iMac met Apple silicon: problemen met het beeldscherm

Problemen met beeldscherm en beeld oplossen

Problemen met camera of omgevingslichtsensor oplossen

Problemen met beeldscherm en beeld oplossen

Problemen identificeren

Lees dit artikel als je een van de volgende problemen opmerkt:

• Vervormd, wazig of onleesbaar beeld

• Inconsistente beeldhelderheid

• Verticale lijnen met een ongelijkmatige helderheid

• Flikkeringen of onderbroken beeld

• Videoruis

• Incorrecte of ontbrekende kleuren

• Kleur, contrast of helderheid zijn ongelijkmatig

• Het beeld blijft hangen of blijft achter op het scherm

• Er is sprake van lichtlekkage rond het beeldscherm

• Er zitten deeltjes of vuilresten onder het glas

• Pixelfouten

• Horizontale of verticale lijnen

• De resolutie kan niet worden gewijzigd

• Het beeldscherm wordt niet verlicht

• De achtergrondverlichting van het beeldscherm is niet gelijkmatig

• De achtergrondverlichting van het beeldscherm werkt niet na opwarmen

• De achtergrondverlichting van het beeldscherm werkt niet bij bepaalde helderheidsinstellingen

Informatie over pixelafwijkingen bij lcd-schermen voor Apple producten van 2010 en nieuwer

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen, ga je verder naar het volgende gedeelte.

Probeer deze stappen voordat je verdergaat met probleemspecifieke probleemoplossing

1. Verwijder eventuele hoesjes, afdekkingen en schermbeschermers.

2. Maak het scherm schoon met een zachte, licht vochtige en pluisvrije doek.

• Let op: koppel eerst alle kabels los en schakel de computer uit. Gebruik geen spuitbussen, oplosmiddelen, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen met waterstofperoxide die de buitenste laag van de behuizing kunnen beschadigen. Zorg dat er geen vocht in de openingen terechtkomt en spuit geen vloeistof rechtstreeks op de computer. Gebruik geen perslucht.

Handmatige en diagnostische tests uitvoeren

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen of te controleren op mogelijke oorzaken, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Voer de Diagnostische suite MRI (Mac-resources inspecteren) uit.

2. Voer de Diagnostische suite Beeldafwijkingen uit.

De computer openen en inspecteren

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door het volgen van supportartikelen of het uitvoeren van diagnostische tests, raadpleeg dan de reparatiehandleiding van de computer om de computer te openen en te inspecteren. Een beschadigd of onbruikbaar onderdeel kan een van de problemen veroorzaken.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Andere serviceopties zijn te vinden op support.apple.com/nl-nl/repair.

Het onderdeel vervangen

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door de vorige stappen te volgen, vervang je het beeldscherm.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Andere serviceopties zijn te vinden op support.apple.com/nl-nl/repair.

Problemen met camera of omgevingslichtsensor oplossen

Problemen identificeren

• De camera werkt niet

• Er brandt geen indicatielampje van de camera

• Overbelichte beelden

• Slechte witbalans

• Slechte focus

• Vervormde of verkleurde beelden

• Veranderende omgevingslichtomstandigheden hebben geen invloed op de helderheid van het beeldscherm of het toetsenbord

• De camera reageert niet op veranderende omgevingslichtomstandigheden

Probeer deze stappen voordat je verdergaat met probleemspecifieke probleemoplossing

1. Verwijder eventuele hoesjes, afdekkingen en schermbeschermers.

2. Zorg ervoor dat de omgevingslichtsensor niet is afgedekt. Deze bevindt zich aan de bovenkant van het computerscherm, in de buurt van de camera.

3. Maak het scherm schoon met een zachte, licht vochtige en pluisvrije doek.

• Let op: koppel eerst alle kabels los en schakel de computer uit. Gebruik geen spuitbussen, oplosmiddelen, schuurmiddelen of reinigingsmiddelen met waterstofperoxide die de buitenste laag van de behuizing kunnen beschadigen. Zorg dat er geen vocht in de openingen terechtkomt en spuit geen vloeistof rechtstreeks op de computer. Gebruik geen perslucht.

Handmatige en diagnostische tests uitvoeren

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen of te controleren op mogelijke oorzaken, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Voer de Diagnostische suite MRI (Mac-resources inspecteren) uit.

De computer openen en inspecteren

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door het volgen van supportartikelen of het uitvoeren van diagnostische tests, raadpleeg dan de reparatiehandleiding van de computer om de computer te openen en te inspecteren. Een beschadigd of onbruikbaar onderdeel kan een van de problemen veroorzaken.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Andere serviceopties zijn te vinden op support.apple.com/nl-nl/repair.

Het onderdeel vervangen

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door de vorige stappen te volgen, vervang je het beeldscherm.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Andere serviceopties zijn te vinden op support.apple.com/nl-nl/repair.