Mac Pro (2023) - Bovenste I/O-kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• Verstelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Nm)

• Antennegereedschap

• ESD-veilig pincet

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Torx Plus 5IP 50-mm bitje

• Torx Plus 8IP 89-mm bitje

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Verwijderen

1. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het 5IP-bitje om de vier 5IP-schroeven (923-03457) uit het afdekplaatje van de connector van de antenne te verwijderen. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

•  Voorzichtig: zorg dat je de antennecoaxkabels en connectors niet beschadigt wanneer je eraan werkt.

2. Gebruik het antennegereedschap om de uiteinden van de vier antennecoaxkabels uit de connectors op de bovenste I/O-kaart te tillen.

3. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven (923-03413) te verwijderen uit de bovenste I/O-kaart. Verwijder vervolgens de bovenste I/O-kaart van de bovenplaat van het spaceframe.

•  Voorzichtig: zorg dat de antennecoaxkabels niet in de weg zitten van de bovenste I/O-kaart wanneer je de bovenste I/O-kaart verwijdert.

Montage

1. Gebruik het zwarte staafje om de antennecoaxkabels uit de buurt te houden wanneer je de bovenste I/O-kabel plaatst.

2. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm met het 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven (923-03413) gedeeltelijk terug te plaatsen in de bovenste I/O-kaart.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om de uiteinden van de vier antennecoaxkabels over de connectors te plaatsen.

• Belangrijk: zorg dat de twee binnenste antennecoaxkabels over de buitenste antennecoaxkabels worden geleid.

4. Gebruik het stompe uiteinde van het antennegereedschap om de uiteinden van de vier antennecoaxkabels in de connectors te drukken. Volg hierbij de aangegeven volgorde.

5. Plaats het afdekplaatje van de connector van de antenne over de uiteinden van de antennecoaxkabels.

6. Stel de verstelbare momentschroevendraaier (10–34 Ncm) in op 11,5 Ncm. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 5IP-bitje om de vier 5IP-schroeven (923-03457) terug te plaatsen in het afdekplaatje van de connector van de antenne.

7. Plaats het spaceframe op de voetjes om de behuizing tijdelijk terug te plaatsen.

8. Klap de hendel van de behuizing omhoog en draai deze 90 graden linksom om de behuizing te ontgrendelen. Gebruik de hendel om de behuizing langzaam over het spaceframe te laten zakken.

9. Sluit beide uiteinden van de USB-C-oplaadkabel aan op de twee Thunderbolt 4-poorten om te zorgen dat de bovenste I/O-kaart is uitgelijnd. Pas de uitlijning van de bovenste I/O-kaart aan totdat beide uiteinden van de USB-C-oplaadkabel gemakkelijk kunnen worden geplaatst en verwijderd.

10. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Nm in op een draaimoment van 0,5 Nm. Steek je hand via de opening in de behuizing. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier met het 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven volledig terug te plaatsen in de bovenste I/O-kaart.

11. Verwijder de USB-C-oplaadkabel en de behuizing.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.