Je locatie met je gezin delen

Met 'Delen met gezin' kun je je locatie delen met gezinsleden in de Zoek mijn-app of de Berichten-app. Je kunt ook andere gezinsleden helpen hun verloren apparaat terug te vinden.

Zo werkt het

Je locatie delen met een gezinslid

Meldingen over de locatie van een gezinslid ontvangen

Kiezen vanaf welk apparaat je je locatie wilt delen

Een zoekgeraakt apparaat helpen terug te vinden

Je locatie delen in Berichten of Kaarten

Zo werkt het

Het gezinshoofd configureert het delen van locaties in de instellingen van 'Delen met gezin'. Na het inschakelen van deze functie wordt de locatie van het gezinshoofd automatisch gedeeld met alle leden van de gezinsgroep en eventuele nieuwe gezinsleden die later worden toegevoegd. Vervolgens kunnen alle gezinsleden kiezen of ze al dan niet hun locatie willen delen. Als je akkoord gaat met delen, zien je gezinsleden je locatie in de Zoek mijn-app en Berichten. In watchOS 6 of nieuwer kunnen ze je locatie ook zien in de Zoek personen-app.

Als locatie delen is ingeschakeld, kun je bij verlies of diefstal van je apparaat een gezinslid vragen om: de Zoek mijn-app te gebruiken om je te helpen het te vinden.

Locaties kunnen niet worden gedeeld in Zuid-Korea en mogelijk ook niet in andere regio's vanwege de lokale wetgeving.

Je locatie delen met een gezinslid

Je kunt je locatie delen in Instellingen of de Zoek mijn-app en je kunt op elk moment stoppen met het delen van je locatie.

Als je al een 'Delen met gezin'-groep hebt geconfigureerd

In iOS 16 of iPadOS 16 of nieuwer:

1. Op je iPhone of iPad ga je naar 'Instellingen'.

2. Tik op 'Gezin'.

3. Tik op 'Locatie delen'.

4. Onder 'Deel je locatie met' tik je om te kiezen met welke gezinsleden je je locatie wilt delen.

In iOS 15 of iPadOS 15 of ouder:

1. Op je iPhone of iPad ga je naar 'Instellingen'.

2. Tik op je naam en daarna op 'Delen met gezin'.

3. Tik op 'Locatie delen'.

4. Tik op 'Deel mijn locatie'.

Als je 'Delen met gezin' nog niet hebt geconfigureerd

1. Open de Zoek mijn-app op je iPhone, iPad of Mac.

2. Tik of klik op het tabblad 'Personen'.

3. Selecteer de naam van het gezinslid en selecteer deze nogmaals om het menu te zien.

4. Tik of klik op 'Deel mijn locatie'.

Meldingen over de locatie van een gezinslid ontvangen

Als je wilt weten wanneer een vriend of gezinslid op een locatie is gearriveerd of deze heeft verlaten, of dat deze persoon zich niet op een bepaalde plek bevindt binnen een specifiek tijdsbestek, kun je herhaalde meldingen configureren.

Herhaalde locatiegebonden meldingen configureren

Kiezen vanaf welk apparaat je je locatie wilt delen

Je kunt je locatie delen vanaf een ander apparaat. Als je bijvoorbeeld je locatie deelt vanaf een iPad, kun je je locatie delen vanaf een iPhone waarvan jij de eigenaar bent.

1. Open de Instellingen-app op een iPhone of iPad waarvan je de locatie wilt delen.

2. Tik op je naam.

3. Tik op 'Zoek mijn'.

4. Tik op 'Gebruik deze [apparaat] als mijn locatie'.

Een zoekgeraakt apparaat helpen terug te vinden

Als je 'Zoek mijn' hebt ingeschakeld voor je apparaat en je je locatie deelt met je 'Delen met gezin'-groep, kunnen je gezinsleden je helpen je apparaat terug te vinden als het is zoekgeraakt. Gezinsleden kunnen het volgende:

• De locatie van het apparaat zien en weten of het online of offline is.

• Een geluid op het verloren apparaat afspelen om je het te helpen zoeken.

• Je apparaat in de verloren-modus plaatsen als er al een toegangscode was geconfigureerd.

• Een apparaat op afstand wissen.

Meer informatie over het gebruik van de Zoek mijn-app om een zoekgeraakt Apple apparaat of een Airtag te vinden

Als je je locatie niet deelt, kunnen de andere gezinsleden geen informatie over de locatie van je apparaat zien. Maar je gezinsleden kunnen je wel nog helpen. Ze kunnen controleren of het verloren apparaat online of offline is, een geluid op het apparaat afspelen, het apparaat in de verloren-modus zetten of het apparaat op afstand wissen.

Je locatie delen in Berichten of Kaarten

Naast de Zoek mijn-app kun je in iOS 17 of iPadOS 17 of nieuwer een eenmalige momentopname van je locatie delen in Berichten of Kaarten. Je kunt je verwachte aankomsttijd ook delen in de Kaarten-app of in de Berichten-app 'Check-in' gebruiken zodat een vriend of familielid elke afslag die je neemt kan volgen tijdens je reis.

Lees hoe je je locatie kunt delen in Berichten of Kaarten