Boodschappenlijsten maken in Herinneringen op je iPhone

In iOS 17 en nieuwer kun je 'Boodschappen' kiezen als lijsttype in Herinneringen. Terwijl je artikelen toevoegt, sorteert Herinneringen ze automatisch in categorieën om het winkelen gemakkelijker te maken.

Een boodschappenlijst maken in Herinneringen

Om boodschappenlijsten te gebruiken, moet je iCloud inschakelen voor Herinneringen. iCloud voor Herinneringen configureren op al je apparaten

1. Tik in de app Herinneringen op 'Voeg lijst toe'. Kies eventueel nog de gewenste account.

Tik op de lijstpagina in Herinneringen op 'Voeg lijst toe' om een nieuwe lijst aan te maken.

2. Geef je lijst een naam en symbool en tik vervolgens op 'Lijsttype'.

3. Tik op 'Boodschappen'.

In iOS 17 en nieuwer kun je 'Boodschappen' kiezen als lijsttype in Herinneringen.

4. Tik op 'Gereed'.

Terwijl je artikelen aan de lijst toevoegt, worden ze door Herinneringen automatisch gecategoriseerd en opnieuw ingedeeld op type, zoals groente/fruit, vlees of diepvriesproducten.

Met een boodschappenlijst in Herinneringen worden artikelen automatisch gecategoriseerd terwijl je ze toevoegt.

Je boodschappenlijst aanpassen

Je kunt een artikel snel naar een andere categorie verplaatsen als de automatisch toegewezen categorie niet naar wens is. Houd het artikel ingedrukt en sleep het naar een andere categorie. Wanneer je een artikel handmatig categoriseert, wordt je voorkeur voor dat artikel onthouden voor de volgende keer.

Als je de gewenste categorie niet ziet, tik je op de infoknop van het artikel dat je in een andere categorie wilt zetten:

1. Tik op de infoknop.

2. Scrol en tik op 'Gedeelte'.

Als Herinneringen een artikel in eerste instantie niet correct categoriseert, kun je handmatig een gedeelte kiezen.

3. Kies een gedeelte voor het artikel. Als het gewenste gedeelte er niet bij staat, tik je op 'Nieuw gedeelte met selectie' en voer je een aangepast gedeelte in.

4. Tik op 'Gereed'.

Als je een gedeelte een andere naam wilt geven, tik je op het woord in de lijst in Herinneringen om het te wijzigen.