Over de Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m)

Lees hier meer over de Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) en vind het antwoord op veelgestelde vragen, onder andere over het juiste gebruik van Thunderbolt-kabels.

De Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) is een twee meter lange kabel met een Thunderbolt-aansluiting aan elk uiteinde. Deze kabel kan worden gebruikt om Thunderbolt-apparaten en randapparaten aan te sluiten op een Mac met minstens één Thunderbolt-poort.

1. Wat is de maximale bandbreedte die door de Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) wordt ondersteund?

2. Wat is de juiste manier om een Thunderbolt-kabel aan te sluiten op mijn apparaat of Mac met ondersteuning voor Thunderbolt?

3. Hoe bepaal ik of er een voor Thunderbolt geschikt apparaat is aangesloten op mijn Mac?

4. Kan ik een Thunderbolt-kabel gebruiken om een opslagapparaat met Thunderbolt van een andere fabrikant, zoals Promise of LaCie, aan te sluiten?

5. Is er een maximaal ondersteunde lengte bij het gebruik van Thunderbolt-kabels met Apple producten?

6. Waarom is het scherm zwart wanneer ik een Thunderbolt-kabel gebruik voor een aansluiting op een Intel-iMac die de modus Doelbeeldscherm ondersteunt?

7. Wat moet ik doen als de optie 'Thunderbolt' niet verschijnt in Systeeminformatie op mijn Mac en de aangesloten apparaten niet worden herkend?

8. Ik heb alle beschikbare updates geïnstalleerd maar er worden geen Thunderbolt-apparaten herkend wanneer ik ze aansluit met een Thunderbolt-kabel.

9. Kan ik een Thunderbolt-kabel gebruiken met ondersteunde versies van Microsoft Windows op een Mac met Boot Camp en ondersteuning voor Thunderbolt?

Wat is de maximale bandbreedte die door de Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) wordt ondersteund?

Thunderbolt gebruikt twee afzonderlijke verbindingen van 10 Gbit/s die bidirectioneel zijn, waardoor er via elke verbinding tegelijkertijd kan worden gelezen en geschreven tot 10 Gbit/s. Kies het tabblad voor schijfactiviteit in Activiteitenweergave om de huidige statistieken voor schijfactiviteit weer te geven. Dit kan nuttig zijn om de schijfactiviteit te bepalen op opslagapparaten die Thunderbolt gebruiken. De meeste opslagapparaten hebben een maximale overdrachtssnelheid die lager is dan de potentiële bandbreedte van Thunderbolt.

Terug naar boven.

Wat is de juiste manier om een Thunderbolt-kabel aan te sluiten op mijn apparaat of Mac met ondersteuning voor Thunderbolt?

Je kunt beide uiteinden van de kabel aansluiten op een apparaat of Mac; de connectors aan beide uiteinden zijn hetzelfde. Houd de connector in lijn met de poort. Gebruik de vorm van beide als indicatie voor de juiste stand. Forceer de Thunderbolt-kabel niet in het Thunderbolt-apparaat of de Mac-computer met de Thunderbolt-poort.

Terug naar boven.

Hoe bepaal ik of er een voor Thunderbolt geschikt apparaat is aangesloten op mijn Mac?

Open Systeeminformatie en raadpleeg het gedeelte 'Thunderbolt' onder 'Hardware' om een lijst met aangesloten Thunderbolt-apparaten weer te geven.

Terug naar boven.

Kan ik een Thunderbolt-kabel gebruiken om een opslagapparaat met Thunderbolt van een andere fabrikant, zoals Promise of LaCie, aan te sluiten?

Ja. Je kunt een Thunderbolt-kabel gebruiken om alle voor Thunderbolt geschikte apparaten of Macs aan te sluiten.

Terug naar boven.

Is er een maximaal ondersteunde lengte bij het gebruik van Thunderbolt-kabels met Apple producten?

Voor optimale prestaties mogen Thunderbolt-kabels niet langer zijn dan drie meter. De Apple Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) is twee meter lang. Sommige Thunderbolt-apparaten hebben een extra poort waarop je andere Thunderbolt-apparaten downstream kunt aansluiten met extra Thunderbolt-kabels.

Terug naar boven.

Waarom is het scherm zwart wanneer ik een Thunderbolt-kabel gebruik voor een aansluiting op een Intel-iMac die de modus Doelbeeldscherm ondersteunt?

Hoewel een Thunderbolt-kabel past in een Mini DisplayPort-aansluiting, kunnen alleen Mini DisplayPort-kabels worden gebruikt in de modus Doelbeeldscherm met een iMac (eind 2009) of iMac (medio 2010) die is aangesloten op een voor Thunderbolt geschikte Mac. iMac-modellen die voor 2011 zijn gemaakt, bieden geen ondersteuning voor Thunderbolt-kabels of -apparaten. Als je een iMac (eind 2009) hebt, zorg er dan voor dat de iMac (27-inch) - SMC-firmware-update 1.0 is geïnstalleerd om te voorkomen dat er problemen optreden bij het uit de sluimerstand halen van de computer als deze zich in de doelweergavemodus bevindt.

Terug naar boven.

Wat moet ik doen als de optie 'Thunderbolt' niet verschijnt in Systeeminformatie op mijn Mac en de aangesloten apparaten niet worden herkend?

Bij Mac-computers met Thunderbolt voer je Software-update uit om alle beschikbare updates te installeren voor het gebruik van Thunderbolt-apparaten met je Mac.

Terug naar boven.

Ik heb alle beschikbare updates geïnstalleerd maar er worden geen Thunderbolt-apparaten herkend wanneer ik ze aansluit met een Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m).

Probeer het met een andere Thunderbolt-kabel. Je kunt ook proberen om het apparaat of de computer uit te schakelen, enkele seconden te wachten en het apparaat of de computer vervolgens opnieuw op te starten.

Opmerking: Als Thunderbolt na het toepassen van de meest recente updates niet wordt vermeld in Systeeminformatie, inspecteer je de Thunderbolt-poort op je Mac zorgvuldig om het Thunderbolt-symbool (een bliksemschicht) te vinden. Als op de poort het symbool van Mini DisplayPort (een rechthoek) staat, beschikt de computer niet over Thunderbolt. Hoewel de Thunderbolt-kabel in de aansluiting van Mini DisplayPort past, kan deze niet worden gebruikt met de computer.

Terug naar boven.

Kan ik een Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (2 m) gebruiken met ondersteunde versies van Microsoft Windows op een Mac met Boot Camp en ondersteuning voor Thunderbolt?

Ja. Meer informatie hierover kun je vinden in het artikel met veelgestelde vragen over Thunderbolt-poorten en -beeldschermen.

Terug naar boven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.