Regengeluiden en ander omgevingsgeluid afspelen met 'Achtergrondgeluiden'

Je kunt omgevingsgeluiden op de achtergrond afspelen met je iPhone, iPad of Mac. Luister naar de oceaan, regen, heldere ruisgeluiden en meer.

Een iPhone met het menu 'Achtergrondgeluiden'. De knop 'Achtergrondgeluiden' bevindt zich onderaan het scherm in het midden.

iPhone of iPad

Vereist iOS 15 of iPadOS 15 of nieuwer

1. Open het bedieningspaneel en tik op de knop 'Horen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding. Als je deze niet ziet, voeg je de knop 'Horen' toe aan het bedieningspaneel.

2. Tik op de schakelknop 'Achtergrondgeluiden'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om het afspelen van achtergrondgeluiden te starten of te stoppen.

3. Tik op de naam van het huidige geluid om andere geluiden te bekijken en tik vervolgens op een naam van een geluid om naar een voorbeeld te luisteren. Nadat je een geluid hebt gekozen, tik je op 'Achtergrondgeluiden' om terug te gaan.

4. Tik op de achtergrond om terug te gaan naar het bedieningspaneel.

Als je wilt stoppen met afspelen wanneer je apparaat is vergrendeld of als je het volume wilt verlagen wanneer andere media worden afgespeeld, tik je op 'Instellingen voor achtergrondgeluiden' en kies je een optie.

Als je 'Aangepaste koptelefoon' gebruikt, worden je huidige instellingen automatisch toegepast op 'Achtergrondgeluiden'.

Mac

Hiervoor is macOS Ventura of nieuwer vereist

Lees hier hoe je achtergrondgeluiden afspeelt op de Mac