Download macOS Catalina 10.15.5 Update

Systeemvereisten: macOS Catalina 10.15.4

Bestandsgrootte: 3,0 GB

Download

macOS Catalina 10.15.5 biedt batterijconditiebeheer in de Energiestand-instellingen voor notebooks, een optie om de automatische focus van videotegels in FaceTime-groepsgesprekken te regelen en regelaars om de ingebouwde kalibratie van je Pro Display XDR te verfijnen. Deze update verbetert ook de stabiliteit, betrouwbaarheid en beveiliging van je Mac.

Batterijconditiebeheer

• Met batterijconditiebeheer kun je de levensduur van de batterij van Mac-notebooks maximaliseren

• Het voorkeurenpaneel 'Energiestand' geeft nu de batterijconditie weer en meldt wanneer er onderhoud nodig is vanwege de batterij

• Optie om batterijconditiebeheer uit te schakelen

Ga voor meer informatie naar https://support.apple.com/kb/HT211094

Instelling voor FaceTime-focus

• Optie om de automatische focus bij FaceTime-groepsgesprekken zo te regelen dat videotegels niet van grootte veranderen wanneer een deelnemer aan het woord is

Fijnafstemming van de kalibratie voor Pro Display XDR

• Regelaars om de ingebouwde kalibratie van je Pro Display XDR te verfijnen door het witpunt en de luminantie zodanig aan te passen dat deze exact overeenkomen met je eigen schermkalibratiedoel

Deze update bevat ook probleemoplossingen en verbeteringen.

• Er is een probleem verholpen waarbij Herinneringen geen meldingen verstuurde voor herhaalde herinneringen

• Er is een probleem verholpen waarbij er geen wachtwoord kon worden ingevoerd in het inlogscherm

• Er is een probleem verholpen waarbij Systeemvoorkeuren zelfs na het installeren van een update een meldingenbadge bleef weergeven

• Er is een probleem verholpen waarbij de ingebouwde camera mogelijk niet werd gedetecteerd wanneer je deze probeerde te gebruiken nadat je een videoconferentie-app had gebruikt

• Er is een probleem verholpen waarbij interne luidsprekers van Mac-computers met de Apple T2 Security-chip mogelijk niet als geluidsuitvoerapparaat werden weergegeven in het voorkeurenpaneel 'Geluid'

• Er is een stabiliteitsprobleem verholpen met het uploaden en downloaden van mediabestanden uit de iCloud-fotobibliotheek terwijl je Mac zich in de sluimerstand bevond

• Er is een stabiliteitsprobleem verholpen bij het overbrengen van grote hoeveelheden gegevens naar RAID-volumes

• Er is een probleem verholpen waarbij de toegankelijkheidsinstelling 'Verminder beweging' de snelheid van animaties in een FaceTime-groepsgesprek niet verlaagde

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

Meer informatie over deze update vind je op: https://support.apple.com/kb/HT210642

Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op: https://support.apple.com/kb/HT201222

Ondersteunde talen:  Bahasa Indonesia, British English, Crna Gora, Dansk, Deutsch, Eesti, English, Español, Français, Hrvatski, Italiano, Latviešu, Lietuvių, Magyar, Melayu (Malaysia), Nederlands, Norsk Bokmål, Polski, Português, Português (Brasil), Pусский, Română, Shqip, Slovenčina, Slovenščina (Slovenija), Suomi, Svensk, Tiếng Việt, Türkçe, Íslenska, Čeština, Ελληνικά, Български, Македонија, Українська, עברית, العربية (مصر), ไทย, 日本語, 简体中文, 繁體中文, 한국어