MacBook Pro (16-inch, 2023) - Trackpad en trackpadflexkabel

Voordat je begint

Waarschuwing

Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder het volgende onderdeel voordat je begint:

Onderbehuizing

Gereedschap

• Verstelbare momentschroevendraaier (10-34 Ncm)

• ESD-veilig pincet

• Hulpmiddelset voor trackpadafstand

• Kapton-tape

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Post-its (3 x 3 inch)

• Torx T5-bitje

Belangrijk

Voor deze procedure kan een set opvulstukjes nodig zijn, die alleen wordt geleverd bij een vervangende trackpad. Dit onderdeel kan niet apart worden besteld.

Verwijderen

1. Open het beeldscherm onder een hoek van 90 graden. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

2. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het T5-bitje om de tien buitenste T5-schroeven (923-06953) te verwijderen.

3. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het T5-bitje om de drie binnenste T5-schroeven (923-06954) te verwijderen.

4. Pak de batterijafdekking aan de randen vast. Til de afdekking vervolgens van de bovenbehuizing.

5. Trek de trackpadflexkabel voorzichtig los van de batterij.

6. Til de computer van de tafel en voer de flexkabel van de trackpad door de opening in de bovenbehuizing. Laat de trackpad plat op tafel liggen zodat de opvulstukjes blijven zitten.

• Belangrijk

• Als de opvulstukjes eruit vallen, moeten ze op de oorspronkelijke locaties worden teruggeplaatst. Als

je niet meer weet waar deze opvulstukjes moeten zitten, vervang je ze. Een vervangende set opvulstukjes is alleen leverbaar met een vervangende trackpad.

• De vervangende set opvulstukjes bevat mogelijk niet genoeg ronde opvulstukjes om ze alle vijf te vervangen. Bewaar de ronde opvulstukjes uit de verwijderde trackpad zodat je deze indien nodig kunt gebruiken tijdens het terugplaatsen van de trackpad.

7. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

8. Plaats de batterijafdekking op de batterij. Druk vervolgens de zwarte lipjes in de clips op de bovenbehuizing totdat je een klik hoort.

• Belangrijk: Als je de bestaande trackpad terugplaatst maar de trackpadflexkabel beschadigd is, ga je verder met stap 9. Als je de bestaande trackpad en trackpadflexkabel terugplaatst of een vervangende trackpad installeert, ga je verder met 'Montage'.

9. Klap de vergrendelingshendel van de connector van de trackpadflexkabel omhoog (1). Schuif het uiteinde van de trackpadflexkabel uit de connector (2).

Montage

Belangrijk

• Als je de bestaande trackpad terugplaatst maar de flexkabel vervangt, ga je verder met stap 1.

• Als je vervangende opvulstukjes voor de trackpad gaat installeren, voltooi je montagestap 2. Zo niet, dan ga je verder met stap 3.

1. Schuif het uiteinde van de vervangende trackpadflexkabel in de connector op de trackpad (1). Klap vervolgens de vergrendelingshendel omlaag (2).

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om vervangende opvulstukjes voor de trackpad te installeren. Leg vier langere opvulstukjes op de buitenste schroefgaten (1). Leg daarna vijf kleinere ronde opvulstukjes op de middelste schroefgaten (2).

• Belangrijk

• Een vervangende trackpad wordt geleverd met drie formaten opvulstukjes (0,200 mm, 0,250 mm en 0,300 mm). Begin met het opvulstukje van 0,250 mm. Gebruik dunnere of dikkere opvulstukjes om de uitlijning aan te passen in stap 14.

• Als de set opvulstukjes niet voldoende ronde opvulstukjes bevat om ze alle vijf te vervangen, gebruik je voor deze stap de drie ronde middelste opvulstukjes van de verwijderde trackpad. Als de set opvulstukjes genoeg exemplaren bevat, vervang je alle ronde opvulstukjes door nieuwe opvulstukjes.

3. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

4. Leg de trackpad plat op tafel met de flexkabel van de trackpad van je af gericht.

5. Leid de flexkabel terug door de opening in de bovenbehuizing.

6. Laat de computer langzaam over de trackpad zakken en houd de schroefgaten in de bovenbehuizing boven de schroefgaten in de trackpad. Laat het beeldscherm over de rand van de tafel hangen.

7. Leg de flexkabel van de trackpad plat neer.

• Belangrijk: bevestig de trackpadflexkabel nog niet aan de batterij.

8. Plaats de batterijafdekking op de batterij en druk de zwarte lipjes in de clips op de bovenbehuizing totdat je een klik hoort.

9. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het T5-bitje om de vier T5-schroeven (923-06953) in de buitenste hoekschroefgaten iets aan te draaien en zo de trackpad uit te lijnen.

10. Draai de computer om. Plaats vier afstandsstukjes in de hoeken van de trackpad. Zet elk stukje vast met Kapton-tape.

11. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

12. Stel de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm in op een draaimoment van 16 Ncm. Gebruik vervolgens de verstelbare momentschroevendraaier met het T5-bitje om de vier T5-schroeven in de buitenhoeken helemaal aan te draaien.

13. Zet de computer weer rechtop. Controleer of de bovenzijde van de trackpad op de juiste hoogte zit door een post-it langs de bovenrand van de trackpad te plakken. De post-it moet mooi aansluiten op de bovenbehuizing.

14. Controleer of de onderzijde van de trackpad op de juiste hoogte zit door twee op elkaar geplakte post-its langs de onderrand van de trackpad te plakken. De post-its moeten mooi aansluiten op de bovenbehuizing.

15. Als de hoogte van de trackpad goed is, ga je verder met stap 16. Als de randen van de trackpad hoger of lager zijn dan de bovenbehuizing, verwijder je de post-its, de afstandsstukjes en de Kapton-tape. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het T5-bitje om de vier T5-schroeven van de buitenste hoeken te verwijderen en herhaal de stappen 2 tot en met 7 voor het verwijderen. Herhaal vervolgens montagestappen 1 tot en met 14.

• Belangrijk

• Als de trackpad hoger ligt dan de bovenbehuizing, installeer je de dunnere opvulstukjes van 0,200 mm.

• Als de trackpad lager ligt dan de bovenbehuizing, installeer je de dikkere opvulstukjes van 0,300 mm.

16. Zet de computer op de rand van de tafel met het beeldscherm naar beneden.

17. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm en het T5-bitje om de drie binnenste T5-schroeven (923-06954) licht vast te zetten.

18. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het T5-bitje om de resterende zes buitenste T5-schroeven (923-06953) iets aan te draaien.

19. Gebruik de verstelbare momentschroevendraaier van 10-34 Ncm met het T5-bitje om alle 13 schroeven helemaal aan te draaien met 16 Ncm.

20. Pak de batterijafdekking aan de randen vast en til de afdekking van de bovenbehuizing.

21. Druk voorzichtig in de lengterichting op de flexkabel van de trackpad zodat deze vastplakt aan de batterij.

• Belangrijk: als je een vervangende trackpadflexkabel installeert, verwijder je de beschermstrook voordat je de flexkabel aan de batterij bevestigt.

22. Plaats de batterijafdekking op de batterij en druk de zwarte lipjes in de clips op de bovenbehuizing totdat je een klik hoort.

23. Draai de computer om. Gebruik vervolgens het platte uiteinde van een zwart staafje om de afstandsstukjes en Kapton-tape van de trackpad te verwijderen.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien: