Mac Pro (2023) - Antennes

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Antennegereedschap

• ESD-veilig pincet

• Schaar

• Post-its (3 x 3 inch)

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

Opmerking: je kunt het moederbord verwijderen terwijl de luidsprekers en SSD-modules zijn geïnstalleerd.

Verwijderen

1. Leg het spaceframe op de zijkant, zoals aangegeven. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de vier 5IP-schroeven (923-03457) uit het afdekplaatje van de connector van de antenne te verwijderen. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

•  Voorzichtig: zorg dat je de antennecoaxkabels en connectors niet beschadigt wanneer je eraan werkt.

2. Gebruik het antennegereedschap om de uiteinden van de vier antennecoaxkabels uit de connectors op de bovenste I/O-kaart te tillen.

3. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de zes 5IP-schroeven (923-03422) te verwijderen uit de routingclips van de antennecoaxkabel.

• Opmerking: Op de afbeelding zijn het afdekplaatje van de antenneconnector en de antennecoaxkabels nog geïnstalleerd. Je moet beide onderdelen echter verwijderen voordat je de schroeven verwijdert.

4. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om acht 5IP-schroeven (923-03424) te verwijderen waarmee de antennes op het spaceframe bevestigd zijn.

• Opmerking: Op de afbeelding zijn de routingclips van de antennecoaxkabel nog geïnstalleerd. Je moet deze echter verwijderen voordat je de schroeven verwijdert.

5. Trek de polyesterfolie voorzichtig van de antennecoaxkabel af. Breng de polyesterfolie losjes aan op de bovenste helft van de ring van de bovenplaat van het spaceframe totdat deze weer wordt gemonteerd.

6. Zet het spaceframe op de voetjes. Verwijder beide antennes uit het spaceframe en leid de antennecoaxkabels door de gaten.

Montage

1. Leid de antennecoaxkabel door de gaten en plaats beide antennes in het spaceframe.

2. Leg het spaceframe op de zijkant, zoals aangegeven. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de acht 5IP-schroeven (923-03424) gedeeltelijk terug te plaatsen in het spaceframe.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om de uiteinden van de vier antennecoaxkabels over de connectors te plaatsen.

• Belangrijk: zorg dat de twee binnenste antennecoaxkabels over de buitenste antennecoaxkabels worden geleid.

4. Gebruik het stompe uiteinde van het antennegereedschap om de uiteinden van de vier antennecoaxkabels in de connectors te drukken. Volg hierbij de aangegeven volgorde.

5. Plaats het afdekplaatje van de connector van de antenne over de uiteinden van de antennecoaxkabels.

6. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 11,5 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de vier 5IP-schroeven (923-03457) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de antenne.

7. Houd het draaimoment van de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm op 11,5 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de zes 5IP-schroeven (923-03422) terug te plaatsen om de routingclips van de antennecoaxkabel vast te zetten op de bovenplaat van het spaceframe.

• Opmerking: zorg dat de routingclips van de antennecoaxkabel in de uitsparingen in de bovenplaat van het spaceframe zijn geplaatst.

8. Breng de polyesterfolie opnieuw aan over de antennecoaxkabels.

9. Plaats het spaceframe op de voetjes om de behuizing tijdelijk terug te plaatsen.

10. Klap de hendel van de behuizing omhoog en draai deze 90 graden linksom om de behuizing te ontgrendelen. Gebruik de hendel om de behuizing langzaam over het spaceframe te laten zakken.

11. Draai de hendel 90 graden rechtsom naar de vergrendelde positie en klap de hendel omlaag.

12. Controleer de antennes om te zien of ze zijn uitgelijnd met de uitsparingen van de behuizing.

13. Gebruik een schaar om twee post-its in tweeën te knippen. Plaats de kortere randen van de post-its in de opening tussen de uitsparing en de antenne om de antenne goed uit te lijnen. Zorg dat de afstand tussen de antenne en de uitsparing gelijk is.

14. Herhaal stap 13 om te controleren of de andere antenne goed is uitgelijnd. Verwijder vervolgens de post-its.

15. Als de antennes zijn uitgelijnd, ga je verder met stap 17. Als ze niet zijn uitgelijnd, steek je je hand via de opening in de behuizing om de acht 5IP-schroeven op de bovenplaat van het spaceframe te controleren. Zorg dat de 5IP-schroeven slechts gedeeltelijk opnieuw zijn geplaatst.

16. Herhaal stap 13 en 14. Ga vervolgens verder met stap 17.

17. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 16 Ncm.

18. Steek de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje via de opening in de behuizing om de acht 5IP-schroeven volledig terug te plaatsen in de bovenplaat van het spaceframe.

• Belangrijk: als je de schroeven het dichtst bij de behuizing niet kunt bereiken, plaats je de vier binnenste schroeven volledig terug. Dit betekent twee schroeven per antenne.

19. Verwijder de behuizing en zorg dat de acht 5IP-schroeven volledig zijn teruggeplaatst.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien: