MacBook Pro (16-inch, 2023) - Beeldscherm

Voordat je begint

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (0,3-1,2 Nm)

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Momentschroevendraaier (blauw, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44-mm halve-maanbitje

• Torx Plus 8IP-bitje

• Torx-beveiligingsbitje

Voorzichtig

• Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.

• Als je een vervangend beeldscherm installeert, moet je ook een vervangende hoeksensor van de klep installeren.

Verwijderen

1. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-06854) te verwijderen uit het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep. Verwijder het afdekplaatje en bewaar het om het later weer te monteren.

2. Gebruik het zwarte staafje om het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep uit de connector te tillen.

3. Gebruik de blauwe momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de vier 3IP-schroeven (923-06854) te verwijderen uit de twee afdekplaatjes van de beeldschermconnector. Verwijder de afdekplaatjes en bewaar deze om ze later weer te monteren.

4. Licht de uiteinden van de flexibele voedingskabel van de achtergrondverlichting van het beeldscherm (1), de flexkabel van de FaceTime HD-camera (2) en de eDP-flexkabel (3) uit de connectors op het moederbord.

5. Maak de clips van de beeldschermkabel los van het interne frame van de bovenbehuizing. Vouw ze voorzichtig over de rand van de bovenbehuizing om de bumpers van de beeldschermkabel vrij te leggen.

6. Pak de beeldschermkabelbumpers uit het interne frame en bewaar ze om later terug te plaatsen.

7. Open de computer en leg deze met de bovenkant naar beneden op een schoon oppervlak en laat het beeldscherm over de rand van de tafel hangen.

8. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Ncm met het Torx Plus 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven (923-06862) (1-6) te verwijderen uit de beeldschermscharnieren. Doe dit in de aangegeven volgorde.

9. Trek het beeldscherm onder een hoek van ongeveer 30 graden naar je toe.

10. Til het beeldscherm op en zorg dat de scharnieren niet de rand van de bovenbehuizing raken.

11. Verwijder het beeldscherm van de bovenbehuizing.

Montage

Belangrijk

• Begin bij stap 1 als je een vervangend beeldscherm gaat installeren. Verwijder al het beschermingsmateriaal en de beschermende tape van het vervangende beeldscherm.

• Als je het bestaande beeldscherm gaat terugplaatsen, ga je verder met montagestap 2.

1. Verwijder de bestaande hoeksensor van de klep en monteer een nieuwe sensor.

2. Plaats het beeldscherm in de bovenbehuizing. Zorg dat de scharnieren onder de rand van de bovenbehuizing vallen.

3. Zorg dat de flexibele voedingskabel van de achtergrondverlichting van het beeldscherm, de flexkabel van de FaceTime HD-camera en de eDP-flexkabel zich in de bovenbehuizing bevinden.

4. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Ncm met het Torx Plus 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven (923-06862) (1-6) iets aan te draaien in de beeldschermscharnieren. Doe dit in de aangegeven volgorde.

5. Sluit het beeldscherm en zet de computer op zijn kant. Stel het beeldscherm af totdat het mooi aansluit op de bovenbehuizing.

6. Leg de computer met de bovenkant naar beneden, met de achterkant naar voren.

7. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Ncm in op een draaimoment van 0,5 Ncm.

8. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 0,3-1,2 Ncm met het Torx Plus 8IP-bitje om de zes 8IP-schroeven helemaal aan te draaien in de beeldschermscharnieren. Doe dit in de aangegeven volgorde.

9. Plaats de bumpers van de beeldschermkabel in het interne frame van de bovenbehuizing.

10. Leid de flexkabels van het beeldscherm rond de randen van de bumpers (1). Druk de clips van de flexkabels van het beeldscherm vervolgens over de bumpers en in het interne frame (2).

11. Gebruik het platte uiteinde van een zwart staafje om de beeldschermkabels in de opening tussen het beeldscherm en het interne frame te duwen.

12. Gebruik het platte uiteinde van een zwart staafje om de flexkabels van het beeldscherm in de opening tussen het moederbord en het interne frame te duwen. Zorg dat de clips van de flexkabels van het beeldscherm goed aan het interne frame zijn bevestigd.

13. Druk de uiteinden van de flexibele voedingskabel van de achtergrondverlichting van het beeldscherm (1), de flexkabel van de FaceTime HD-camera (2) en de eDP-flexkabel (3) in de connectors op het moederbord.

14. Plaats de twee afdekplaatjes van de beeldschermconnector over de connectors van de flexibele voedingskabel van de achtergrondverlichting van het beeldscherm, de flexkabel van de FaceTime HD-camera en de eDP-flexkabel. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de vier 3IP-schroeven (923-06854) terug te plaatsen in de afdekplaatjes.

15. Druk het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep in de connector.

16. Houd het afdekplaatje van de connector van de hoeksensor van de klep boven het uiteinde van de flexkabel van de hoeksensor van de klep. Gebruik vervolgens de blauwe momentschroevendraaier met het Torx Plus 3IP-bitje om de twee 3IP-schroeven (923-06854) terug te plaatsen in het afdekplaatje.

Plaats de volgende onderdelen terug om de montage te voltooien:

Voorzichtig

Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, lees je hoe je het proces voor Systeemconfiguratie kunt starten.