Over de beveiligingsinhoud van watchOS 5.2

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van watchOS 5.2 beschreven.

Over Apple beveiligingsupdates

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Recente releases staan vermeld op de pagina Apple beveiligingsupdates.

Apple beveiligingsdocumenten verwijzen naar kwetsbaarheden met CVE-ID waar mogelijk.

Raadpleeg de pagina Apple productbeveiliging voor meer informatie over beveiliging.

watchOS 5.2

Releasedatum: 27 maart 2019

Accounts

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd vcf-bestand kan leiden tot een denial of service

Beschrijving: een probleem met denial of service is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2019-8538: Trevor Spiniolas (@TrevorSpiniolas)

Toegevoegd op 3 april 2019

CFString

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde tekenreeks kan leiden tot een denial of service

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde logica.

CVE-2019-8516: SWIPS Team van Frifee Inc.

configd

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de bevoegdheden verhogen

Beschrijving: een probleem met geheugeninitialisatie is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8552: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Contacten

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de bevoegdheden verhogen

Beschrijving: een probleem met bufferoverloop is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8511: een anonieme onderzoeker

CoreCrypto

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de bevoegdheden verhogen

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2019-8542: een anonieme onderzoeker

file

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd bestand kan leiden tot de onthulling van gebruikersgegevens

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2019-8906: Francisco Alonso

Bijgewerkt op 15 april 2019

Foundation

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een programma kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen met verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-7286: een anonieme onderzoeker, Clement Lecigne van Google Threat Analysis Group, Ian Beer van Google Project Zero en Samuel Groß van Google Project Zero

GeoServices

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: als op een kwaadaardige sms-koppeling wordt geklikt, kan dit leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterde validatie.

CVE-2019-8553: een anonieme onderzoeker

iAP

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de bevoegdheden verhogen

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2019-8542: een anonieme onderzoeker

IOHIDFamily

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een lokale gebruiker kan zorgen voor het onverwacht beëindigen van het systeem of het lezen van kernelgeheugen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8545: Adam Donenfeld (@doadam) van het Zimperium zLabs Team

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een externe aanvaller kan mogelijk netwerkverkeersgegevens wijzigen

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van IPv6-pakketten. Dit probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2019-5608: Apple

Toegevoegd op 6 augustus 2019

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een externe aanvaller kan geheugen vrijgeven

Beschrijving: er was een probleem met het lezen buiten het bereik dat leidde tot de vrijgave van het kernelgeheugen. Dit probleem is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-8547: derrek (@derrekr6)

Toegevoegd op 30 mei 2019

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8525: Zhuo Liang en shrek_wzw van het Qihoo 360 Nirvan Team

Toegevoegd op 30 mei 2019

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een externe aanvaller kan het onverwacht beëindigen van het systeem of het beschadigen van het kernelgeheugen veroorzaken

Beschrijving: een bufferoverloop is verholpen door verbeterde groottevalidatie.

CVE-2019-8527: Ned Williamson van Google en derrek (@derrekr6)

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-2019-8528: Fabiano Anemone (@anoane), Zhao Qixun (@S0rryMybad) van het Qihoo 360 Vulcan Team

Toegevoegd op 3 april 2019

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de lay-out van het kernelgeheugen bepalen

Beschrijving: een probleem met geheugeninitialisatie is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8540: Weibo Wang (@ma1fan) van het Qihoo 360 Nirvan Team

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een programma kan toegang krijgen tot verhoogde bevoegdheden

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door een verbeterd statusbeheer.

CVE-2019-8514: Samuel Groß van Google Project Zero

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan de lay-out van het kernelgeheugen bepalen

Beschrijving: er was een probleem met het lezen buiten het bereik dat leidde tot de vrijgave van het kernelgeheugen. Dit probleem is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-2019-6207: Weibo Wang van het Qihoo 360 Nirvan Team (@ma1fan)

CVE-2019-8510: Stefan Esser van Antid0te UG

Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een lokale gebruiker kan het kernelgeheugen lezen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-7293: Ned Williamson van Google

MediaLibrary

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan mogelijk toegang verkrijgen tot beperkte bestanden

Beschrijving: een probleem met bevoegdheden is verholpen door de kwetsbare code te verwijderen en extra controles toe te voegen.

CVE-2019-8532: Angel Ramirez, Min (Spark) Zheng en Xiaolong Bai van Alibaba Inc.

Toegevoegd op 30 mei 2019

Berichten

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een lokale gebruiker kan vertrouwelijke gebruikersinformatie bekijken

Beschrijving: een toegangsprobleem is verholpen door aanvullende sandboxbeperkingen.

CVE-2019-8546: ChiYuan Chang

Toegangscode

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een deels ingevoerde toegangscode wordt mogelijk niet gewist wanneer het apparaat in de sluimerstand gaat

Beschrijving: er was een probleem waarbij deels ingevoerde toegangscodes niet werden gewist wanneer het apparaat in de sluimerstand ging. Dit probleem is verholpen door de toegangscode te wissen wanneer een vergrendeld apparaat in de sluimerstand gaat.

CVE-2019-8548: Tobias Sachs

Energiebeheer

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan willekeurige code uitvoeren met systeembevoegdheden

Beschrijving: er bestonden meerdere problemen met invoervalidatie in door MIG gegenereerde code. Deze problemen zijn verholpen via verbeterde validatie.

CVE-2019-8549: Mohamed Ghannam (@_simo36) van SSD Secure Disclosure (ssd-disclosure.com)

Privacy

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardige app kan gebruikers tussen installaties volgen

Beschrijving: er was een privacyprobleem bij de kalibratie van de bewegingssensor. Dit probleem is verholpen door de verwerking van de bewegingssensor te verbeteren.

CVE-2019-8541: Stan (Jiexin) Zhang en Alastair R. Beresford van de University of Cambridge, Ian Sheret van Polymath Insight Limited

Sandbox

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een proces in de sandbox kan de sandboxbeperkingen omzeilen

Beschrijving: een logicaprobleem is verholpen door verbeterde beperkingen.

CVE-2019-8618: Brandon Azad

Toegevoegd op 30 mei 2019

Beveiliging

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een niet-vertrouwd certificaat van een radius-server kan worden vertrouwd

Beschrijving: er bestond een validatieprobleem in Trust Anchor Management. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2019-8531: een anonieme onderzoeker, QA-team van SecureW2

Toegevoegd op 15 mei 2019

Siri

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: een kwaadaardig programma kan een dicteeraanvraag starten zonder autorisatie van de gebruiker

Beschrijving: er was een API-probleem bij de verwerking van dicteeraanvragen. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-2019-8502: Luke Deshotels van North Carolina State University, Jordan Beichler van North Carolina State University, William Enck van North Carolina State University, Costin Carabaș van University POLITEHNICA in Boekarest en Răzvan Deaconescu van University POLITEHNICA in Boekarest

TrueTypeScaler

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd lettertypebestand kan leiden tot het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een probleem met het lezen buiten het bereik is verholpen door een verbeterde bereikcontrole.

CVE-2019-8517: riusksk van VulWar Corp in samenwerking met het Zero Day Initiative van Trend Micro

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8536: Apple

CVE-2019-8544: een anonieme onderzoeker

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een type confusion-probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8506: Samuel Groß van Google Project Zero

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2019-8518: Samuel Groß van Google Project Zero

CVE-2019-8558: Samuel Groß van Google Project Zero

CVE-2019-8559: Apple

CVE-2019-8563: Apple

CVE-2019-8638: gevonden door OSS-Fuzz

CVE-2019-8639: gevonden door OSS-Fuzz

Bijgewerkt op 30 mei 2019

WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Series 1 en hoger

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het vrijgeven van procesgeheugen

Beschrijving: een validatieprobleem is verholpen door verbeterde logica.

CVE-2019-7292: Zhunki en Zhiyi Zhang van 360 ESG Codesafe Team

Aanvullende erkenning

Accounts

Met dank aan Milan Stute van het Secure Mobile Networking Lab van de Technische Universität Darmstadt voor zijn hulp.

Toegevoegd op 30 mei 2019

Kernel

Met dank aan Brandon Azad van Google Project Zero en Raz Mashat (@RazMashat) van Ilan Ramon High School voor hun hulp.

Bijgewerkt op 30 mei 2019

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.