Over de Safari 4 Openbare Beta-beveiligingsupdate

In dit document wordt de Safari 4 Openbare Beta-beveiligingsupdate beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Meer informatie over Apple productbeveiliging vind je op de website voor Apple productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruik je de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Zie Apple beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Safari 4 Openbare Beta-beveiligingsupdate

• libxml

CVE-ID: CVE-2008-3529

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.7, Mac OS X Server v10.5.7, Windows XP of Vista

Impact: het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is sprake van overloop van een heapbuffer tijdens de verwerking van lange entiteitsnamen door libxml. Het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot onverwachte beëindiging van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Deze update verhelpt het probleem door verbeterde bereikcontrole. Dit probleem is verholpen in Safari 3.2.3.

• Safari

CVE-ID: CVE-2009-0162

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.5.7, Mac OS X Server v10.5.7, Windows XP of Vista

Impact: het openen van een kwaadwillig vervaardigde feed-URL kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er zijn meerdere problemen met de validatie van invoer tijdens de verwerking van feed-URL's door Safari. Het openen van een kwaadwillig vervaardigde feed-URL kan leiden tot het uitvoeren van willekeurig JavaScript. Deze update verhelpt de problemen door aanvullende validatie van feed-URL's uit te voeren. Deze problemen zijn niet van toepassing op systemen ouder dan Mac OS X v10.5. Deze problemen zijn verholpen in Safari 3.2.3. Met dank aan Billy Rios van Microsoft Vulnerability Research (MSVR) en Alfredo Melloni voor het melden van deze problemen.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2009-0945

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.4.11, Mac OS X Server v10.4.11, Mac OS X v10.5.7, Mac OS X Server v10.5.7, Windows XP of Vista

Impact: het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is sprake van een probleem met geheugenbeschadiging tijdens de verwerking van SVGList-objecten door WebKit. het bezoeken van een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code. Deze update verhelpt het probleem door verbeterde bereikcontrole. Dit probleem is verholpen in Safari 3.2.3. Met dank aan Nils, in samenwerking met het Zero Day Initiative van TippingPoint, voor het melden van dit probleem.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn geproduceerd, wordt alleen ter informatie verstrekt en vormt geen aanbeveling of goedkeuring van Apple. Neem voor meer informatie contact op met de leverancier.