Een e-Money-kaart toevoegen aan Apple Wallet voor gebruik met Apple Pay

Voeg een e-Money-kaart, zoals een nanaco- of WAON-kaart, toe aan de Wallet-app op je iPhone of Apple Watch. Doe vervolgens aankopen en verdien en gebruik beloningspunten met die kaart bij gebruik van Apple Pay.

Om een e-Money-kaart te gebruiken met Apple Pay, heb je het volgende nodig1:

Als je je fysieke e-Money-kaart wilt overzetten naar de Wallet-app, neem je contact op met de kaartverstrekker om te controleren of je e-Money-kaart compatibel is met Apple Pay2.

Als je een nieuwe e-Money-kaart wilt toevoegen of je e-Money-kaart wilt opladen met Apple Pay, heb je een in aanmerking komende betaalkaart in de Wallet-app nodig3. Lees hoe je een betaalkaart toevoegt.

Een e-Money-kaart aan je iPhone of Apple Watch toevoegen

1. Een kaart toevoegen:

• iPhone: open de Wallet-app en tik op de knop 'Voeg toe'knop 'Voeg toe'.

• Apple Watch: open de Apple Watch-app op je iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Scrol vervolgens omlaag, tik op 'Wallet en Apple Pay' en tik op 'Voeg kaart toe'.

2. Tik op 'e-Money'. Deze optie wordt alleen weergegeven als je apparaat iOS 15 of watchOS 8 of nieuwer gebruikt.

3. Tik op de kaart die je wilt toevoegen.

4. Tik op 'Ga door'.

5. Kies het type kaart dat je wilt toevoegen:

• Om een nieuwe kaart aan te maken, kies je het bedrag dat je wilt toevoegen4.

• Om je fysieke kaart over te zetten, tik je op 'Zet bestaande kaart over' en voer je de vereiste gegevens in.

6. Volg de stappen op het scherm:

• Voor een nieuwe kaart kies je een betaalkaart en bevestig je je aankoop.

• Voor een fysieke kaart plaats je je e-Money-kaart op een vlakke ondergrond en laat je de bovenkant van je iPhone op de kaart rusten totdat 'Kaart toegevoegd' op het scherm verschijnt. Dit proces kan een paar minuten duren.

Je kunt nu aankopen doen met Apple Pay via je e-Money-kaart op alle locaties waar je e-Money-kaart wordt geaccepteerd.

Nadat je je fysieke kaart hebt overgezet naar de Wallet-app op je apparaat, werkt de fysieke kaart niet meer. Als je je fysieke kaart niet naar je apparaat kunt overzetten, neem je contact op met de kaartverstrekker.

Lees hoe je je e-Money-kaart kunt verwijderen uit Apple Wallet.

Je e-Money-kaart opwaarderen

Je kunt rechtstreeks op je iPhone of Apple Watch geld aan je e-Money-kaart toevoegen met Apple Pay of je kunt contant geld gebruiken in een winkel waar je e-Money-kaart wordt geaccepteerd. Om op te waarderen met Apple Pay, heb je een in aanmerking komende betaalkaart nodig in de Wallet-app.

Je e-Money-kaart opwaarderen met Apple Pay op je iPhone

1. Tik in de Wallet-app op je e-Money-kaart.

2. Tik op 'Voeg geld toe'.

3. Kies een bedrag om toe te voegen aan je kaart en tik op 'Voeg toe'.

4. Kies een kaart om mee te betalen en voltooi de transactie met Face ID of Touch ID.

Je e-Money-kaart opwaarderen met Apple Pay op je Apple Watch

1. Tik in de Wallet-app op je e-Money-kaart.

2. Tik op het huidige saldo.

3. Tik op 'Voeg geld toe'.

4. Volg de aanwijzingen op het scherm om een opwaardeerbedrag te kiezen, een betaalkaart te kiezen en de transactie te voltooien.

Je e-Money-kaart opwaarderen met contant geld in een winkel

1. Selecteer de e-Money-kaart die je wilt opwaarderen:

• iPhone met Face ID: druk tweemaal op de zijknop > tik op je standaardkaart > tik op je e-Money-kaart en verifieer met Face ID of je toegangscode.

• iPhone met Touch ID: druk tweemaal op de thuisknop > tik op je standaardkaart > tik op je e-Money-kaart en verifieer met Touch ID of je toegangscode.

• Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop en scrol omlaag naar je e-Money-kaart.

2. Zeg tegen de kassamedewerker dat je je kaart wilt opwaarderen, hoeveel geld je wilt toevoegen en dat je contant wilt betalen.

3. Houd de bovenkant van je iPhone of het display van je Apple Watch bij de contactloze lezer totdat de lezer een pieptoon afgeeft.

Opwaarderen met contant geld in een winkel is alleen beschikbaar bij deelnemende winkels waar je e-Money-kaart wordt geaccepteerd.

Je e-Money-kaart overzetten naar een nieuw apparaat

Een e-Money-kaart kan maar op één apparaat tegelijk in de Wallet-app staan. Maar je kunt je e-Money-kaart overzetten naar een ander apparaat, bijvoorbeeld van je iPhone naar je Apple Watch of naar een nieuwe iPhone.

Je e-Money-kaart overzetten van je iPhone naar je Apple Watch

1. Open op de iPhone de Apple Watch-app.

2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' op 'Wallet en Apple Pay'.

3. Tik op de knop 'Voeg toe' naast de e-Money-kaart die je wilt overzetten.

4. Om de kaart terug te zetten, tik je op de kaart die je wilt overzetten en tik je op 'Voeg toe aan iPhone'.

5. Je kunt ook 'Voeg kaart toe' selecteren om een lijst met eerdere kaarten van je andere apparaten te bekijken.

Je e-Money-kaart met behulp van de configuratie-assistent overzetten naar een nieuw apparaat

1. Tik in de Configuratie-assistent op je nieuwe iPhone op Wallet.

2. Selecteer de e-Money-kaarten die je van je vorige apparaat wilt overzetten.

3. Tik op 'Ga door' om te bevestigen dat je je e-Money-kaart naar je nieuwe apparaat wilt overzetten.5

Je vorige apparaat moet in de buurt zijn en verbonden zijn met internet om de overdracht naar je nieuwe apparaat te voltooien.

Je e-Money-kaart met behulp van de Wallet-app overzetten

1. Open de Wallet-app op je nieuwe iPhone en tik op de knop 'Voeg toe'knop 'Voeg toe'.

2. Tik op 'Vorige kaarten' en kies je e-Money-kaart.

3. Volg de stappen op het scherm om je e-Money-kaart toe te voegen aan de nieuwe iPhone.5

Je vorige apparaat moet in de buurt zijn en verbonden zijn met internet om de overdracht naar je nieuwe apparaat te voltooien.

Je e-Money-kaart verwijderen

1. Open de Wallet-app op je huidige iPhone.

2. Tik op je e-Money-kaart.

3. Tik op de knop 'Meer'knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Kaartgegevens'.

4. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder deze kaart'. Tik op 'Verwijder' om te bevestigen.

Het saldo van je e-Money-kaart op je iPhone of Apple Watch controleren

1. Open de Wallet-app.

2. Tik op je e-Money-kaart om het kaartsaldo te bekijken.

Je kunt het saldo op je kaart ook controleren op iCloud.com. Log in met je Apple ID en selecteer het apparaat waarop je je e-Money-kaart gebruikt.

Als je apparaat is zoekgeraakt of gestolen

Je kunt de 'Zoek mijn'-app of iCloud.com gebruiken om je apparaat als verloren op te geven, je gegevens te beschermen en Apple Pay op inactief te zetten op je apparaat.

1. Je moet 13 jaar of ouder zijn om Apple Pay in Japan te kunnen gebruiken.

2. Standaard nanaco-kaarten en Standard en Grand Generation WAON-kaarten zijn compatibel. Andere nanaco- of WAON-kaarten kunnen niet worden toegevoegd aan de Wallet-app.

3. Om een nieuwe WAON-kaart toe te voegen of geld toe te voegen aan een bestaande nanaco- of WAON-kaart in de Wallet-app, is een betaalkaart van Mastercard, JCB of American Express vereist die je met Apple Pay gebruikt.

4. Je kunt een fysieke nanaco-kaart naar de Wallet-app overzetten.

5. Zodra de overdracht is voltooid, blijft de vorige kaart zichtbaar in de Wallet-app met de aanduiding dat de kaart niet kan worden gebruikt.