Over de beveiligingsinhoud van iPhoto 7.1.2

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iPhoto 7.1.2 beschreven. Deze versie kan worden gedownload en geïnstalleerd via de voorkeuren voor software-updates of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Meer informatie over Apple productbeveiliging vind je op de website Apple productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruik je de Apple Product Security PGP-sleutel? voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID's als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iPhoto 7.1.2

• iPhoto

CVE-ID: CVE-2008-0043

Beschikbaar voor: iPhoto '08 7.1

Impact: abonneren op een kwaadwillig vervaardigde photocast kan leiden tot uitvoering van willekeurige code

Beschrijving: iPhoto heeft een kwetsbaarheid gerelateerd aan de tekenreeksopmaak. Door een gebruiker te verleiden zich te abonneren op een kwaadwillig vervaardigde photocast, kan een externe aanvaller uitvoering van willekeurige code veroorzaken. Deze update verhelpt dit probleem door verbeterde afhandeling van tekenreeksopmaken bij het verwerken van photocast-abonnementen. Met dank aan Nathan McFeters van het Advanced Security Center van Ernst & Young voor het melden van dit probleem.