Audio met hoge samplefrequentie afspelen op je Mac

De hardwaregebaseerde digitaal-naar-analoog-convertor (DAC) die is ingebouwd in compatibele Mac-computers, ondersteunt samplefrequenties tot 96 kHz.

Compatibele Mac-computers hebben een hoogwaardige ingebouwde hardware-DAC die digitale audio tot 96 kHz kan omzetten in analoge audio. Je kunt een analoog apparaat zoals een koptelefoon of luidsprekers rechtstreeks aansluiten op de koptelefoonaansluiting van je Mac en je audio beluisteren met volledige resolutie zonder dat je een externe DAC nodig hebt.

Om de samplefrequentie voor de koptelefoonaansluiting in te stellen, gebruik je het programma Audio/MIDI-configuratie, dat zich in de map 'Hulpprogramma's' van de map 'Apps' bevindt. Zorg ervoor dat je je apparaat aansluit op de koptelefoonaansluiting. Selecteer 'Externe koptelefoon' in de navigatiekolom van Audio/MIDI-configuratie en kies vervolgens een samplefrequentie in het venstermenu 'Structuur'. Voor de beste resultaten stem je de samplefrequentie voor de koptelefoonaansluiting af op de samplefrequentie van je bronmateriaal.

Compatibele Mac-computers

Deze Mac-computers hebben een ingebouwde hardwaregebaseerde digitaal-naar-analoog-convertor:

• iMac-modellen die in 2023 zijn geïntroduceerd

• MacBook Air-modellen die in 2022 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook Pro-modellen die in 2021 of later zijn geïntroduceerd

• Mac mini-modellen die in 2023 zijn geïntroduceerd

• Mac Studio-modellen die in 2022 of later zijn geïntroduceerd

• Mac Pro-modellen die in 2023 zijn geïntroduceerd