MacBook Pro (16-inch, 2023) - Touch ID -kaart

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• ESD-veilig pincet

• Kapton-tape

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Momentschroevendraaier (blauwgroen, 0,75 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Touch ID -uitlijningsset

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

Verwijderen

1. Verwijder de rubberen afdekking van het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart en bewaar deze om later terug te plaatsen.

2. Gebruik een momentschroevendraaier en het Torx Plus 3IP-bitje om de vier 3IP-hoekschroeven (923-06955)(1) en de twee middelste 3IP-schroeven (923-06942) (2) uit het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart te verwijderen.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart te verwijderen uit de bovenbehuizing. Bewaar het afdekplaatje om het later weer te monteren.

4. Open het ESD-veilige pincet en steek één pootje onder de rand van de flexkabel van de Touch ID -kaart. Schuif de punt van het pincet voorzichtig onder de lengte van de flexkabel om de plakstrip tussen de flexkabel en de bovenbehuizing los te maken.

5. Zet de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend.

6. Houd de Touch ID -knop ingedrukt. Leid de flexkabel van de Touch ID -kaart door de sleuf in de bovenbehuizing om de Touch ID -kaart te verwijderen.

• Belangrijk

• Als de Touch ID -kaart voor het verwijderen niet goed klikte of als je een vervangende Touch ID -kaart installeert, ga je verder met stap 7 om het Touch ID -opvulstukje te verwijderen.

• Zorg dat het werkoppervlak goed schoon is. Onder de Touch ID -kaart zit het Touch ID -opvulstukje, dat bestaat uit een klein rond onderdeel. Als het eruit valt, kun je het makkelijker terugvinden op een schone ondergrond.

• Als je het bestaande Touch ID -opvulstukje gebruikt, ga je verder met montagestap 6.

7. Zet de computer recht en laat het beeldscherm open. Open het ESD-veilige pincet en gebruik één pootje om het opvulstukje te verwijderen uit de ronde uitsparing onder de Touch ID -kaart.

• Opmerking: er zit een beetje lijm op het opvulstukje en daardoor kan het vast blijven zitten aan de bovenbehuizing.

Montage

1. Zet de computer recht en laat het beeldscherm open.

•  Voorzichtig: leg de computer op een schoon oppervlak om beschadiging van interne onderdelen te voorkomen.

2. Plaats twee Y-vormige uitlijningsstukken in de Touch ID -opening in de bovenbehuizing, zoals in de afbeelding. Zet de Y-vormige stukken in de hoeken vast met Kapton-tape.

• Belangrijk: Zorg dat het Touch ID -opvulstukje goed is uitgelijnd in de ronde uitsparing in de bovenbehuizing. Als je het Touch ID -opvulstukje vervangt, volg je montagestappen 3 tot en met 5. Als je het bestaande opvulstukje gebruikt, ga je verder met montagestap 6.

3. Gebruik een ESD-veilig pincet om het middelgrote Touch ID -opvulstukje uit de set met opvulstukjes te halen.

• Opmerking: het opvulstukje is zwart aan de kant met de lijm en zilverkleurig aan de andere kant.

4. Lijn het Touch ID -opvulstukje uit in de ronde uitsparing in de bovenbehuizing met de zwarte kant naar beneden.

5. Druk lichtjes op het Touch ID -opvulstukje om het aan de bovenbehuizing te bevestigen.

6. Zet de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend.

7. Voer de Touch ID -flexkabel door de sleuf in de bovenbehuizing. Plaats de Touch ID -kaart vervolgens in de opening in de bovenbehuizing.

• Belangrijk: als je een vervangende Touch ID -kaart installeert, verwijder je de beschermfolie of afdekstrips nog niet.

8. Zorg ervoor dat de twee Y-vormige uitlijningsstukken tegen de Touch ID -knop zijn geplaatst, zoals weergegeven.

9. Zorg dat de Touch ID -knop op zijn plaats wordt gehouden door de Y-vormige uitlijningsstukken terwijl je het beeldscherm sluit. Leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

• Opmerking: als je een vervangende Touch ID -kaart installeert, verwijder je de beschermfolie van de Touch ID -knop.

10. Plaats het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart zoals afgebeeld.

• Belangrijk: zorg dat het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart met de juiste kant omhoog is geplaatst.

11. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het Torx Plus 3IP-bitje om de vier 3IP-hoekschroeven (923-06955) (1) en de twee middelste 3IP-schroeven (923-06942) (2) gedeeltelijk terug te plaatsen in het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart.

• Belangrijk: stop met het aandraaien van de schroeven voordat je weerstand voelt.

12. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier en het Torx Plus 3IP-bitje om de 3IP-schroef linksboven gedeeltelijk terug te plaatsen.

• Belangrijk: stop met het aandraaien van de schroef als je weerstand voelt, maar voordat de momentschroevendraaier klikt.

13. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met een Torx Plus 3IP-bitje om de vier 3IP-hoekschroeven in de getoonde volgorde vast te draaien.

14. Gebruik de blauwgroene momentschroevendraaier met een Torx Plus 3IP-bitje om de twee middelste 3IP-schroeven vast te draaien.

15. Zet de computer op zijn kant met het beeldscherm geopend. Verwijder vervolgens de Kapton-tape en de Y-vormige uitlijningsstukken.

16. Druk op de Touch ID -knop om te controleren of deze klikt.

• Belangrijk

• Als de Touch ID -knop te los aanvoelt of niet klikt, herhaal je verwijderstappen 2 tot en met 7. Voer vervolgens de montagestappen 1 tot en met 15 opnieuw uit met een groter Touch ID -opvulstukje.

• Als de Touch ID -knop te stijf aanvoelt of niet beweegt, herhaal je verwijderstappen 2 tot en met 7. Voer vervolgens de montagestappen 1 tot en met 15 opnieuw uit met een kleiner Touch ID -opvulstukje.

17. Kijk van boven op de Touch ID -knop. De ruimten aan weerszijden moeten gelijk zijn en de Touch ID -knop moet gelijk liggen met de functietoetsen. Als de openingen aan de zijkanten niet gelijk zijn, draai je de schroeven van het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart los. Herhaal vervolgens de montagestappen 12 tot en met 16.

18. Sluit het beeldscherm en leg de computer met het beeldscherm naar beneden.

19. Druk op de flexkabel van de Touch ID -kaart om de kabel vast te maken aan de bovenbehuizing.

• Belangrijk: als je een vervangende Touch ID -kaart installeert, verwijder je de achterkant van de plakstrip van de flexkabel van de Touch ID -kaart.

20. Plaats de rubberen afdekking terug over het flexibele afdekplaatje van de Touch ID -kaart.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.