Ssh en scp in plaats van telnet en ftp gebruiken in Terminal

In macOS High Sierra 10.13 en hoger gebruikt u nu ssh en scp voor de externe functies die voorheen werden geboden door de Terminal-programma's telnet en ftp.

De Terminal-programma's telnet en ftp maken geen deel meer uit van de Terminal-app in macOS High Sierra 10.13 en hoger. U gebruikt nu deze programma's:

• SSH voor toegang tot externe terminals

• SCP voor beveiligde bestandsoverdracht