iPhone 15 Pro - Camera

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Gereedschap

• 6,1-inch reparatiehouder

• Instelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Cameradop

• ESD-veilig pincet

• JCIS-bitje

• JCIS-bitje voor instelbare momentschroevendraaiers

• Pluisvrije of nitrilhandschoenen

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (grijs, 0,55 kgf cm)

Voorzichtig

Verwijderen

1. Plaats de behuizing in de reparatiehouder met de USB-C-connector naar de uitsparing gericht.

2. Doe de handschoenen aan om verontreiniging van de cameralenzen te voorkomen.

3. Gebruik een momentschroevendraaier en het JCIS-bitje om de drie kruiskopschroeven van de camera te verwijderen. Leg de schroeven aan de kant.

•  Voorzichtig: Raak de lenzen van de camera niet aan.

4. Til de uiteinden van de twee flexkabels van de camera uit de connectors.

• Opmerking: De bovenste twee cameraflexkabels liggen bovenop een derde cameraflexkabel.

5. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de twee bovenste flexkabels aan de kant te leggen. Til vervolgens het uiteinde van de derde flexkabel uit de connector.

6. Gebruik een ESD-veilig pincet om het schroefgat linksboven aan de camera vast te pakken en trek de camera uit de behuizing.

•  Voorzichtig: Als je de bestaande camera weer gaat monteren, leg je deze met de voorkant naar beneden op het werkblad met de cameradop op de lenzen.

Montage

Voorzichtig

Om verontreiniging van de lenzen te voorkomen, mag je de cameradop of de beschermende lensdoppen pas verwijderen op het moment dat je de camera in de behuizing gaat plaatsen.

1. Doe de handschoenen aan om verontreiniging van de cameralenzen te voorkomen.

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om het schroefgat linksboven aan de camera vast te pakken.

• Belangrijk

• Bij vervanging van de camera verwijder je de beschermende lensdoppen en ga je verder met stap 3.

• Bij montage van de bestaande camera verwijder je de cameradop en inspecteer je de lenzen op verontreiniging zoals stof, krassen of vlekken. Als er geen verontreiniging is, ga je verder met stap 3. Als de camera verontreinigd is, herhaal je stap 1 en 2 met een vervangende camera, verwijder je de beschermende lensdoppen en ga je verder met stap 3.

3. Terwijl je het schroefgat linksboven aan camera vasthoudt met het ESD-veilige pincet, keer je de camera om met de lenzen naar beneden. Laat de camera nu in de behuizing zakken.

4. Gebruik het platte uiteinde van het zwarte staafje om de twee bovenste cameraflexkabels aan de kant te leggen. Druk nu het uiteinde van de onderste cameraflexkabel op de connector.

5. Druk de uiteinden van de bovenste twee cameraflexkabels op de connectors.

6. Druk lichtjes op de camera om er zeker van te zijn dat deze correct is geplaatst.

7. Stel de instelbare momentschroevendraaier (10–34 Ncm) in op 16 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier en het JCIS-bitje voor instelbare momentschroevendraaiers om twee nieuwe kruiskopschroeven (923-09956) (1) (923-09957) (3) in de camera aan te brengen.

8. Stel de instelbare momentschroevendraaier (10–34 Ncm) in op 17,5 Ncm. Gebruik de instelbare momentschroevendraaier en het JCIS-bitje voor instelbare momentschroevendraaiers om één nieuwe kruiskopschroef (923-09958) (2) aan te brengen in de camera.

9. Inspecteer de aardingsveer die boven de camera zit. Als de aardingsveer niet verbogen of beschadigd is, voltooi je de montage. Als de aardingsveer verbogen of beschadigd is, ga je verder met stap 10.

10. Let op de richting van de aardingsveer van de camera. Gebruik nu een momentschroevendraaier met het JCIS-bitje om de kruiskopschroef te verwijderen uit de aardingsveer van de camera. Gooi de aardingsveer weg en leg de schroef opzij.

11. Plaats de vervangende aardingsveer van camera boven de camera. Gebruik nu de grijze momentschroevendraaier met een JCIS-bitje om één nieuwe kruiskopschroef (923-09909) aan te brengen in de aardingsveer.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

• Haal de iPhone uit de reparatiehouder en inspecteer de cameralenzen op verontreiniging zoals stof, krassen of vlekken. Als er sprake is van verontreiniging, herhaal je alle verwijderingsstappen en installeer je een vervangende camera.

• Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je de procedure voor Systeemconfiguratie start op support.apple.com/self-service-repair.

• Tijdens Systeemconfiguratie voer je de kalibratie van de LiDAR-scanner uit. Bereid je voor op de kalibratie door de volgende stappen door te nemen:

1. Maak gebruik van een goed verlichte ruimte met daarin voorwerpen van verschillende vormen en grootten.

2. Ga zitten of staan op 1,20 meter afstand van de voorwerpen.

3. Houd het apparaat verticaal en laat je elleboog tegen je lichaam rusten om je arm te stabiliseren.

4. Begin met scannen door het apparaat langzaam naar links en rechts te draaien vanaf het beginpunt. Volg de instructies die verschijnen op het scherm van het apparaat.

Opmerking: De kalibratieprocedure neemt ongeveer 5 minuten in beslag.