VoiceOver op HomePod of HomePod mini gebruiken

Je kunt VoiceOver op de HomePod en HomePod mini gebruiken om de namen te horen van de bedieningselementen die je aanraakt. En je kunt gebaren voor VoiceOver gebruiken om meer te doen.

Schakel VoiceOver in of uit

Wijzig VoiceOver-instellingen

Gebruik VoiceOver-gebaren

VoiceOver op een HomePod in- of uitschakelen

Als je een HomePod of HomePod mini configureert met een iPhone of iPad die VoiceOver gebruikt, worden je VoiceOver-instellingen van dat apparaat automatisch overgezet naar de HomePod of HomePod mini. Je kunt VoiceOver direct gebruiken.

Je kunt VoiceOver ook inschakelen nadat je de HomePod of HomePod mini hebt geconfigureerd met Siri of in de Woning-app op je iPhone, iPad of Mac.

Siri gebruiken

Je kunt Siri gebruiken om VoiceOver in te schakelen nadat je je HomePod of HomePod mini hebt geconfigureerd.*Gebruik je stem om Siri's aandacht te krijgen en zeg dan 'Schakel VoiceOver in'.

De Woning-app gebruiken op een iPhone, iPad, of Mac

1. Open de Woning-app op een iPhone, iPad of Mac.

2. Tik of klik op 'HomePod' en tik of klik vervolgens op de knop 'Instellingen'knop 'Instellingen'.

3. Selecteer 'Toegankelijkheid'.

De optie 'Toegankelijkheid' wordt voor 'Analytics en verbeteringen' weergegeven op het scherm met HomePod-instellingen
  4. Selecteer 'VoiceOver'.

VoiceOver wordt bovenaan het scherm met toegankelijkheidsinstellingen weergegeven
  5. Schakel 'VoiceOver' in.

Spreeksnelheid, de time-out voor dubbel tikken en audioducking wijzigen

Met deze instellingen kun je je VoiceOver-ervaring aanpassen.

VoiceOver is ingeschakeld, de spreeksnelheid is ingesteld op 50%, de time-out voor dubbele tik is 0,25 seconden en Audioducking is ingeschakeld
  • Spreeksnelheid: pas de spreeksnelheid aan voor VoiceOver.

• Time-out dubbel tikken: geef aan hoeveel tijd er moet verstrijken tussen twee tikken voordat VoiceOver het gebaar registreert als dubbel tikken.

• Audioducking: laat VoiceOver het afspeelvolume van audio op de HomePod of HomePod mini verlagen wanneer VoiceOver spreekt.

VoiceOver-gebaren gebruiken

Je kunt deze gebaren uitvoeren op de bovenkant van je HomePod of HomePod mini:

• Tik of sleep met je vinger om de naam van de regelaar onder je vinger te laten uitspreken en deze te selecteren.

• Tik dubbel om de geselecteerde regelaar te gebruiken of af te spelen/pauzeren als er geen regelaar is geselecteerd.

• Tik dubbel en houd ingedrukt terwijl een volumeregelaar is geselecteerd om het volume te blijven veranderen zolang je je vinger op de knop houdt.

• Dubbeltik en houd deze functie ingedrukt wanneer 'Speel af/pauzeer' is geselecteerd als je Siri wilt gebruiken. Je kunt ook je stem gebruiken om Siri's aandacht te krijgen.

• Tik driemaal om het nummer dat momenteel wordt afgespeeld over te slaan.

• Tik viermaal tijdens het luisteren naar een afspeellijst of album om terug te gaan naar het vorige nummer.

* De beschikbaarheid, functies en commando's van Siri verschillen per taal en land of regio.