Samen muziek afspelen in een auto met SharePlay en Apple Music

Iedereen in de auto kan muziek afspelen en bedienen vanaf een iPhone. Als je je abonneert op Apple Music, kun je een SharePlay-sessie in de auto hosten. Passagiers met een iPhone kunnen dan deelnemen aan je SharePlay-sessie.

Dit heb je nodig

Om een SharePlay-sessie in de auto te hosten, heb je het volgende nodig:

• Een abonnement op Apple Music

• Een iPhone die is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS

Om deel te nemen aan een SharePlay-sessie in de auto, heb je het volgende nodig:

Je hebt geen Apple Music-abonnement nodig om deel te nemen aan een SharePlay-sessie in de auto. Als iemand met een Apple Music-abonnement een SharePlay-sessie in de auto host, kun je vanaf je iPhone deelnemen aan de SharePlay-sessie.

Een SharePlay-sessie hosten in een auto

1. Verbind je iPhone voor aanvang van de rit met CarPlay of Bluetooth in je auto.

2. Open de Apple Music-app in CarPlay of op je iPhone.

3. Ga naar 'Huidige':

• Tik in CarPlay op symbool 'Huidige'.

• Tik in de Apple Music-app op de speler onderaan het scherm.

4. Tik in 'Huidige' op knop 'SharePlay' om het volgende te doen:

• Tik op groen vinkje om passagiers goed te keuren en ze te laten deelnemen aan je SharePlay-sessie.

• Tik op 'Stop' om de SharePlay-sessie in de auto te stoppen.

• Laat passagiers verbinding maken door de QR-code te scannen.

Deelnemen aan een SharePlay-sessie in de auto

1. Zorg ervoor dat iemand een SharePlay-sessie in de auto host.

2. Als je de melding niet hebt ontvangen

If you didn't get the notification, here are two other ways to connect:

• Ga in de Apple Music-app van de host naar 'Huidige', tik op knop 'SharePlay' en scan vervolgens de QR-code.

• Open op je iPhone de Apple Music-app en tik op de speler onderaan om naar 'Huidige' te gaan. Tik op knop 'AirPlay' en tik vervolgens op de auto van de host.

3. Wacht tot de host je goedkeurt.

4. Gebruik de Apple Music-app op je iPhone om muziek in de auto af te spelen en te bedienen.

Als je geen melding hebt gekregen om deel te nemen aan een SharePlay-sessie in de auto

• Controleer of Muziek-meldingen zijn ingeschakeld: ga op je iPhone naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Muziek' en schakel 'Sta meldingen toe' in.

• Zorg ervoor dat 'Niet storen' is uitgeschakeld op je iPhone: veeg omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm om het bedieningspaneel te openen. Tik vervolgens op 'Focus'.

De beschikbaarheid van Apple Music kan per land of regio verschillen. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.