Tijdelijk je oude toegangscode gebruiken wanneer je je nieuwe iPhone- of iPad-toegangscode bent vergeten

In iOS 17 en iPadOS 17 en nieuwer kun je met behulp van 'Toegangscode opnieuw instellen' toegang tot je telefoon behouden als je je nieuwe toegangscode bent vergeten.

Over 'Toegangscode opnieuw instellen'

Wanneer je de toegangscode wijzigt in iOS 17, iPadOS 17 en nieuwer, krijg je via 'Toegangscode opnieuw instellen' 72 uur de tijd om je oude iPhone- of iPad-toegangscode te gebruiken om toegang te krijgen tot je apparaat. Als je op deze manier toegang krijgt tot je iPhone of iPad, moet je je toegangscode onmiddellijk opnieuw wijzigen.

'Toegangscode opnieuw instellen' gebruiken

1. Probeer vanaf het toegangsscherm van je apparaat je toegangscode vijf keer in te voeren totdat het scherm '[Apparaat] niet beschikbaar' verschijnt en je wordt gevraagd om het later opnieuw te proberen.

2. Tik indien mogelijk op de optie 'Toegangscode vergeten?' in de benedenhoek van het scherm.

Als je geen toegang meer hebt tot je iPhone, kun je beginnen met het apparaat opnieuw in te stellen door te tikken op 'Toegangscode vergeten?'
  3. Tik op 'Voer vorige toegangscode in'.

4. Voer je oude toegangscode in en volg de instructies op het scherm om een nieuwe toegangscode in te stellen.

Wanneer je je toegangscode wijzigt in iOS 17 en nieuwer, kun je tijdelijk de oude toegangscode gebruiken om je apparaat te ontgrendelen.

Een oude toegangscode verwijderen voordat het eind van de periode van 72 uur is bereikt

1. In de Instellingen-app tik je op 'Face ID en toegangscode'.

2. Voer je toegangscode in.

3. Tik op 'Verwijder vorige toegangscode nu'.

In 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' kun je de oude toegangscode handmatig verwijderen.