Favorieten toevoegen en zoeken in Apple Music op je iPhone, iPad of Android-apparaat

Als je je abonneert op Apple Music, kun je nummers, albums, artiesten en afspeellijsten toevoegen aan je favorieten. Je kunt je favorieten snel terugvinden in de Apple Music-app. En meldingen ontvangen over je favoriete artiesten.

Als je muziek toevoegt aan je favorieten

Als je een nummer, album, artiest of afspeellijst toevoegt aan je favorieten:

• Het nummer wordt toegevoegd aan een afspeellijst met favoriete nummers. Als 'Voeg favoriete nummers toe' is ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Muziek', wordt het nummer ook aan je bibliotheek toegevoegd.

• Het album wordt toegevoegd aan je bibliotheek.

• De afspeellijst wordt toegevoegd aan je bibliotheek. Als 'Voeg afspeellijstnummers toe' is ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Muziek', worden de nummers in de afspeellijst ook toegevoegd aan je bibliotheek.

• De artiest wordt toegevoegd aan je bibliotheek. Je kunt ook een melding krijgen wanneer je favoriete artiest nieuwe muziek uitbrengt.

• Je kunt je bibliotheek filteren om alleen je favorieten te zien.

• Je verbetert je muziekaanbevelingen in 'Thuis'.

Een nummer, album, artiest of afspeellijst toevoegen aan je favorieten

Open de Apple Music-app. Volg daarna de onderstaande stappen.

Een nummer toevoegen aan je favorieten

Tik tijdens het afspelen van een nummer op de knop 'Maak favoriet' in 'Huidige'.

Een iPhone die toont hoe een nummer wordt toegevoegd als favoriet

Een album of afspeellijst toevoegen aan je favorieten

Op je iPhone of iPad tik je op de knop 'Meer' . Op je Android-apparaat tik je op de knop 'Meer'de knop 'Meer'. Tik vervolgens op 'Favoriet'.

Een iPhone met de optie 'Maak favoriet' geselecteerd bij het toevoegen van een album aan favorieten

Een artiest toevoegen aan je favorieten

Tik op de pagina van een artiest op de knop 'Maak favoriet' .

Een iPhone die toont hoe een artiest wordt toegevoegd als favoriet

Als je geen optie ziet om nummers, albums, artiesten of afspeellijsten aan je favorieten toe te voegen

Je favorieten bekijken

Je kunt je bibliotheek sorteren om alleen favorieten te tonen. En al je favoriete nummers in een afspeellijst bekijken.

Je favoriete nummers in een afspeellijst bekijken

1. Open de Apple Music-app.

2. Tik op het tabblad 'Bibliotheek'.

3. Tik op 'Afspeellijsten'.

4. Tik op 'Favoriete nummers'.

Je bibliotheek sorteren om favorieten te bekijken

1. Open de Apple Music-app.

2. Tik op het tabblad 'Bibliotheek'.

3. Tik op 'Artiesten', 'Nummers', 'Albums' of 'Afspeellijsten'.

4. Tik op de knop 'Sorteer' en vervolgens op 'Favorieten'.

Meldingen ontvangen wanneer je favoriete artiesten nieuwe muziek uitbrengen

Volg de onderstaande stappen voor je apparaat.

Meldingen voor favoriete artiesten in- of uitschakelen op je iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Tik op 'Meldingen'.

3. Tik op 'Muziek'.

4. Schakel 'Sta meldingen toe' in of uit.

5. Scrol omlaag en tik op 'Meldingsinstellingen voor Muziek'.

6. Schakel 'Nieuwe muziek' in of uit.

Meldingen voor favoriete artiesten in- of uitschakelen op je Android-apparaat

1. Open de Apple Music-app.

2. Tik op 'Thuis'.

3. Tik bovenaan 'Thuis' op de knop 'Meer' en vervolgens op 'Account'.

4. Tik op 'Beheer meldingen'.

5. Schakel 'Nieuwe muziek' in of uit.

Favorieten toevoegen en zoeken op je Mac

Meer informatie over het toevoegen van nummers, albums, artiesten en afspeellijsten aan favorieten in de Apple Music-app op je Mac

De beschikbaarheid van Apple Music kan per land of regio verschillen. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.