Je abonnement op iCloud+ downgraden of opzeggen

Als je meer iCloud-opslag hebt dan je nodig hebt, kun je je abonnement op iCloud+ downgraden of opzeggen.

Voordat je je abonnement op iCloud+ downgradet of opzegt, moet je eerst materiaal downloaden of verwijderen dat je nieuwe opslagruimte overschrijdt. Lees hier hoe je ervoor zorgt dat je geen gegevens kwijtraakt door een reservekopie te maken van wat er in iCloud staat.

Je abonnement op iCloud+ downgraden of opzeggen op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op je naam.

3. Tik op 'iCloud'.

4. Tik op 'Beheer accountopslag' of op 'Beheer opslag'.

'Beheer accountopslag' staat bovenaan de iCloud-instellingen.
  5. Tik op 'Wijzig opslagabonnement'.

'Wijzig opslagabonnement' staat onder 'Deel met gezin'.
  6. Tik op 'Downgrade-opties' en voer het wachtwoord van je Apple ID in.

'Downgrade-opties' vind je onderaan de lijst met beschikbare opslagopties.
  7. Kies een ander abonnement:

'Choose Downgrade'-opties (Kies downgrade) staan onder het huidige iCloud+-abonnement.
    • Kies een nieuwe opslagruimte om je abonnement te downgraden.

• Kies het gratis abonnement van 5 GB om iCloud+ op te zeggen.

8. Tik op 'Gereed'. Als je niet op 'Gereed' kunt tikken, controleer je of je bent ingelogd met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor je abonnement op iCloud+. Je kunt deze stappen ook op een ander apparaat proberen. Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Als je je abonnement op iCloud+ downgradet of opzegt, wordt de wijziging van kracht nadat de factureringsperiode van je huidige abonnement is verstreken.1

Je abonnement op iCloud+ downgraden of opzeggen op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Kies in macOS Monterey of ouder het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Apple ID'.

3. Klik op 'iCloud'.

4. Klik op 'Beheer'.

De knop 'Beheer' staat onder de grafiek die laat zien hoeveel iCloud-opslag je hebt gebruikt.
  5. Klik op 'Wijzig opslagabonnement'.

De knop 'Wijzig opslagabonnement' staat onder het iCloud-opslagplan en de beschikbare opslagruimte.
  6. Klik op 'Downgrade-opties'.

De knop 'Downgrade-opties' staat linksonder in het venster.
  7. Voer het wachtwoord van je Apple ID in als je daarom gevraagd wordt en klik vervolgens op 'Beheer'.

8. Kies een ander abonnement:

De abonnementsopties staan in het gedeelte 'Choose Downgrade' (Kies downgrade).
    • Kies een nieuwe opslagruimte om je abonnement te downgraden.

• Kies het gratis abonnement van 5 GB om iCloud+ op te zeggen.

9. Klik op 'Gereed'. Als je niet op 'Gereed' kunt klikken, controleer je of je bent ingelogd met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor je abonnement op iCloud+. Je kunt deze stappen ook op een ander apparaat proberen. Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Als je je abonnement op iCloud+ downgradet of opzegt, wordt de wijziging van kracht nadat de factureringsperiode van je huidige abonnement is verstreken.1

Je abonnement op iCloud+ downgraden of opzeggen op een Windows-pc

1. Open iCloud voor Windows.

De knop 'Beheer' staat boven de grafiek die laat zien hoeveel iCloud-opslag je hebt gebruikt.
  2. Klik op 'Beheer'.

3. Klik op 'Wijzig opslagabonnement'.

De knop 'Wijzig opslagabonnement' bevindt zich rechtsboven in het venster.
  4. Klik op 'Downgrade-opties'.

De knop Downgradeopties bevindt zich linksonder in het venster.
  5. Voer het wachtwoord van je Apple ID in en klik vervolgens op 'Beheer'.

6. Kies een ander abonnement:

De abonnementsopties staan in het gedeelte 'Choose Downgrade' (Kies downgrade).
    • Kies een nieuwe opslagruimte om je abonnement te downgraden.

• Kies het gratis abonnement van 5 GB om iCloud+ op te zeggen.

7. Klik op 'Gereed'. Als je niet op 'Gereed' kunt klikken, controleer je of je bent ingelogd met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor je abonnement op iCloud+. Je kunt deze stappen ook op een ander apparaat proberen. Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Als je je abonnement op iCloud+ downgradet of opzegt, wordt de wijziging van kracht nadat de factureringsperiode van je huidige abonnement is verstreken.1

Wat er gebeurt als je iCloud+ downgradet of opzegt

• Als je iCloud-opslag de capaciteit van je nieuwe opslagabonnement overschrijdt, worden je gegevens niet meer gesynchroniseerd of bijgewerkt. iCloud wordt pas weer bijgewerkt wanneer je je opslagcapaciteit vergroot of gegevens verwijdert om ruimte vrij te maken.

• Als je downgradet naar het gratis iCloud-abonnement, heb je geen toegang meer tot iCloud+ functies zoals Verberg mijn e-mailadres, Privédoorgifte en ondersteuning voor Veilige video in HomeKit.2

• Als je zowel voor Apple One als voor een abonnement op iCloud+ betaalt, kun je het abonnement op iCloud+ downgraden of opzeggen en gewoon gebruikmaken van het abonnement op iCloud+ dat bij Apple One is inbegrepen. Nadat je 'Wijzig opslagabonnement' hebt geselecteerd, zijn er mogelijk aanvullende stappen die je moet doorlopen voordat je je opslag kunt downgraden of opzeggen.

1. Gedeeltelijke terugbetalingen zijn beschikbaar indien dit door de wet is vereist. Als je je abonnement op iCloud+ onlangs hebt gewijzigd, neem je binnen 14 dagen contact op met Apple voor een terugbetaling. Meer informatie over het aanvragen van een terugbetaling.

2. Niet alle functies zijn in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.