VoiceOver-herkenning gebruiken op uw iPhone of iPad

Met VoiceOver-herkenning kan uw apparaat afbeeldingen en tekst herkennen in apps en webervaringen waarin VoiceOver niet wordt ondersteund, zoals alt-tekst of ARIA-labels.

Wat u nodig hebt

Als u VoiceOver-herkenning wilt gebruiken, hebt u een van deze apparaten met iOS of iPadOS 14 of hoger nodig:

• iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR of nieuwer

• iPad mini (5e generatie) of nieuwer

• iPad Air (3e generatie) of iPad Air (4e generatie)

• iPad (8e generation) of nieuwer

• Alle iPad Pro (11-inch)-modellen

• iPad Pro (12,9 inch, 3e generatie) of nieuwer

VoiceOver-herkenning inschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver'. Controleer of VoiceOver is ingeschakeld.

2. Tik op 'VoiceOver-herkenning'.

3. Selecteer vervolgens een van de beschikbare opties om deze in te schakelen.

Beschrijvingen van afbeeldingen

Als 'Beschrijvingen van afbeeldingen' is ingeschakeld, beschrijft VoiceOver afbeeldingen in apps en op het internet. Wanneer u de Camera-app gebruikt om een foto te maken, beschrijft VoiceOver ook wat er zichtbaar is in de zoeker. VoiceOver laat u weten of een afbeelding gevoelig materiaal bevat voordat de afbeelding wordt beschreven. 'Beschrijvingen van afbeeldingen' is beschikbaar in het Arabisch, Chinees (Mandarijn - China, vasteland), Engels (VK), Engels (VS), Frans (Frankrijk), Duits (Duitsland), Italiaans (Italië), Koreaans, Portugees (Brazilië), Russisch en Spaans (Spanje).

Schermherkenning

Wanneer 'Schermherkenning' is ingeschakeld, herkent VoiceOver de interface-regelaars van een app om u te helpen bij het navigeren.

Tekstherkenning

Wanneer 'Tekstherkenning' is ingeschakeld, leest VoiceOver de tekst voor die het identificeert in afbeeldingen en foto's. Tekstherkenning is beschikbaar in het Chinees (vereenvoudigd), Chinees (traditioneel), Engels (VS), Frans (Frankrijk), Duits (Duitsland), Italiaans (Italië), Portugees (Brazilië) en Spaans (Spanje).

Een feedbackstijl kiezen

Selecteer 'Feedbackstijl' om te kiezen hoe VoiceOver niet-gelabelde symbolen of afbeeldingen aankondigt:

• 'Spreek uit': VoiceOver zegt eerst "mogelijk" en beschrijft vervolgens wat er wordt herkend. Als VoiceOver bijvoorbeeld een niet-gelabeld driehoekig symbool in een muziek-app vindt, kan er iets gezegd worden als "mogelijk afspeelknop".

• 'Speel geluid af': VoiceOver speelt eerst een kort geluid af en beschrijft vervolgens wat er wordt herkend. Als u bijvoorbeeld een foto van een huisdier selecteert in uw fotobibliotheek, kan VoiceOver een geluid afspelen en iets zeggen als "Een zwarte hond die ligt op een blauw-witte deken op een houten vloer".

• 'Doe niets': VoiceOver beschrijft wat er wordt herkend zonder u eerst op de hoogte te stellen.