De Apple Pencil opladen en het batterijniveau controleren

Lees hier hoe je je Apple Pencil oplaadt en het batterijniveau controleert.

Verschillende Apple Pencil-modellen moeten op verschillende manieren opgeladen worden. Als je niet zeker weet welk model Apple Pencil je hebt, kun je dit hier opzoeken.

Als je een Apple Pencil (USB-C) hebt

Schuif het uiteinde van je Apple Pencil (USB-C) open en sluit een USB-C-oplaadkabel aan. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je iPad of op een lichtnetadapter.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Als je tijdens het gebruik wilt weten hoeveel batterijlading de Apple Pencil nog heeft, voeg je de widget 'Batterijniveau' toe Dit doe je door van links naar rechts te vegen op het beginscherm of het toegangsscherm.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Hoewel de Apple Pencil (USB-C) magnetisch op je iPad bevestigd wordt voor opslag, wordt deze niet opgeladen. Tijdens opslag is Bluetooth uitgeschakeld en wordt de Apple Pencil (USB-C) niet weergegeven in de Vandaag-weergave.

Als je een Apple Pencil (2e generatie) hebt

Koppel je Apple Pencil met de magnetische connector aan de lange zijde van je iPad.

Magnetische connector op iPad

Wanneer je de Apple Pencil (2e generatie) aan je iPad koppelt, wordt het batterijniveau kort bovenaan het scherm weergegeven. Als het batterijniveau niet wordt weergegeven, controleer je of Bluetooth is ingeschakeld.

iPad met het batterijniveau van de Apple Pencil

Als je tijdens het gebruik wilt weten hoeveel batterijlading de Apple Pencil nog heeft, voeg je de widget 'Batterijniveau' toe Dit doe je door van links naar rechts te vegen op het beginscherm of het toegangsscherm.

iPad met batterijniveau van Apple Pencil in Vandaag-weergave

Als je de Apple Pencil (2e generatie) oplaadt met je iPad Pro en de transpondersleutel van je auto in de buurt ligt, kan een signaalstoring ertoe leiden dat je je auto mogelijk niet kunt openen met de transpondersleutel. Als dit gebeurt, kun je de iPad Pro uit de buurt van de transpondersleutel leggen of de Apple Pencil van de iPad Pro halen en op een andere plek bewaren. Wanneer de Apple Pencil klaar is met opladen, stopt de signaalstoring.

Als je een Apple Pencil (1e generatie) en iPad (6e tot en met 9e generatie) hebt

Verwijder de dop en sluit de Apple Pencil aan op de Lightning-connector van je iPad. Je kunt de Apple Pencil ook opladen met een USB-lichtnetadapter door de oplaadadapter te gebruiken die bij de Apple Pencil is geleverd.

Oplaadadapter voor Apple Pencil (1e generatie) voor iPad (6e tot en met 9e generatie)

De Apple Pencil wordt snel opgeladen wanneer deze is aangesloten op een van de bovenstaande stroombronnen.

Als je een Apple Pencil (1e generatie) en iPad (10e generatie) hebt

Verwijder de dop en sluit de Apple Pencil aan op de USB-C-naar-Apple Pencil-adapter. Sluit het andere einde van de adapter aan op je iPad met de USB-C-kabel die is meegeleverd met de iPad.

Je kunt je Apple Pencil weer gebruiken nadat deze is opgeladen en je hem hebt losgekoppeld van de adapter.

Oplaadadapter voor Apple Pencil (1e generatie) voor iPad (10e generatie)

Als je tijdens het gebruik wilt weten hoeveel batterijlading de Apple Pencil nog heeft, voeg je de widget 'Batterijniveau' toe en controleer je de Vandaag-weergave op je iPad. Dit doe je door van links naar rechts te vegen op het beginscherm of het toegangsscherm.