfunctie

Vereist een microfoon (ingebouwd of extern).

Mac App Store

Uitsluitend beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder in de Verenigde Staten en andere landen. Om gebruik te kunnen maken van de Store is het volgende nodig: compatibele hardware en software en een internetverbinding (hieraan zijn mogelijk kosten verbonden; breedbandverbinding aanbevolen). Onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

Standaard meegeleverd

Apps

• Automator

• Rekenmachine

• Agenda

• Schaakspel

• Contacten

• Dashboard

• Woordenboek

• Dvd-speler

• FaceTime

• Lettertype­catalogus

• iBooks

• Fotolader

• iTunes

• Launchpad

• Mac App Store

• Mail

• Kaarten

• Berichten

• Mission Control

• Notities

• Photo Booth

• Voorvertoning

• QuickTime Player

• Herinneringen

• Safari

• Plaknotities

• Systeem­voorkeuren

• Teksteditor

• Time Machine

Meer informatie over ingebouwde apps

Hulpprogramma’s

• Activiteiten­weergave

• AirPort-configuratie­programma

• AppleScript-editor

• Audio/MIDI-configuratie

• Bluetooth-bestands­uitwisseling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-hulpprogramma

• Console

• Digitale-kleurenmeter

• Schijfhulp­programma

• Schermafbeelding

• Grapher

• Sleutelhanger­toegang

• Migratie-assistent

• Systeeminformatie

• Terminal

• VoiceOver-hulpprogramma

Talen

• Arabisch

• Catalaans

• Kroatisch

• Vereenvoudigd Chinees

• Traditioneel Chinees

• Tsjechisch

• Deens

• Nederlands

• Engels

• Fins

• Frans

• Duits

• Grieks

• Hebreeuws

• Hongaars

• Indonesisch

• Italiaans

• Japans

• Koreaans

• Maleis

• Noors

• Pools

• Portugees (Brazilië)

• Portugees

• Roemeens

• Russisch

• Slowaaks

• Spaans

• Zweeds

• Thai

• Turks

• Oekraïens

• Vietnamees

1. * De MacBook Pro (17-inch, eind 2008) en de witte MacBook (eind 2008) bieden geen ondersteuning voor AirDrop.

2. Voor iCloud is het volgende vereist: iOS 5 of hoger op een iPhone 3Gs of nieuwer, iPod touch (derde generatie of nieuwer), iPad of iPad mini, een Mac met OS X Lion versie 10.7.5 of hoger of een pc met Windows 7 of Windows 8 (Outlook 2007 of hoger of een recente browser vereist voor toegang tot e‑mail, contactgegevens en agenda’s). Voor sommige functies zijn iOS 8 en OS X Yosemite vereist. Voor sommige functies is een wifiverbinding vereist. Sommige functies zijn niet overal beschikbaar. De toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.