Je tv configureren om video af te spelen en te bedienen met Siri

Lees hier hoe je je tv kunt configureren om Siri te gebruiken om een ​​video af te spelen in een ruimte waar je deze wilt bekijken, een video die je op je iPhone bekijkt naar je tv te sturen en je tv te bedienen met alleen je stem.

Dit heb je nodig

Je tv toevoegen aan de Woning-app

Siri vragen om video af te spelen en te bedienen

Dit heb je nodig

Voeg eerst je tv toe aan de Woning-app

Voordat je Siri op je iPhone of iPad kunt gebruiken om video op je tv af te spelen en te bedienen, moet je je tv toevoegen aan de Woning-app.

Een Apple TV toevoegen aan de Woning-app

1. Open Instellingen op je Apple TV.

2. Selecteer 'AirPlay' en 'HomeKit'.

3. Selecteer 'Kamer' en kies vervolgens een kamer of voeg een nieuwe kamer toe.

Je met AirPlay compatibele smart-tv toevoegen aan de Woning-app

1. Zet je tv aan.

2. Open de Woning-app op je iPhone of iPad en tik op 'Voeg toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding. Tik daarna op 'Nieuw accessoire'.

3. Scan de QR-code op de tv en volg de instructies op de iPhone of iPad om deze toe te voegen. Raadpleeg de fabrikant van de tv of de handleiding voor informatie over waar je de QR-code kunt vinden.

4. Wijs je tv toe aan een kamer en geef de tv een naam, zodat je deze kunt herkennen en bedienen.

Vraag Siri vervolgens om video af te spelen en te bedienen

Nadat je je tv aan de Woning-app hebt toegevoegd, kun je Siri op je iPhone of iPad vragen om video af te spelen en te bedienen.1,2

Siri vragen om video af te spelen op je Apple TV:

• "Speel Greenland af op de tv in de woonkamer."

• "Bekijk de nieuwste aflevering van Ted Lasso op de Apple TV in de slaapkamer."

Siri gebruiken om wat je kijkt naar je Apple TV of AirPlay-compatibele smart-tv te sturen:

• "Speel dit af op de tv in de woonkamer."

• "Speel dit af op de Apple TV in de slaapkamer."

Siri vragen om je Apple TV of met AirPlay compatibele smart-tv in of uit te schakelen, of om af te spelen, te pauzeren, terug te spoelen en te bedienen wat er op je Apple TV wordt afgespeeld:

• "Zet de tv in de woonkamer aan."

• "Stop de Apple TV in de slaapkamer."

• "Speel af op de Apple TV in de slaapkamer."

• "Sla 30 seconden over op de tv in de woonkamer."

1. Voor sommige apps en videovoorzieningen heb je een abonnement nodig om het materiaal te kunnen afspelen.

2. De beschikbaarheid, functies en commando's van Siri verschillen per taal en land of regio. Lees welke Siri-functies in welke landen en regio's worden ondersteund.