Als je geen lid kunt worden van een groep voor gedeelde wachtwoorden

Mogelijk moet je je apparaat bijwerken of de groepsuitnodiging accepteren in Wachtwoorden in Instellingen.

Groepen voor gedeelde wachtwoorden

Met een groep voor gedeelde wachtwoorden kun je veilig en eenvoudig wachtwoorden en passkeys delen met je gezin en andere vertrouwde contacten. Wanneer je lid wordt van een groep voor gedeelde wachtwoorden, worden wachtwoorden en passkeys die in die groep worden gedeeld, automatisch voorgesteld wanneer je inlogt bij websites of apps.

• Je kunt kiezen welke wachtwoorden je wilt delen en je kunt je wachtwoorden op elk gewenst moment uit de groep verwijderen.

• Iedereen in de groep kan wachtwoorden toevoegen en alle gedeelde wachtwoorden worden gesynchroniseerd op de apparaten van alle groepsleden.

• De persoon die de groep aanmaakt, kan andere leden toevoegen of verwijderen of de groep verwijderen. Je ontvangt een melding wanneer iemand anders wordt uitgenodigd voor de groep. Je kunt de groep op elk gewenst moment verlaten, en je neemt dan al je wachtwoorden en passkeys met je mee.

Als je een uitnodiging ontvangt voor een groep voor gedeelde wachtwoorden

Wanneer iemand jou toevoegt aan een groep voor gedeelde wachtwoorden, heeft deze de mogelijkheid om jou daarvan op de hoogte te stellen via Berichten. Wanneer je op de iMessage-uitnodiging tikt, word je naar Wachtwoorden in Instellingen (of Systeeminstellingen op de Mac) geleid om de uitnodiging te bekijken en erop te reageren.

Als Instellingen of Systeeminstellingen niet wordt geopend of als je geen lid kunt worden van een groep voor gedeelde wachtwoorden:

• Werk je iPhone, iPad of Mac bij naar de nieuwste softwareversie. Accepteer de uitnodiging vervolgens opnieuw in Wachtwoorden in Instellingen (of Systeeminstellingen op de Mac).

• Je hebt mogelijk een uitnodiging ontvangen van iemand die niet in je Contacten staat. Als je zeker weet dat je deze persoon kent en vertrouwt, kun je de uitnodiging accepteren in Wachtwoorden in Instellingen (of Systeeminstellingen op de Mac).

Werk je iPhone, iPad of Mac bij

Als je een wachtwoord of passkey verplaatst naar een groep voor gedeelde wachtwoorden, kun je dat wachtwoord of die passkey alleen zien op een apparaat met iOS 17 of nieuwer, iPadOS 17 of nieuwer of macOS Sonoma of nieuwer. Wanneer je lid wordt van een groep voor gedeelde wachtwoorden, moet je al je Apple apparaten bijwerken om ervoor te zorgen dat je wachtwoorden en passkeys overal beschikbaar zijn.

Reageer op de uitnodiging in Instellingen of Systeeminstellingen

1. Open Instellingen (of Systeeminstellingen op de Mac).

2. Scrol omlaag en selecteer 'Wachtwoorden'.

3. Selecteer 'Groepsuitnodigingen' en selecteer vervolgens 'Toon' voor de uitnodiging.

Tik in Instellingen op 'Wachtwoorden' en tik vervolgens op 'Groepsuitnodigingen' om lid te worden van een groep voor gedeelde wachtwoorden
  4. Selecteer 'Accepteer' om lid te worden van de groep (of sla de uitnodiging af).

Als je bent uitgenodigd voor een groep voor gedeelde wachtwoorden door iemand die je niet herkent

Accepteer nooit een uitnodiging voor een groep voor gedeelde wachtwoorden van iemand die je niet kent of vertrouwt. Zo'n uitnodiging moet je afslaan in Instellingen (of Systeeminstellingen).