Als Kaarten niet werkt op je Apple apparaat

Kun je je locatie niet vinden in de Kaarten-app? Zie je de verkeerde resultaten in Kaarten op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac? Lees hier wat je moet doen.

Als je de eigenaar van een bedrijf bent en de informatie in Kaarten over een van je locaties wilt aanpassen, log je in bij Apple Business Connect.

De functies van Kaarten verschillen per land en regio. Controleer of een functie die je wilt gebruiken beschikbaar is in jouw regio

Als je je huidige locatie niet kunt vinden op een iPhone, iPad of iPod touch

• Schakel 'Locatievoorzieningen' en 'Toegang tot locatie' in voor Kaarten. Tik in de Instellingen-app op 'Privacy en beveiliging' en tik vervolgens op 'Locatievoorzieningen'. Zorg ervoor dat 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld en dat Kaarten is ingesteld op 'Bij gebruik van de app of widgets'.

• Zorg dat de datum, tijd en tijdzone correct zijn ingesteld op je apparaat. Tik in de Instellingen-app op 'Algemeen' en tik vervolgens op 'Datum en tijd'. Indien mogelijk schakel je de optie 'Stel automatisch in' in.

• Schakel mobiele data of wifi in zodat je een actieve verbinding hebt. Tik in de Instellingen-app op 'Wifi' of 'Mobiel netwerk' en selecteer een netwerk of mobiel abonnement.

Locatievoorzieningen maakt gebruik van gps, Bluetooth, crowd-sourced wifihotspots en zendmasten om je locatie te bepalen. Als je je huidige locatie nog steeds niet kunt vinden in Kaarten, sluit je de Kaarten-app Je kunt ook proberen om je iPhone, iPad of iPod touch te herstarten.

Meer informatie over Locatievoorzieningen op een iPhone, iPad of iPod touch.

Als je je huidige locatie niet kunt vinden op een Mac

1. Kies in het Apple-menu  de optie 'Systeeminstellingen'.

2. Klik aan de linkerkant op 'Privacy en beveiliging' en vervolgens op 'Locatievoorzieningen' aan de rechterkant.

3. Zorg ervoor dat zowel 'Locatievoorzieningen' als 'Kaarten' zijn ingeschakeld.

4. Sluit het instellingenvenster.

5. Controleer of de Mac verbonden is met het internet.

macos-ventura-system-settings-privacy-security-location-services-maps-on

Een probleem melden of een ontbrekende plaats toevoegen in Kaarten op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Scrol in de Kaarten-app omlaag naar de onderkant van het scherm.

2. Tik op 'Meld een probleem'. Vanaf dit scherm kun je een probleem met een straat, plaats of route melden, een plaats toevoegen aan Kaarten of een incident melden.

ios-16-iphone-14-pro-maps-report-an-issue
  3. Nadat je een probleem hebt gekozen, volg je de instructies op het scherm.

Je kunt ook je favoriete plaatsen wijzigen en je huis- of werkadres bijwerken.

Een probleem melden of een ontbrekende plaats toevoegen in Kaarten op een Mac

1. Kies 'Kaarten' > 'Meld een probleem' in de menubalk van Kaarten.

2. Kies een probleem. Vanaf dit scherm kun je een plaats toevoegen aan Kaarten of een probleem met een straat of plaats melden.

3. Volg de instructies op het scherm.

Je kunt ook je huis- of werkadres wijzigen.

Als je een probleem of ontbrekende plaats wilt melden, heb je een Mac nodig met Apple silicon, de Apple T2 Security-chip of een Touch Bar.

Als je problemen hebt met gesproken routebeschrijvingen op een iOS- of iPadOS-apparaat

1. Tik in de Instellingen-app op 'Kaarten'.

2. Tik op 'Gesproken routebeschrijving'.

3. Selecteer de gewenste opties, om bijvoorbeeld podcasts te pauzeren voor een routebeschrijving of om een routebeschrijving te horen als je naar de radio luistert in de auto.

Je kunt 'Gesproken routebeschrijving' in- of uitschakelen door op de audioknop op de kaart te tikken na het starten van stapsgewijze navigatie. Bekijk in welke landen of regio's stapsgewijze navigatie wordt ondersteund.

Andere problemen die je kunt tegenkomen wanneer je Kaarten gebruikt

Als Kaarten een plaats blijft weergeven die je niet herkent

Als je problemen hebt met CarPlay wanneer je Kaarten met je voertuig probeert te gebruiken

Als je offline kaarten die je hebt gedownload in iOS 17 of nieuwer niet kunt vinden

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.