Analyse-, diagnose- en gebruiksgegevens delen met Apple

Apple vraagt klanten om iOS te helpen verbeteren door af en toe diagnostische gegevens en analyse- en gebruiksinformatie te sturen. Apple verzamelt deze informatie anoniem.

iOS 10 en nieuwer

Als je iOS 10.3 of nieuwer hebt, ga je naar 'Instellingen' > 'Privacy en beveiliging', scrol je omlaag en tik je op 'Analyse' of op 'Analyse en verbeteringen'. Tik vervolgens op 'Deel iPhone- en Watch-analyse'.

ios15-iphone13-pro-settings-privacy-analytics-improvements-on-crop

Als je iOS 10 tot en met iOS 10.2 hebt, ga je naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Diagnose en gebruik' en selecteer je 'Stuur automatisch' of 'Stuur niet'.

Lees hoe je gegevens worden beheerd

iOS 8 en iOS 9

Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Diagnose en gebruik' en selecteer 'Stuur automatisch' of 'Stuur niet'.

Als je 'Stuur automatisch' inschakelt, kun je ook 'Deel met appontwikkelaars' inschakelen. Dit helpt ontwikkelaars hun apps te verbeteren door toe te staan dat Apple gegevens en statistische gegevens over je gebruik van hun apps deelt.

iOS 5, iOS 6 en iOS 7

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Diagnose en gebruik' en selecteer 'Stuur automatisch' of 'Stuur niet'.