Herinneringen delen en toewijzen op een iPhone of iPad

Deel je herinneringenlijsten met anderen, wijs herinneringen toe aan personen om taken of boodschappen onderling te verdelen en ontvang meldingen over deadlines of activiteiten.

Een lijst delen

1. Open de Herinneringen-app. Tik op de lijst die je wilt delen.

2. Tik op de knop 'Deel'Geen alt beschikbaar voor afbeelding .

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  3. Tik in het menu op een contact of een app zoals Berichten of Mail en deel de lijst.

Wanneer iemand je uitnodiging heeft geaccepteerd, kan deze persoon items toevoegen, verwijderen en markeren als voltooid. Om gedeelde lijsten te kunnen bekijken die je in iOS 13 of nieuwer aanmaakt, moeten de mensen die je uitnodigt ook iOS 13 of nieuwer op hun apparaat geïnstalleerd hebben. Meldingen die je voor je herinneringen instelt, worden met niemand gedeeld.

Een herinnering toewijzen in een gedeelde lijst

1. Tik op een herinnering.

2. Tik op de toewijzingsknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding in de snelle knoppenbalk.

3. Kies de persoon aan wie je de herinnering wilt toewijzen.

In Herinneringen op je iPhone kun je specifieke vermeldingen in je lijst toewijzen aan een contact.
  4. Tik op 'Gereed'.

Wil je een herinnering opnieuw toewijzen of een toewijzing verwijderen? Tik dan naast de herinnering op de persoon aan wie deze is toegewezen en tik vervolgens op 'Wijs opnieuw toe' of 'Verwijder toewijzing'.

In iOS 17 en nieuwer kun je ook een vroege herinnering aanmaken om een melding te ontvangen voordat een toegewezen taak moet worden voltooid.

Meldingen in- of uitschakelen in een gedeelde herinneringenlijst

1. Tik in de Herinneringen-app op de gedeelde lijst waarvoor je meldingen wilt wijzigen.

2. Tik op de knop 'Samenwerking'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Tik op 'Beheer gedeelde lijst'.

4. Schakel de meldingsoptie in of uit voor 'Herinneringen toevoegen' en 'Herinneringen voltooien'.

5. Tik op 'Gereed'.

Op je iPhone kun je een herinneringenlijst delen met je contacten, maar de automatische meldingen moet je wijzigen via de opties in 'Beheer gedeelde lijst'.