Een groepsbericht een naam geven op je iPhone, iPad of iPod touch

Met iOS en iPadOS kun je elk groepsbericht een naam geven en er een foto aan toevoegen, zodat de groep makkelijker te vinden is.

Een naam geven aan een groepsbericht

Je kunt een iMessage-groepsbericht alleen een naam geven als iedereen een Apple apparaat gebruikt, zoals een iPhone, iPad of iPod touch. Aan sms-/mms-groepsberichten of iMessage-gesprekken met slechts één persoon kun je geen naam geven.

Open het iMessage-groepsbericht

Tik op het groepssymbool bovenaan de berichtenreeks. Als je iOS 14 of ouder hebt, tik je op een van de symbolen bovenaan de berichtenreeks en tik je vervolgens op de infoknop.

iPhone met de infoknop op een groepsbericht

Tik op 'Wijzig naam en foto'

De optie 'Wijzig naam en foto' staat in blauwe tekst onder de groepssymbolen en namen van de personen die deelnemen aan het bericht.

iMessage-groepsberichten kun je een naam geven, maar sms-/mms-groepsberichten niet. Om een groepsbericht een naam te kunnen geven, moet iedereen een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken.

iPhone waarop te zien is hoe je de naam en de foto van een groepsbericht wijzigt

Een naam en foto toevoegen voor de groep

Nadat je de naam voor de groep hebt ingevoerd, tik je op de cameraknop om een foto te maken. Of selecteer een foto die je al hebt. Je kunt ook een emoji of memoji kiezen als groepsfoto.

Als je klaar bent, tik je op 'Gereed'.

iPhone waarop te zien is hoe je een naam en een foto toevoegt aan een groepsbericht