Walkietalkie gebruiken op een Apple Watch

Of je nu aan het winkelen bent of iemand probeert te vinden in een menigte, via de Walkietalkie-app kun je met één tik contact opnemen. Nadat je vrienden hebt toegevoegd, kun je zelf bepalen wanneer je wilt praten.

Walkietalkie gebruiken op een Apple Watch

Om Walkietalkie te gebruiken, hebben jij en je gesprekspartner een Apple Watch Series 1 of nieuwer met watchOS 5.3 of nieuwer nodig. Daarnaast moet je de FaceTime-app configureren op je iPhone met iOS 12.4 en ervoor zorgen dat je FaceTime-audiogesprekken kunt voeren en ontvangen. De Walkietalkie-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Vrienden toevoegen aan de Walkietalkie-app

1. Open de Walkietalkie-app op de Apple Watch.

2. Scrol door de lijst met contactpersonen en tik vervolgens op een naam om een uitnodiging te versturen.

3. Wacht tot de vriend de uitnodiging heeft geaccepteerd. De contactkaart blijft grijs en wordt weergegeven onder 'Uitgenodigde vrienden' totdat de vriend accepteert. Nadat de uitnodiging is geaccepteerd, wordt de contactkaart geel en kunnen jij en je vriend meteen praten.

watchos-10-series-8-walkie-talkie-invite-friend

Als je een vriend wilt verwijderen, open je de Walkietalkie-app, swipe je naar links op de vriend en tik je op de verwijderknop . Je kunt ook de Apple Watch-app op je iPhone openen, op 'Walkietalkie' > 'Wijzig' tikken en vervolgens op het minteken en 'Verwijder' tikken.

Hulp krijgen als je geen vrienden aan Walkietalkie kunt toevoegen.

Een Walkietalkie-uitnodiging accepteren

Tik op 'Sta altijd toe' in de melding die wordt weergegeven wanneer iemand je uitnodigt. Als je de melding de eerste keer mist, kun je deze opzoeken in het meldingencentrum. Uitnodigingen worden ook weergegeven in de Walkietalkie-app.

watchos-10-series-8-walkie-talkie-friend-wants-to-talk-notification

Een Walkietalkie-gesprek starten

1. Open de Walkietalkie-app op de Apple Watch.

2. Tik op een vriend.

3. Houd de praatknop ingedrukt en zeg iets. Als je 'verbinden' ziet op het scherm, wacht je tot Walkietalkie verbinding heeft gemaakt. Nadat Walkietalkie verbinding heeft gemaakt, kan de vriend je stem horen en direct met je praten.

Zolang de vriend de Apple Watch draagt en Walkietalkie heeft ingeschakeld, ontvangt deze een melding wanneer je wilt praten.

Praten via Walkietalkie

1. Houd de praatknop ingedrukt en zeg iets.

2. Wanneer je klaar bent, laat je de knop los. De vriend hoort meteen wat je hebt gezegd.

Draai aan de Digital Crown om het volume aan te passen.

Walkietalkie uit- of inschakelen

1. Open de Walkietalkie-app.

2. Walkietalkie uit- of inschakelen. Als iemand je probeert te bereiken terwijl je onbeschikbaar bent, verschijnt er een melding met de vraag of je wilt praten.

watchos-10-series-8-walkie-talkie-turn-off

Je kunt Walkietalkie ook uit- of inschakelen door te tikken op de knop 'Walkietalkie' in het bedieningspaneel.

Als je stille modus inschakelt in het bedieningspaneel, kun je nog steeds geluidssignalen en de stem van de gesprekspartner horen. Als je de theatermodus inschakelt, ben je automatisch niet meer beschikbaar voor gesprekken via Walkietalkie. In 'Niet storen' worden je iPhone-instellingen weergegeven, zodat je kunt beheren welke Walkietalkie-meldingen worden weergegeven en wanneer.

Hulp krijgen

Als je iPhone niet in de buurt is, kun je Walkietalkie gebruiken met een mobiele verbinding of wifiverbinding. Lees hoe je de Apple Watch kunt gebruiken wanneer je iPhone niet in de buurt is.

Hieronder vind je meer informatie over je probleem.

Als je de Walkietalkie-app niet ziet

1. Walkietalkie werkt alleen met FaceTime. Dus als je deze app hebt verwijderd, download je FaceTime opnieuw op je iPhone. Open de App Store op de iPhone, zoek naar FaceTime en tik op de downloadknop .

2. Zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld. Open de Instellingen-app, tik op 'FaceTime' en schakel FaceTime in.

3. Open de FaceTime-app. Probeer iemand te bellen om er zeker van te zijn dat FaceTime correct is ingesteld.

4. Herstart je Apple Watch.

5. Een iPhone herstarten.

Als FaceTime op je iPhone staat en je ziet de Walkietalkie-app niet op je Watch, heb je deze mogelijk verwijderd. Open de App Store op je Apple Watch en download de app opnieuw.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Als je problemen ondervindt bij het versturen en ontvangen van uitnodigingen

1. Open de Instellingen-app op de iPhone en tik op 'FaceTime'. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID. Controleer of je e-mailadres is geselecteerd bij 'Je bent bereikbaar voor FaceTime via'.

2. Herstart je Apple Watch.

3. Een iPhone herstarten.

4. Probeer de uitnodiging opnieuw te versturen. Open de Walkietalkie-app op de Apple Watch, swipe naar links op het contact en tik op de verwijderknop . Tik op de plusknop en kies hetzelfde contact.

Als je nog steeds hulp nodig hebt

Als je een update naar watchOS 5.3 of nieuwer hebt uitgevoerd en de stappen hierboven hebt geprobeerd, maar nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.