iPhone 15 - Camera

Voordat je begint

Waarschuwing

• Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• 6,1-inch reparatiehouder

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• JCIS-bitje voor instelbare momentschroevendraaiers

• Pluisvrije of nitrilhandschoenen

• Nylon sonde (zwart staafje)

Belangrijk

Als de iPhone een mmWave-antenne heeft, moet je een extra flexkabel loskoppelen. Kijk aan de zijkant van de iPhone om te bepalen of deze een mmWave-antenne heeft.

Voorzichtig

• Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle verwijderings- en montagestappen hebt voltooid, volg je de instructies om Systeemconfiguratie te starten.

• Raak de cameralenzen, aardingsveren van de TrueDepth-camera of nabijgelegen onderdelen niet aan.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing in de reparatiehouder met de USB-C-connector naar de uitsparing gericht.

2. Doe de handschoenen aan om verontreiniging van de cameralenzen te voorkomen.

3. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier met het JCIS-bitje voor instelbare momentschroevendraaiers om de drie kruiskopschroeven van het afdekplaatje van de camera te verwijderen. Leg de schroeven aan de kant.

•  Voorzichtig: Raak de lenzen van de camera niet aan.

4. Til de uiteinden van de twee flexkabels van de camera uit de connectors.

• Belangrijk: Als de iPhone een mmWave-antenne heeft, til je het uiteinde van de mmWave-antenneflexkabel van de connector, zoals aangegeven met een stippellijn.

5. Gebruik het zwarte staafje om de plakstrip tussen de onderste flexkabel van de camera en de cameraholte los te maken.

6. Verwijder de cameradop en gebruik nu het zwarte staafje of een ESD-veilig pincet om de bovenzijde van de camera omhoog te kantelen. Verwijder de camera uit de behuizing.

• Belangrijk: Als de iPhone een mmWave-antenne heeft, til je de flexkabel van de mmWave-antenne op en schuif je deze iets opzij. Gebruik nu een ESD-veilig pincet om de camera en de flexkabels van de camera uit de behuizing te tillen.

7. Gebruik het zwarte staafje of een ESD-veilig pincet om de bovenzijde van de camera omhoog te kantelen. Verwijder de camera vervolgens uit de behuizing.

• Belangrijk: Als de iPhone een mmWave-antenne heeft, til je de flexkabel van de mmWave-antenne op en schuif je deze iets opzij. Gebruik nu een ESD-veilig pincet om de camera en de flexkabels van de camera uit de behuizing te tillen.

•  Voorzichtig: De mmWave-antenne blijft in de behuizing. Verwijder deze niet.

Montage

Belangrijk

Bij een vervangende camera wordt een beschermende afdekking meegeleverd. Laat de afdekking zitten wanneer je de nieuwe camera installeert.

1. Doe de handschoenen aan om verontreiniging van de cameralenzen te voorkomen.

2. Inspecteer de aardingsveren op schade voordat je aan de montage begint. De aardingsveren mogen niet verbogen of gebroken zijn.

• Belangrijk: Als de aardingsveren verbogen of beschadigd zijn, moet je mogelijk de camera vervangen.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om de camera in de behuizing te plaatsen. Controleer of de flexkabels van de camera in de gleuf tussen de batterij en cameraholte liggen.

• Belangrijk: Als de iPhone een mmWave-antenne heeft, plaats je de flexkabel van de mmWave-antenne (1) en de flexkabels van de camera (2, 3) in de gleuf tussen de batterij en de cameraholte, zoals afgebeeld.

4. Druk de uiteinden van de flexkabels van de camera op de connectors.

• Belangrijk: Als de iPhone een mmWave-antenne heeft, druk je het uiteinde van de flexkabel van de mmWave-antenne op de connector.

5. Stel de instelbare momentschroevendraaier in op 13 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier en het JCIS-bitje voor instelbare momentschroevendraaiers om drie nieuwe kruiskopschroeven (923-09822) aan te brengen in de camera.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Belangrijk

Verwijder de beschermende afdekking van de vervangende camera voordat je de glazen achterkant terugplaatst.

Voorzichtig

• Nadat je alle verwijderings- en montagestappen hebt voltooid, start je Systeemconfiguratie door het apparaat in de diagnostische modus te zetten. Tik op 'Start sessie' en volg de aanwijzingen op het scherm.

• Je krijgt één poging om Systeemconfiguratie te voltooien. Als je poging wordt onderbroken of geannuleerd of als er een fout optreedt, geeft het apparaat een bericht weer waarin je wordt gevraagd contact op te nemen met de mensen van de Zelfservice-reparatiewinkel voor hulp.