Over software-updates voor HomePod

Ontdek de nieuwe functies in de HomePod-software-updates.

Lees hoe u kunt identificeren welke softwareversie op uw HomePod staat en hoe u de software op uw HomePod kunt bijwerken.

Softwareversie 17.4

Deze update maakt het mogelijk dat Siri leert welke mediavoorziening je bij voorkeur gebruikt, zodat je in je verzoek niet meer de naam van de media-app hoeft op te nemen. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 17.3

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 17.2

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 17.1.1

In softwareversie 17.1.1 is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat sommige HomePod-luidsprekers traag reageerden of verzoeken niet volledig afhandelden.

Softwareversie 17.1

Softwareversie 17.1 voegt ondersteuning toe voor 'Verbeter dialogen' op de HomePod mini en de HomePod (1e generatie), zodat je stemmen beter kunt horen boven effecten, actie en muziek in een film of tv-programma wanneer het apparaat is gekoppeld met de Apple TV 4K. Deze update bevat ook probleemoplossingen en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 17

Softwareversie 17 biedt ondersteuning voor je HomePod. Deze update bevat ook probleemoplossingen en stabiliteitsverbeteringen.

Met Siri-ondersteuning voor AirPlay kun je rechtstreeks op je HomePod met alleen je stem een AirPlay-sessie starten vanaf je iPhone of iPad, zodat je op de HomePod nog meer muziekdiensten van derden kunt afspelen.

Met nieuwe belregelaars kun je op de HomePod een gesprek stilhouden of het stilhouden opheffen.

'Verbeter dialogen' op de HomePod (2e generatie) geeft je de optie om gesproken stemmen helderder te horen ten opzichte van achtergrondgeluiden wanneer de HomePod is gekoppeld met de Apple TV 4K.

Softwareversie 16.6

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 16.5

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 16.4.1

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 16.4

Deze update bevat prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 16.3.2

Deze update lost een probleem op waarbij Siri-verzoeken voor slimme woningen mogelijk mislukten, en bevat ook algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 16.3.1

Softwareversie 16.3.1 bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 16.3

Versie 16.3 van de HomePod-software bevat ondersteuning voor nieuwe functies voor je HomePod. Deze update bevat ook probleemoplossingen en stabiliteitsverbeteringen.

• Temperatuur- en vochtigheidssensor meet je binnenklimaat met de HomePod (2e generatie) en de HomePod mini

• Opnieuw gemasterde en nog meeslependere omgevingsgeluiden kunnen nu worden toegevoegd aan scènes, automatiseringen en wekkers in de Woning-app

• Met Zoek mijn op de HomePod kun je Siri nu naar de locatie van familie en vrienden vragen, als ze hun locatie met je hebben gedeeld

• Herhalende woningautomatiseringen kunnen nu worden geconfigureerd met alleen je stem

• Er wordt nu een Siri-bevestigingstoon afgespeeld om aan te geven dat verzoeken in je slimme woning zijn voltooid voor accessoires die mogelijk geen zichtbare verandering weergeven of zich in een andere kamer bevinden

• Gesproken materiaal zoals podcasts wordt met audiotuning geoptimaliseerd, zodat dit nog duidelijker klinkt op de HomePod (2e generatie) en de HomePod (1e generatie)

• Bijgewerkte volumeregelaars op de HomePod (1e generatie) geeft je meer fijnmazige aanpassingen bij lagere volumes

Softwareversie 16.2

Softwareversie 16.2 bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 16.1

Softwareversie 16.1 voegt ondersteuning toe voor Matter, de nieuwe connectiviteitsstandaard voor slimme woningen waarmee een breed scala aan slimme woningaccessoires tussen verschillende ecosystemen kunnen samenwerken. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 16

Softwareversie 16 bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 15.6

Softwareversie 15.6 voegt ondersteuning toe voor Siri-stemherkenning in het Mandarijn (vasteland van China, Taiwan), Kantonees (vasteland van China, Hongkong) en Japans (Japan). Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 15.5.1

In softwareversie 15.5.1 is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat het afspelen van muziek soms na korte tijd werd gestopt.

Softwareversie 15.5

Softwareversie 15.5 bevat ook algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 15.4.1

In softwareversie 15.4.1 is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat sommige HomeKit-accessoires niet reageerden wanneer ze werden bediend via Siri. Deze update bevat ook probleem­oplossingen voor je HomePod.

Softwareversie 15.4

Softwareversie 15.4 maakt het mogelijk om de HomePod te verbinden met een wifinetwerk waarvoor extra inlogstappen zijn vereist, zoals bijvoorbeeld in hotels of slaapzalen. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor Siri-stemherkenning voor het Nederlands (België, Nederland) en Frans (België). Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 15.3

Softwareversie 15.3 voegt ondersteuning toe voor Siri-stemherkenning voor maximaal zes gebruikers in een woning in het Engels (India) en het Italiaans (Italië). Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 15.2

Softwareversie 15.2 bevat ondersteuning voor het Apple Music Voice-abonnement, een nieuwe abonnementsvorm die is ontworpen om met Siri toegang te krijgen tot muziek. Daarnaast biedt deze versie Siri-stemherkenning voor nieuwe talen. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Apple Music Voice-abonnement

• Het Apple Music Voice-abonnement is een nieuwe abonnementsvorm waarmee je met Siri toegang krijgt tot alle nummers, afspeellijsten en stations in Apple Music

Siri

• Ondersteuning voor stemherkenning van maximaal zes gebruikers in een woning in het Frans (Canada, Frankrijk), Spaans (Mexico, Spanje, Verenigde Staten) en Duits (Oostenrijk, Duitsland)

Woning-app

• Instellingen van 'Locatievoorzieningen' en 'Geluidscontrole' gelden nu per woning en zijn van toepassing op alle HomePod-apparaten en voor Siri geschikte accessoires

• Instellingen van 'Sta expliciet materiaal toe' gelden nu per gebruiker voor Muziek, Podcasts en muziekvoorzieningen van derden

• Instellingen van 'Werk luistergeschiedenis bij' gelden nu per gebruiker en per apparaat en zijn van toepassing op Muziek en Podcasts

Softwareversie 15.1.1

In softwareversie 15.1.1 is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat podcasts niet konden worden afgespeeld.

Softwareversie 15.1 bevat ondersteuning voor nieuwe audiofuncties voor je HomePod. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Softwareversie 15.1

Softwareversie 15.1 bevat ondersteuning voor nieuwe audiofuncties voor je HomePod. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

• Ruimtelijke audio met ondersteuning voor Dolby Atmos op de HomePod

• Lossless afspelen met Apple Music op de HomePod en de HomePod mini